Дали имате страв од заболекари?

• Креатор на темата Креатор на темата Кнез Мишкин
  • Време на започнување Време на започнување

Дали имате страв од посета на заболекар?

• да

Гласови: 11 34,4%
  • не

Гласови: 21 65,6%

• Вкупно гласачи
    32
  • Гласањето е завршено на .
Не се сите за во здраство, ја тоа одамна го зборам...,или ќе те унакажи, или пак ќе ти пушти студенти да се учат со твоите заби..., а докторот ќе отиде кафенце да се напие...:vozbud:

Тоа само во државна го има евентуално, затоа ен ми е јасно што сите запнале за нарутунси поправки на заби да идат во државна, најдете си некој добар стоматолог во близина, за да кога ќе ве заболи заб или кога ќе морате на проверка да не мора да идете негдека далеку.

Има една груба пресметка, кај нас на еден стоматолог може да има по 2000 пациенти, само што кај нас не идат сите редовна на контроли па така да бројот е помал.

Па тоа викам на заболекар на државни стоматолошки ординации, никако....ќе те направат сито...

Бацилус, многу жестоко се бориш за стоматолозите:))
Чисто ме интересира, го прашуваш татко ти па одговараш или само на своја рака го правиш тоа?:)

Јас од никогаш сум немал страв од заболекарите

mnogu se plasam od toa zvukot i mirisot!:nesvest: kao mal moite me imaat potkupuvano so igracki za da idam na zabar!

Lele kolku samo mrzam zabar!!Za zal sekogas sum morala da idam na zabar,mi se place koa ke pomislam na mirisot ili uste poloso na zvukot na tie masinkite,uff se ezam.

Луѓе,ако вас ви е језиво од заболекари...како треба да ми биде мене со мајка забен техничар и татко стоматолог?М?
Нема ништо страшно,доктор како секој доктор,да ви кажам право,мене повеќе ми е страв(а и треба да ми биде страв) од онколог отколку од стоматолог.

Бацилус, многу жестоко се бориш за стоматолозите:))
Чисто ме интересира, го прашуваш татко ти па одговараш или само на своја рака го правиш тоа?:)

На моја рака го правам бидејќи знам од прва рака кави се условите, и не сакам поради предрасуди и погрешни информации да се шират невистини, а пациентите да останат излажани односно да им се пере мозокот. Само со разбирање на начинот на функционирање на стоматологијата по приватизацијата, може да се изгради квалитетна стоматолошка услуга и општо повишена здравствена состојба на забите во државава.
Инаку моментално студирам во Германиај така да не сум во можност да го прашувам татко ми, кога комуницирам имам многу побитни теми од приватниот живот за кои збориме.

Абе доста со глупости, вака работеле онака работеле, исти курац. Да седнам таму сто саати да ми бушат - ЈОК. Кој сака нека е зубарот. ЈОК!

Зуб - боли : инјекција - вади!
"Ама дечко може да се спаси!" - Иди спасувај му на некој мазохист таму со бушилицата и другите инструменти што сте ги позајмиле од др.Менгеле! Инекција и вади и точка!

...
Сеа за сеа има уште доволно зуби, ко ќе снема - вештачки и чао пријатно.

Абе доста со глупости, вака работеле онака работеле, исти курац. Да седнам таму сто саати да ми бушат - ЈОК. Кој сака нека е зубарот. ЈОК!

Зуб - боли : инјекција - вади!
"Ама дечко може да се спаси!" - Иди спасувај му на некој мазохист таму со бушилицата и другите инструменти што сте ги позајмиле од др.Менгеле! Инекција и вади и точка!

...
Сеа за сеа има уште доволно зуби, ко ќе снема - вештачки и чао пријатно.

Ај да те видам иди ти кажи му на водоводџија како да смени цефка,
Ај иди кажи му на електричар како да намести фасонка,
Ај иди кажи му на молер како да ги прави потезите со четката
Ај иди кажи му на програмерот како да ти го отстрани багот од компјутерот.
Знаеш што ќе ти одговорат: ако толку знаеш еве ти направи ја ти работата.

Има едно основно правило кое мора да се почитува за секоја струка а тоа е на мајсторот не му се кажува како да работи.
Тој потрошил време и нерви за да се оспособи и научи како се работи (за стоматолози конкретно најмалку 6 години тупење глава на факултет), за што, за ти кога ќе му седнеш на столица да му кажуваш како ти ги поправа забите?
Ај малку преиспитај си го односот, бидејќи не ти е коректен.

А за Менгеле, само да ти искарикирам, тоа што го трпиш како болка про правење заби денес е само еден мал процент од болката што ја трпеле жртвите на Менгеле.

Никаков дисреспект кон професијата. Само сакам да кажам дека јас плаќам и јас (со своето незнаење) одлучувам дали сакам да се гњавам сто саати со бушилицата у моја уста или брзо ќе завршам работа вадејќи го забот што ме боли. Докторот може да ми каже дека според книгите што ги учел, тој заб не треба да се вади туку да се поправа и дека него сократовата заклетва или штотијазнам кој лекарски принцип не му дава да постапи поинаку, но досега немало таков случај.
Баш ми е жал, но тоа е тоа. Многу сум нефер.

Никаков дисреспект кон професијата. Само сакам да кажам дека јас плаќам и јас (со своето незнаење) одлучувам дали сакам да се гњавам сто саати со бушилицата у моја уста или брзо ќе завршам работа вадејќи го забот што ме боли. Докторот може да ми каже дека според книгите што ги учел, тој заб не треба да се вади туку да се поправа и дека него сократовата заклетва или штотијазнам кој лекарски принцип не му дава да постапи поинаку, но досега немало таков случај.
Баш ми е жал, но тоа е тоа. Многу сум нефер.
Mногумина пациенти на татко ми го кажале ова што го имаш болдирано.
Набргу потоа поголем дел од нив завршиле на ургентно на орална хирургија или на максило-фацијална каде што докторите се баш како Менгеле.
Забите во устата треба да се чуваат на број колку што можеш повеќе.Мене ми беше жал што ми извадија здрава 8ца но немав избор.
Затоа е подобро лекарот да се обиде да ти спаси некој од заболените заби.Ако така при секое расипување луѓето вадеа заб,денес со вештачки вилици ќе шеташе цел свет.

Порано како помал да, сега ич. Памтам многу се плашев коа ќе ми ја доближеа тоа машинката до забот :staki:

Никогаш не сум се плашел од заболекар ни од машинки ни од ништо,само при пломбирање на забот кога се ставаат тие памукчињата тоа ми беше најгрозно:)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom