„Тивкиот убиец“ на Велес може да работи – судот ја отфрли тужбата на екологистите

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Стварно ме интересира на толку децении труења болести, маки.. не им текна на Велешани да соберат по 90 евра по фамилија и тие да си ја купат топилницата?? Па да му опнат клуч еднаш за секогаш. Што ги спречи тоа да го направат?. За живот и здравје не се жалат пари (а и не се некои пари поделено на семејства) еден просечен мобилен... или едно летување во градиште... 2-3 резервооари бензин.... мислам дека ќе се исплатеше...
По втор пат да ја купуваат?
Од чии пари беше приватизирана Топилница, од парите на Битолчани? Вработените ја купија, месечно одделуваа по 250 марки за да ги отплатат сопствените акции. Незнаеа дека Бране нема пари за алкохол, па го финансираа. Понатаму знаете како ја купи приватна фирма, кој беше стечаен управител, итн.
Ако треба и по трет пат ќе ја купат, само да исчезне од градот.

B

Borg_Drone

Гостин
Нека победи разумот, а не парите!
Ама неговиот разум (на политичарот) вели :„Кој те ебе, си сакам пари под ќебе“.Така да во овој случај не може.Единствен начин на Велешани да го спречат ова е со насилни протести, вака мирното нема ништо да направат.А и подобро така отколку нови 30 години труења со олово пред себе да имаат на располагање.

Член од
24 ноември 2009
Мислења
370
Поени од реакции
710
I like the part where секој пост од велешанец завршува со !!!
umad?
Да го земеме фактот дека со Мартин учиме во училиште шо е едвај на еден километар оддалечено од Топилница...
Wow. You poor thing. :(
еден од овие тука на сликава ми е професор,сумљам на тој скроз од десно..
На слика со 8 газиња, ја препозна задницата на твојот професор?

И да не цитирам член по член, а и мрчам воедно, но лолнав на многу работи. Одење со крпчиња во школо? Страв да проветреете дома? Не прелетува живо пилче во град? Oh Veleshians, you so funny.

Доколку големците решат да ја рестартираат топилницата, ние смртниците нема да можеме да направиме ништо околу тоа. Ќе донесат медиум каде ќе глумат дека се поставени филтри and shit и ќе нè убедуваат дека топилницата нема да претставува никаква опасност за градот, ќе ни пуштат некоја весела музика во позадина додека во кадар ќе гледаме среќни луѓенца. It's that simple.
Не се тревожам како многу мои сограѓани во темава, зашто сметам дека шансите за рестартирање на топилницата се многу мали, речиси и да не постојат. But that's just like... yeah... my opinion. Па ако сетиме опасност, се гледаме на протести.
Дотогаш, си пи4име ба4ко!!! (<-- see what I did there? hehehuauahaha. pis)

M

Moon Child

Гостин
I like the part where секој пост од велешанец завршува со !!!
umad?

Wow. You poor thing. :(

И да не цитирам член по член, а и мрчам воедно, но лолнав на многу работи. Одење со крпчиња во школо? Страв да проветреете дома? Не прелетува живо пилче во град? Oh Veleshians, you so funny.
Смешно или не, потполно е вистинито...
Едит сега видов дека си од Велес :)

Nik20

Неверификуван член од немаштија
Член од
13 јули 2009
Мислења
5.513
Поени од реакции
6.954
Ќе протестираме цел град, најавен е протестот, ама има ептен грд термин.
9 ноември(среда) 10.00 до 12.00

Ја иако сакам, нема да можам да присуствувам поради обврски на факултет, исто нема да можат нити учениците кои се прва смена, нити вработените. Многу лесно може да се направи дебакл од протест и да испадне дека протестираат само зелените а дека народот ја сака фабриката назад. После цацко ќе им биде крив, и ќе пцујат по тие што не дошле на протест.

H

Hip.Hop_MKD

Гостин

Ја иако сакам, нема да можам да присуствувам поради обврски на факултет, исто нема да можат нити учениците кои се прва смена, нити вработените. Многу лесно може да се направи дебакл од протест и да испадне дека протестираат само зелените а дека народот ја сака фабриката назад. После цацко ќе им биде крив, и ќе пцујат по тие што не дошле на протест.
Па кај нашле сред недела...:confused:
Нека се организира во недела, за да биде помасовно!

A

AnFem

Гостин

Епа баш поради тоа треба и загрижените граѓани да организираат уште еден протест... И уште сто ако треба! Со еден протест нема позитивни резултати, треба да го осетат гневот кај народот, да се кампува пред топилница, да се блокира патот... Има милиони начини да изразиш незадоволство.

Ние сме „главни“, народот! Нашиот збор треба да е последен, здравјето на нашите најмили е во прашање. По ѓаволите со работните места! На истата локација може да се изгради трговски центар (на пример), каде исто така ќе се вработат голем број на луѓе.

M

Moon Child

Гостин
Во ред што е сред недела протестот, симболично на 9ти ноември... Ама стварно ја утнале со времето од 10 наутро. Треба да е приквечер некаде, за да биде помасовно, иако се сложувам со АнФем, треба и граѓаните сами од себе спонтано да се соберат без никој да ги организира. Јас секако ќе присуствувам.

