„Име си е име“ - Норвешки филм за Македонија (во најава)

^Capo^

Креативец во движење:)
Член од
18 февруари 2006
Мислења
2.752
Поени од реакции
285
Зоте, ќе почекаме до наредно лето за да го видиме филмот.

Али богами, со нетрпение ќе чекаме. Колку и на некој да му изгледа глупо мешањето прсти во туѓа манџа, ова е еден голем потег за билдање на нашиот морал. И што е најважно - од никого ненарачан, од никого непобаран. Сосема доброволен. Од човек, од тим или од народ, кој во дупешките кои ни ги шлапаат нас, си ги видел сопствените дупешки од некое минато време. И влегол во наша кожа. И не поддржува.

И треба голема благодарност за ова. Не само на политичко, туку и на културно ниво. Ваквите проекти неретко стануваат зародиш за развивање на culture trade помеѓу две земји. Лично, ќе бидам пресреќен ако и овој случај доведе до тоа. Културната соработка ја носи една земја многу подалеку, од секаква политика, нарочито оваа ефтинија со која не бомбардираат нас.
Јас го разбирам светот како поле за културен натпревар меѓу народите...кажал еднаш еден голем Македонец.

Многу добар проект и се надевам дека ке успее.

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Зоте, ќе почекаме до наредно лето за да го видиме филмот.

Али богами, со нетрпение ќе чекаме. Колку и на некој да му изгледа глупо мешањето прсти во туѓа манџа, ова е еден голем потег за билдање на нашиот морал. И што е најважно - од никого ненарачан, од никого непобаран. Сосема доброволен. Од човек, од тим или од народ, кој во дупешките кои ни ги шлапаат нас, си ги видел сопствените дупешки од некое минато време. И влегол во наша кожа. И не поддржува.

И треба голема благодарност за ова. Не само на политичко, туку и на културно ниво. Ваквите проекти неретко стануваат зародиш за развивање на culture trade помеѓу две земји. Лично, ќе бидам пресреќен ако и овој случај доведе до тоа. Културната соработка ја носи една земја многу подалеку, од секаква политика, нарочито оваа ефтинија со која не бомбардираат нас.

зашто тогаш ќе можеме да го гледаме? инаку нормално дека огромна подршка за некој кој од страна најдобро може да го види баналниот проблем з аимето и кој има морални вредности да направи еден филм за вистината.

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Колку што разбрав јас, тогаш ќе е завршен проектот. Јуни или почеток на јули, така некако...
фала многу за инфо, само не ми е јасно како може амбасадорот на исланд тогаш да го прикажува и да биде на фестивалот во торонто. али ајде ќе чекаме до лето да го гледаме :helou:

КиреМали 1911

Модератор Неимар
Член од
23 јуни 2007
Мислења
1.313
Поени од реакции
223
фала многу за инфо, само не ми е јасно како може амбасадорот на исланд тогаш да го прикажува и да биде на фестивалот во торонто. али ајде ќе чекаме до лето да го гледаме :helou:
Најверојатно за трејлерот се работело. Како и да е, уште еднаш поздрав за проектот.

Да не идеме сеуште во вакви ситници, ем ќе свртиме офтопик, ем ќе полниме постови за џабе.

Kajgana Shop

На врв Bottom