- Член од
- 9 октомври 2010
- Мислења
- 191
- Поени од реакции
- 29
Let 3 prijatelju te gledam mnnnn si pameten aj poarno kuti i ne kazuvaj gluposti ne si velesanec.. ziveam na 100 metri od fabrikata znam kako e custvoto ....
По втор пат да ја купуваат?Стварно ме интересира на толку децении труења болести, маки.. не им текна на Велешани да соберат по 90 евра по фамилија и тие да си ја купат топилницата?? Па да му опнат клуч еднаш за секогаш. Што ги спречи тоа да го направат?. За живот и здравје не се жалат пари (а и не се некои пари поделено на семејства) еден просечен мобилен... или едно летување во градиште... 2-3 резервооари бензин.... мислам дека ќе се исплатеше...
Ама неговиот разум (на политичарот) вели :„Кој те ебе, си сакам пари под ќебе“.Така да во овој случај не може.Единствен начин на Велешани да го спречат ова е со насилни протести, вака мирното нема ништо да направат.А и подобро така отколку нови 30 години труења со олово пред себе да имаат на располагање.Нека победи разумот, а не парите!
Wow. You poor thing.Да го земеме фактот дека со Мартин учиме во училиште шо е едвај на еден километар оддалечено од Топилница...
На слика со 8 газиња, ја препозна задницата на твојот професор?еден од овие тука на сликава ми е професор,сумљам на тој скроз од десно..
Смешно или не, потполно е вистинито...I like the part where секој пост од велешанец завршува со !!!
umad?
Wow. You poor thing.
И да не цитирам член по член, а и мрчам воедно, но лолнав на многу работи. Одење со крпчиња во школо? Страв да проветреете дома? Не прелетува живо пилче во град? Oh Veleshians, you so funny.
Па кај нашле сред недела...Ќе протестираме цел град, најавен е протестот, ама има ептен грд термин.
9 ноември(среда) 10.00 до 12.00
Ја иако сакам, нема да можам да присуствувам поради обврски на факултет, исто нема да можат нити учениците кои се прва смена, нити вработените. Многу лесно може да се направи дебакл од протест и да испадне дека протестираат само зелените а дека народот ја сака фабриката назад. После цацко ќе им биде крив, и ќе пцујат по тие што не дошле на протест.
Епа баш поради тоа треба и загрижените граѓани да организираат уште еден протест... И уште сто ако треба! Со еден протест нема позитивни резултати, треба да го осетат гневот кај народот, да се кампува пред топилница, да се блокира патот... Има милиони начини да изразиш незадоволство.Ќе протестираме цел град, најавен е протестот, ама има ептен грд термин.
9 ноември(среда) 10.00 до 12.00
Ја иако сакам, нема да можам да присуствувам поради обврски на факултет, исто нема да можат нити учениците кои се прва смена, нити вработените. Многу лесно може да се направи дебакл од протест и да испадне дека протестираат само зелените а дека народот ја сака фабриката назад. После цацко ќе им биде крив, и ќе пцујат по тие што не дошле на протест.
Кристално истово беше спомнато во КОД со Снежана Лупевска:Зад Метрудхем стои Гленкор,фирма која има вакви фабрики во Конго,Замбија итн..Изгуглајте го Гленкор и ќе видите шо ќе излезе.
http://blogsjc.wordpress.com/2011/05/17/glencore-strikes-again-exploitation-pollution-and-dubious-tax-practices/
http://www.guardian.co.uk/business/2011/may/19/glencore-in-dark-ages-says-ngo-boss?fb=native&CMP=FBCNETTXT9038
Не само Велес,туку цела Македонија треба да се спротистави на рестартирањето на топилница.Џабе ми е мене име, идентитет, НАТО, ЕУ, споменици,успехот на кошаркарите и што сакате додајте тука,се е тоа џабе ако некој ме труе за да се богати.И ај мене шо ќе ме труе,туку и децата ќе ми ги труе...
И за кој кур ми е државава ако тоа го дозволи ??
Не требаше воопшто да се дозволи да се расправа за рестартирање на топилница,исечи тоа железото,насади дрва таму и крај..
Еве и една статија од 2006,колку за потсетување-
http://star.dnevnik.com.mk/?pBroj=1885&stID=4342
Па и Скопјанчињата треба да размилслат за нивното здравје.Кристално истово беше спомнато во КОД со Снежана Лупевска:
http://www.kanal5.com.mk/Default.aspx?mId=120
Но тоа и не не интересира баш многу нас скопјани, на крајот на краиштата, Скопје е град со над 700 илјади народ, а Велес е град со над 55 илјади народ, огромна е разликата.
Ако рестартирањето на велешката топилница МХК Злетово придонесе за економскиот раст, без разлика каде ќе биде лоцирана топилницата и без разлика какви последици ќе следуваат од нејзиното работење, нас скопјани не интересира само профитот, исто како и сопствениците на топилницата, а ни со мал прст не мрднуваме за маките на велешани.
Ќе не фати интерес за сите овие гнасотии дури кога ќе ги почувствуваме на сопствена кожа последиците од истите, не дај Боже.
Такви сме си ние, арогантни и самобендисани, си мислиме ако во Скопје се е супер, тогаш и низ цела Македонија се е супер, па после соседите, а особено гејците ќе велат Скопје држава.