М

Мартин`

Гостин
Протестот ќе се одржи на 9-ти Ноември но сменето е времето, значи сега протестот официјално ќе биде од 17:00 часот па натаму (y)

Е сега немате причина зошто да отсуствувате ..

Член од
19 февруари 2009
Мислења
1.381
Поени од реакции
1.973
Зад Метрудхем стои Гленкор,фирма која има вакви фабрики во Конго,Замбија итн..Изгуглајте го Гленкор и ќе видите шо ќе излезе.

http://blogsjc.wordpress.com/2011/05/17/glencore-strikes-again-exploitation-pollution-and-dubious-tax-practices/

http://www.guardian.co.uk/business/2011/may/19/glencore-in-dark-ages-says-ngo-boss?fb=native&CMP=FBCNETTXT9038

Не само Велес,туку цела Македонија треба да се спротистави на рестартирањето на топилница.Џабе ми е мене име, идентитет, НАТО, ЕУ, споменици,успехот на кошаркарите и што сакате додајте тука,се е тоа џабе ако некој ме труе за да се богати.И ај мене шо ќе ме труе,туку и децата ќе ми ги труе...

И за кој кур ми е државава ако тоа го дозволи ??

Не требаше воопшто да се дозволи да се расправа за рестартирање на топилница,исечи тоа железото,насади дрва таму и крај..

Еве и една статија од 2006,колку за потсетување-
http://star.dnevnik.com.mk/?pBroj=1885&stID=4342

Член од
24 април 2008
Мислења
11.074
Поени од реакции
12.624
Зад Метрудхем стои Гленкор,фирма која има вакви фабрики во Конго,Замбија итн..Изгуглајте го Гленкор и ќе видите шо ќе излезе.

http://blogsjc.wordpress.com/2011/05/17/glencore-strikes-again-exploitation-pollution-and-dubious-tax-practices/

http://www.guardian.co.uk/business/2011/may/19/glencore-in-dark-ages-says-ngo-boss?fb=native&CMP=FBCNETTXT9038

Не само Велес,туку цела Македонија треба да се спротистави на рестартирањето на топилница.Џабе ми е мене име, идентитет, НАТО, ЕУ, споменици,успехот на кошаркарите и што сакате додајте тука,се е тоа џабе ако некој ме труе за да се богати.И ај мене шо ќе ме труе,туку и децата ќе ми ги труе...

И за кој кур ми е државава ако тоа го дозволи ??

Не требаше воопшто да се дозволи да се расправа за рестартирање на топилница,исечи тоа железото,насади дрва таму и крај..

Еве и една статија од 2006,колку за потсетување-
http://star.dnevnik.com.mk/?pBroj=1885&stID=4342
Кристално истово беше спомнато во КОД со Снежана Лупевска:

http://www.kanal5.com.mk/Default.aspx?mId=120

Но тоа и не не интересира баш многу нас скопјани, на крајот на краиштата, Скопје е град со над 700 илјади народ, а Велес е град со над 55 илјади народ, огромна е разликата.

Ако рестартирањето на велешката топилница МХК Злетово придонесе за економскиот раст, без разлика каде ќе биде лоцирана топилницата и без разлика какви последици ќе следуваат од нејзиното работење, нас скопјани не интересира само профитот, исто како и сопствениците на топилницата, а ни со мал прст не мрднуваме за маките на велешани.

Ќе не фати интерес за сите овие гнасотии дури кога ќе ги почувствуваме на сопствена кожа последиците од истите, не дај Боже.

Такви сме си ние, арогантни и самобендисани, си мислиме ако во Скопје се е супер, тогаш и низ цела Македонија се е супер, па после соседите, а особено гејците ќе велат Скопје држава.

Fringe

Скитник низ паралелни светови
Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
Кристално истово беше спомнато во КОД со Снежана Лупевска:

http://www.kanal5.com.mk/Default.aspx?mId=120

Но тоа и не не интересира баш многу нас скопјани, на крајот на краиштата, Скопје е град со над 700 илјади народ, а Велес е град со над 55 илјади народ, огромна е разликата.

Ако рестартирањето на велешката топилница МХК Злетово придонесе за економскиот раст, без разлика каде ќе биде лоцирана топилницата и без разлика какви последици ќе следуваат од нејзиното работење, нас скопјани не интересира само профитот, исто како и сопствениците на топилницата, а ни со мал прст не мрднуваме за маките на велешани.

Ќе не фати интерес за сите овие гнасотии дури кога ќе ги почувствуваме на сопствена кожа последиците од истите, не дај Боже.

Такви сме си ние, арогантни и самобендисани, си мислиме ако во Скопје се е супер, тогаш и низ цела Македонија се е супер, па после соседите, а особено гејците ќе велат Скопје држава.
Па и Скопјанчињата треба да размилслат за нивното здравје.
Макстил,Митал,Цементара,Рафинерија или тие ви носат профит па за здравјето ве боли к*р

Kajgana Shop

На врв Bottom