„Појави“ на Богородица, Исус и др. низ светов

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.585
Абе вас и лично Господ да ви се симне од небото па нема да верувате, ќе речете дека е некој ,преварант,магионичар или илузионист :smir:, ама тоа е кога некој убеден во нешто бесцелно и глупаво е да се убедува во спротивното, Бог рекол никогаш да не се тераат и наведуваат луѓето да бидат верници, тоа треба да биде сопствен избор на личноста.
Бог нема облик, ниту некој некогаш го видел, така да и да се симне ќе остане ГОЛЕМО место за дискусии, околу тоа кој е, што е и слично.

Жалам за офтопикот, продолжете :smir:

J

Johnny Stulic

Гостин
Абе вас и лично Господ да ви се симне од небото па нема да верувате, ќе речете дека е некој ,преварант,магионичар или илузионист :smir:, ама тоа е кога некој убеден во нешто бесцелно и глупаво е да се убедува во спротивното, Бог рекол никогаш да не се тераат и наведуваат луѓето да бидат верници, тоа треба да биде сопствен избор на личноста.
Како го перцепираш Господ Филозофке ,највероватно како според Ниче омнисцентен,омнипотентен лош чичко со долга брада.

По темава жива глупост во стилот со јајцето од Ропотово со ликот на Тоше навреда е и за индиго детето Христос атер за пораката што ја ширел да изјавуваат вернициве дека излегол на корупки од дрво со мајка му.

DonJas

Married and Happy
Член од
22 јуни 2008
Мислења
2.651
Поени од реакции
586
а ако ти кажам дека јас сум господ, како ке изреагираш? у стилот на блахахаха ти не си со сите.. добар виц, епа исто ти се фаќа само шо тоа го кажал некој друг тип пред 2009 години. Се додека не добијам физички доказ дека стварно постоел типот и бил пратен од “бог“ (како и да го дефинираш бог) не би верувал. Логиката и Реализмот се многу по цврсти него нечие верување во нешто шо е основано на причи.

Он топик, дрвото со богородица, фејк, може да се деси на било кое скапано дрво. Светлина временски услови во превентива на сечењето, коинциденција, случајност. Неверуем.

Neporazen

Time Lord
Член од
25 јануари 2009
Мислења
545
Поени од реакции
22
жал ми е што ќе морам да те разочарам ама сигурно веќе си слушнал дека ништо не може да биде случајно ако го создала природата тогаш да се прашаме кој ја создал природата па така натаму ..,
...а да и има уште една можност - освен ако не си бил ти внатре во дрвото и си го изрезбал ликот на богородица :toe:

Abe nejcam da navreduvam ama iskreno da kazam kako mozete da bidete tolku prosti. Pa ocigledno e deka e slucajnost. Da sakala bogorodica ke se pojavela kako vistinska slika a ne nesto sto lici na nea.
PS: bi trebalo da se zaangaziras malce i da procitas nesto naucno za sozdavajneto na svetot,prirodata i lugeto.
Sigurno imas slusnato za LHC eksperimentot koj treba da dokaze kako nastanal svetot.
Izvini no sakam da te prasam dali sosila se pravite glupi ti i takvite kako tebe koi kako slepci veruvaat vo cuda, ili stvarno ste glupi???

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Хмм беловината на овој напречен пресек на деблото има чудна форма но се работи за само грешка во растот на самото дрво. Беловината се формира од изумрените клетки кои подоцна имаат физичка и транспортациона улога откога ке се формираат нови клетки за хоризонталното растење. Ова забегување од нормалната форма на беловината е типична грешка која е настаната од надворешните услови најчесто од временски услови. Дрвото формира нови клетки секоја сезона. Ако надојде ладно време се пореметува целиот процес и на некои места се формираат нови клетки а на некои не. Според мене ова е причината за оваа чудна форма во внатрешноста на деблото.

Neporazen

Time Lord
Член од
25 јануари 2009
Мислења
545
Поени од реакции
22
Хмм беловината на овој напречен пресек на деблото има чудна форма но се работи за само грешка во растот на самото дрво. Беловината се формира од изумрените клетки кои подоцна имаат физичка и транспортациона улога откога ке се формираат нови клетки за хоризонталното растење. Ова забегување од нормалната форма на беловината е типична грешка која е настаната од надворешните услови најчесто од временски услови. Дрвото формира нови клетки секоја сезона. Ако надојде ладно време се пореметува целиот процес и на некои места се формираат нови клетки а на некои не. Според мене ова е причината за оваа чудна форма во внатрешноста на деблото.
Konecno pametno razmisluvanje.:smir:Ama ela dokazi mu na "vernicive"

Член од
9 јануари 2009
Мислења
188
Поени од реакции
72
само глупости,
едно малце поразлично дрво и одма светци му се гледат на народо...

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Јас сум некоја врста на некој си благ христијанин али науката која ја изучувам ми кажува дека ова не е чудо туку само една обична грешка на природата.

Член од
27 јуни 2008
Мислења
93
Поени од реакции
5
добро сега ставрно личи на богородица не е дека не, ама дете не се гледа т.е. Исус

можно е ама тоа нема врска ``времете беше лошо претходните денови`` `` не ни дозволуваше да го сечеме`` блабла тоа си се филмат сега лугето........

