01.12.2012 - 18.30ч - Алијанц Арена: Баерн Минхен : Борусија Дортмунд

• Креатор на темата Креатор на темата Staufer
  • Време на започнување Време на започнување

Како ќе биде резултатот на Баерн - Дортмунд?

• Победа на Баерн Минхен

Гласови: 38 32,2%
  • Нерешено

Гласови: 13 11,0%
  • Победа на Борусија Дортмунд

Гласови: 67 56,8%

• Вкупно гласачи
    118
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Изглеа нејќеше Шакири да го става откај знаеш ќе изгуби топка у средина толку им треба на Дортмунд у 3 потега гол ќе дадат. Добро и Гомез што го стаи толку касно го виде ли му подаваат у средина овој дур ја прими дур види веќе му ја земаа. Против вакви тимови како Дортмунд Манџукич е далеку боље опција одлично изигра Манџо за мене. Данте,Алаба ѕверови исто и Мартинез топ. Милер многу потфрли незнам детето или го нема никаде или праи некои ѕверски потези
Што направи Манџукич на натпреваров па да бидеш задоволен?Баш искрено ме интересира што добрина виде од него против Дортмунд..Го ставија в фрижидер Суботич посебно а и Хумелс.А Гомез влезе и прв контакт одлична асистенција до Крос кој реално слабо шутна но Вајденфелер си бранеше перфектно.

A баш ќе прашував зошто е толку голем коефициентот за Геце дава гол во тек(4,5), а типот имаше 5-6 гола сезонава.
Како и да е, одвреме навреме се уклучував, баш кога Дортмунд напаѓаше, а ги фатив и одбраните на Вајденфелер. Можда требаше да тепа Баерн, но и вака имаат голема предност.

Истава утакмица ќе биде и финале во ЛШ оваа година...уверен сум :)

tumblr_mee86uE1Nl1rw46m4o1_500.gif

Очекувано никаков интерес за утакмицава во Македонија, се гледа колку гледале, а да тепаше Дортмунд ќе се накотеа на Интер, Манчестер и Реал навивачите да дркаат на Клоп и Гетце.

Очекувано никаков интерес за утакмицава во Македонија, се гледа колку гледале, а да тепаше Дортмунд ќе се накотеа на Интер, Манчестер и Реал навивачите да дркаат на Клоп и Гетце.

Послаб е интересот за Бундеслигата ама да беа тимовите поблиску со бодови ќе привлечеше повеќе внимание. Вака резултатот освен за Баварците и Прусиците не беше баш толку важно. Ќе треба во ЛШ да се стретнат тимовите ;)

А да знаеш колку ми е криво што не ја гледав утакмицата... Едноставно не можев, бев на викендица отсечен од светот, без интернет, ТВ и мобилен. Искрено можеби нема некој голем интерес во МКД за Бундес Лигата но таа со секое наредно коло придобива се поголем и поголем број на фанови. Во Европа играат фантастично германските тимови, Дортмунд и Баерн ќе си бидат први во групите, особено за поздрав е успехот на Дортмунд каде покрај Сити, Реал и Ајакс го освоија првото место на коло пред крајот на групната фаза, во ЛЕ да не набројувам ама и таму доминираат. Германскиот фудбал има огромен прогрес во последните неколку години, Баерн два пати играше финале во ЛШ, Дортмунд од година во година е се подобар и подобар, еве оваа сезона одлични се Шалке, Хановер и Леверкузен така да германскиот фудбал “купува“ се повеќе и повеќе навивачи за разлика од италијанскиот на пример кој се наоѓа во огромна криза. :(

А за Клоп не јади бубрези и ти сеа, гарант и ти дркаш кога го глеаш неговиот тим. :icon_mrgr: Шала на страна тренериште е, нема тука збор, го шие овој вашиов. :)

Шо да прајме кога се погоди во исто време со Манчестер, а и не даваат Бундес кај мене од кабелската. И искрено ептен ми е мака што неможам да гледам. Не оти пратев кој знае колку, пошто термините се поклопуваат со Премиер лигата, ама кога Баерн или Дортмунд не се поклопуваа со јака утакмица од Англија ги гледав обавезно. Оваа ја пуштив на компјутер, ептен сецкаше, и на полувремето се изнервирав и ја исклучив. xD

П.С. Го погодив исходот од мечот тука на анкетата. :D

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom