Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
колку сакаат нека се бунат тие шо возат јапонски коли,ама тоа што шваба прави,може е скапо,ама има квалитет.ова не е муабет со дедо шо сум го правел,туку можам самиот да воочам квалитет во германски возила,години-години наназат.еве ви една споредба во дизајн:
јапонска кола од '93
![]()
Германска кола од '93
![]()
па сеа споредете што е поубаво....Јапанци ми се одмилија,оти ги фалат,а од вчера шо се вика коли прават,до вчера крадеа дизајн од Европјаните.....
реплика не признавам,ова е мое мислење,може и да не е точно,ама МОЕ мислење е....
Edit: ги споредувам BMW и Honda оти демек на "исто" рамниште биле![]()
Ај ова објасни го, оти вака звучи многу комплексно.Абе добри се жутите убави и најбитно издржливи коли прават ама на швабите им нема рамни во авто бизнисот.
:bravo::bravo::bravo:Абе добри се жутите убави и најбитно издржливи коли прават ама на швабите им нема рамни во авто бизнисот.
Ne ti drzi ova voda...japonskite vozila se na prvo mesto po kvalitet a vo posledno vreme i vo tehnologija, performansi, dizajn...posle niv spored mene doagaat germanskite vozila a na posledno mesto od germanskite vozila mi e BMW:salut: i da ke zaboravev...japonskite vozila se poskapi od germanskite i so se vika 1970 ne e od vcera![]()
Според читателите на списанието AutoBild во Германија за 2008:
1.Toyota
2.Mazda, Honda
4.Opel
5.Hyundai
6.Mitsubishi
7.Nissan, Mercedes, Audi
10.Bmw, Volvo
12.Suzuki
13.Skoda, Smart
15.VW, Kia
17.Seat
18.Ford
19.Fiat
20.Citroen, Renault
22.Peugeot
Сега сватив зошто француски hachback е со почетна цена од 12 000 евра, а германски 15 000.
Најзбунувачки ми е како се рангирала Skoda-та пред VW? Па нели таа е наменета за сиромашните љубители на Голф во југо-источна Европа, и јасно е дека е само бледа копија на VW.
Како и да е, мислам дека оваа табела ќе ги симне цените на германските автомобили во 2009, а се надевам и дека нема да ги поскапе јапонските.
И јас се чудев, но вози Шкода ќе сватиш.
Инаку Нисан, Тојота потоа Мерцедес ( станаа комерцијала тешка во последно време)
Француските и Италјанските коли ги ставам на дното