``светлина видовме``.......
``и конечно се оцрта лик``

незнам ..... на што личи еден вика кола еден мече :nesvest: ама личи и на Богородица

N

navivacka

Гостин
Еден каже нешто друг друго додаде и ете ти филм:toe:

Филозофка

Amelie Poulain
Член од
21 јануари 2009
Мислења
1.680
Поени од реакции
525
а ако ти кажам дека јас сум господ, како ке изреагираш? у стилот на блахахаха ти не си со сите.. добар виц, епа исто ти се фаќа само шо тоа го кажал некој друг тип пред 2009 години. Се додека не добијам физички доказ дека стварно постоел типот и бил пратен од “бог“ (како и да го дефинираш бог) не би верувал. Логиката и Реализмот се многу по цврсти него нечие верување во нешто шо е основано на причи.

Он топик, дрвото со богородица, фејк, може да се деси на било кое скапано дрво. Светлина временски услови во превентива на сечењето, коинциденција, случајност. Неверуем.
Ако можеш да направиш непокретна личност да прооди, или слеп да прогледа да би ти поверувала.:smir:

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.585
И така Богородица сосе дрвото си го фати патот за религии каде што долго и среќно живееше...

Член од
8 февруари 2007
Мислења
2.931
Поени од реакции
251
Божјо чудо или природен феномен? Познатата фреска на Богородица и Малиот Исус се појави на стебло од исечено дрво, синоќа во населбата Чашка.
Дрвото се наоѓа во дворот на училиштето кое граничи со црквата во населбата. Работниците имале задача да го пресечат и со избичените талпи од него, да градат црковна трпезарија.
„Четири-пет дена се спремаме да го сечеме, ама или ветрови ќе се случат, или не ни даваат и одложивме, кога вчера се смири малце времето и го исековме. Кога почнавме да ги сечеме гранките, почнаа пилите да се стегаат, како некако да не даваше да се работи“, раскажува Тодорче Дончовски, работник, сведок на настанот.
Но, фреската не се појавила веднаш. Работниците раскажуваат дека откако го пресекле, на дрвото немало ништо чудно.
Синоќа околу 22 часот деца од населбата забележале силна светлина која доаѓала од пресеченото стебло.
„Децата од лулашките се враќале, кога виделе светлина некоја, дотрчаа да кажат и ние видовме“, додава Дончовски.
Фреската не се појавила веднаш, раскажуваат жителите
Жителите се запрепастени од глетката. И тие потврдуваат дека на стеблото немало ништо се до вечерта кога децата го забележале феноменот.
„Многу чудно, синоќа околу 22 го забележав, беше невидена слика“, рече Даниела Андреева, жителка на Чашка.
„Сабајле и ги видов очите на Мајка Богородица и за мене претставува нешто најубаво во животот“, вели Ленче Ангеловска, жителка на Чашка.
Целата населба денеска се собра околу стеблото со фреска. Некои од нив почнаа да палат свеќи и да оставаат пари. Градоначалникот на Чашка вели дека појавувањето на Богородица е добар знак за општината.
„Посебно бев горд што се случи токму кај нас, јас се наежив од овој убав приказ и се надевам дека во иднина токму Мајка Богородица и Исус Христос ќе ни бидат заштитници на нашата општина“, изјави Горан Пановски, градоначалник на општина Чашка.
Градоначалникот веднаш ги повикал свештениците од Повардарската епархија и екипа од Велешкиот музеј за да се конзервира фреската, која освен верска, може да има и туристичка вредност.
Барем да пишеше дека е превземено од http://fortoget.tk :pishtoldz

Инаку може да е и вистина а може и да е напраено со течност па по упивањето е сликано!:pipi:

Член од
21 септември 2008
Мислења
14.590
Поени од реакции
14.396
Барем да пишеше дека е превземено од http://fortoget.tk :pishtoldz

Инаку може да е и вистина а може и да е напраено со течност па по упивањето е сликано!:pipi:
И што има врска ако пишам од кај е превземено ? И не е превземано од таму, туку од А1. И таа слика што е ставена таму е превземана од мене, еден мој другар од тоа место ја сликаше и ми ја прати мене, така да се гледа дека они копираат, а не јас.

Не е ништо правено на дрвото, исечено е, и се појавил тој облик. Од чисти информации знам, никогаш не би ме лажеле другарите од тоа место за вакви работи.

Член од
18 јули 2009
Мислења
33
Поени од реакции
2
И што има врска ако пишам од кај е превземено ? И не е превземано од таму, туку од А1. И таа слика што е ставена таму е превземана од мене, еден мој другар од тоа место ја сликаше и ми ја прати мене, така да се гледа дека они копираат, а не јас.

Не е ништо правено на дрвото, исечено е, и се појавил тој облик. Од чисти информации знам, никогаш не би ме лажеле другарите од тоа место за вакви работи.
да со течност која свете и децата ке бидат возбудени.... ке врискаат по мајките.... ма немој :tapp:

Kajgana Shop

На врв Bottom