PSYtisfaction
Царевата ќерка
- Член од
- 30 јуни 2006
- Мислења
- 3.922
- Поени од реакции
- 527
Една елементарна работа што не можам да ја поднесам кај партнерот е тоа да мисли дека има контрола на мене, да ме следи, да ми го планира денот/месецот/животот, да мисли дека има право да носи одлуки во мое име и да не ми остава ни грам приватност, која дури и во врска логично дека ми е потребна.
Општо кај машкиот род одбивно ми е:
-Неодржување на хигиената.
-„Можам да ја имам секоја пичка“ синдромот. Тесно поврзано со...:
-„Ако имам јака кола и сепаре у Колосеум ја сум крал на светот“ синдромот.
-Насилство (меѓу партнери, пред се). Верувам дека повеќето се слагате дека мажите генерално се физички поагресивни, посебно на Балканов каде уште има остатоци од тоа дека мажот ја поседува жената и смее да ја скрши од ќотек ако не му го погоди ручекот...
-Посесивност до степен да не смееш со другар на улица да се поздравиш, придружено со хистеричните напади погоре спомнати.
-Р`кање на улица. Е шо навика глупа ќе ви беше ова јас не знам.
И уште неколку што нема да ги набројувам за да не се повторувам со членките што се искажале претходно...
Општо кај машкиот род одбивно ми е:
-Неодржување на хигиената.
-„Можам да ја имам секоја пичка“ синдромот. Тесно поврзано со...:
-„Ако имам јака кола и сепаре у Колосеум ја сум крал на светот“ синдромот.
-Насилство (меѓу партнери, пред се). Верувам дека повеќето се слагате дека мажите генерално се физички поагресивни, посебно на Балканов каде уште има остатоци од тоа дека мажот ја поседува жената и смее да ја скрши од ќотек ако не му го погоди ручекот...
-Посесивност до степен да не смееш со другар на улица да се поздравиш, придружено со хистеричните напади погоре спомнати.
-Р`кање на улица. Е шо навика глупа ќе ви беше ова јас не знам.
И уште неколку што нема да ги набројувам за да не се повторувам со членките што се искажале претходно...