Дали имате страв од заболекари?

• Креатор на темата Креатор на темата Кнез Мишкин
  • Време на започнување Време на започнување

Дали имате страв од посета на заболекар?

• да

Гласови: 11 34,4%
  • не

Гласови: 21 65,6%

• Вкупно гласачи
    32
  • Гласањето е завршено на .
Јас си одам на секои 6 месеци на контрола и ете до сега не сум имала болка од заб само еднаш памтам ме болеше цела вилица континуирано 3-4 дена појма немам од шо ама ете и тоа помина. Без разлика на стравот одам јас ич не му ја мислам само да ми бидат здрави...

Порано премногу се плашев да идам на заболекар. Пред да отидам дома имаше цели церемонии додека ме убеди мајка ми да одам.Таму пиштев, вриштев, плачев...ептен имав страв.

Не знам како, ама тој страв ми помина. Сега си одам, си седнувам, ми го прават забот или било што друго и подоцна си станувам како ништо да не било.

Навистина не ми е јасно од каде таа промена од толку огромен страв, да се сведе на минимум, па дури да исчезне фобијата што ја имав.

Немам ваков страв, и се трудам што почесто да одам. Нема ништо подобро од здрави заби (ко реклама звучам)!

малку оф топик:заболекарски лапсуз:Ви поставува прашање, а вие во моментот сте со широко отворена усна празнина. Во кој момент му одговарате?:)

Имам 19 год. и сеуште имам страв од заболекари.. пред неколку месеци вадев заб (шеска) и ми отворија синус.. и лежев 1 недела на болница.. :toe:

Имам 19 год. и сеуште имам страв од заболекари.. пред неколку месеци вадев заб (шеска) и ми отворија синус.. и лежев 1 недела на болница.. :toe:

Ете уште еден пример колку имаме невнимателни заболекари, на мене ми извадија здрав заб и ми ја инфицираа сублингвалната (подјазична) жлезда па ме држаа на пеницилин и кристал инекции една недела, се гледаше дека не ми помагаат после два дена, но заболекарот ми велеше нека уште два дена...па на крај требаше сестриве од инекционо да се освестат па тие да ми ги сменат инекциите....и за два дена ми помина инфекцијата.....:vozbud:

Одење на заболекар отсекогаш ми било уживанција...поготово ако има секси сестри...а и звукот на машинката е прилично интересен....бзззззззз...да сврши чоек...хе хе хе хе

ЛООООООООООЛ еј кога ќе ми текни, кога бев помал.:pos::pos::pos:

Првиот пат кога бев на забар, имаше 1 потешко повреден но вон животна опасност, и 2 сестри кои се здобија со полесни телесни повреди. Лол кое касање му манав, како вампир пуштен од синџири.

А после па кога требаше да поправам заб негде во 2 одд. бев со мајка ми и знам и велев на заболекарката чекај да ме баци мама да ми дај сила абе лооооол ЛУДИЛА бев.:pos: Сеа немам страв и си одам редовно на заболекар.

Одење на заболекар отсекогаш ми било уживанција...поготово ако има секси сестри...а и звукот на машинката е прилично интересен....бзззззззз...да сврши чоек...хе хе хе хе

За сестрите секоја чест,,,.Ова ти озбилно со свршувањето...?:pos2:

ЛООООООООООЛ еј кога ќе ми текни, кога бев помал.:pos::pos::pos:

Првиот пат кога бев на забар, имаше 1 потешко повреден но вон животна опасност, и 2 сестри кои се здобија со полесни телесни повреди. Лол кое касање му манав, како вампир пуштен од синџири.

А после па кога требаше да поправам заб негде во 2 одд. бев со мајка ми и знам и велев на заболекарката чекај да ме баци мама да ми дај сила абе лооооол ЛУДИЛА бев.:pos: Сеа немам страв и си одам редовно на заболекар.

Ова изгледа Ти да не отидеш на заболекар, крш правиш таму.....:nenene: И ја на мојата бивша заболекарка главчето ќе и го скршев за забот ама ме тргна брат ми на време....,,:salut:

jok more cicko mi i bratuced mi se zabari taka da aaaaaaaaaaaj
inacxe ic ne im sednuvam na stolica

Од ко ми бапнаја анестезија инекции...ич не ми е страв :)

Не, воопшто. Дури ме чуди зошто луѓето имаат толкав страв од толку обична и секојдневна работа. :)
Мојот забар е млад, фин и нежен, добро запознаен со сите методи за истерување на стравот кај пациентот (на пр. некој безвезен муабет од типот:„Имаш ли дечко“ баш во моментот кога ти го вади болниот нерв :pos:), така да гајле немам. :icon_lol: Одам секогаш кога имам потреба.

Имам ненормален страв прво проаѓаат недели кога ме боли забот и не можам да спијам од него за на крај да отидам, Имав многу лоши спомени од Државна болница кога ме сардисаа тие што се последна година на факс. да се учат на мене копилиња неписмени ме оставија со игла збрцана во непце и отидоа кафе да пијат на крај шеската ми ја вадеа со две анестезии и пак ме болеше.Од таа случка денес уште забарот ми е баук, и сега треба да идам да праам еден заб а знам дека нема да отидам и на одмор ке ме боли:kesa:

Не али без анестезија не довагја предвид ништо :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom