„Американците со години го подготвуваат проектот голема Албанија“

Член од
13 февруари 2012
Мислења
2.733
Поени од реакции
1.226
Според пописот на Косово , на тој регион нема македонци , туку: горани и бошњаци.
А македонците и србите ги злоупотребуваат тие луѓе.

Сега префрли се на темата.
dardi so tebe coek neznae dali da place ili da se smee

Член од
14 август 2006
Мислења
45.288
Поени од реакции
84.406
САД ја предупреди Тирана за национализмот

Текст: Макфакс
Регион | 15 февруари 2013

Соединетите Американски Држави (САД) упатија писмо до официјална Тирана во кое се укажува Албанија да внимава со националистичките изјави бидејќи тоа провоцира насилства.
Во писмото кое го објавија албанските медиуми со додава дека во случај да продолжи националистичката реторика Албанија ќе биде и јавно осудена.
„Ние сме многу вознемирени што албанските лидери се оддалечуваат од традиционалната конструктивна улога што Албанија ја имаше во регионот. Последните јавни изјави на албанските политичари во врска со споменикот во Прешево се закана на линијата на одговорните дискусии со една контрапродуктивна реторика која е потенцијално опасна. Овие изјави се потенцијални за поттикнување на насилство и се против мирот и стабилноста во регионот и влијаат на односите со САД“, се вели во писмото на Стејт Департментот упатено до албанската влада.

TheTrooper

Психијатриски случај
Член од
27 април 2009
Мислења
6.832
Поени од реакции
6.386
epa 10 godini molenje za tie prava ne bea malku, nemase valda da cekame 100 godini, site znaeme deka nikogas nemase da gi dobieme pravata so molenje. ako ne moze s milom, moze s silom.
Црнците во Америка 200 години се бореа за нив, во ЈАР 60-70 години.........вие 10 во ДРЖАВА КОЈА ШТО БЕШЕ НОВОФОРМИРАНА,во економска криза,меѓунардоно блокирана од сите страни, со соседи на кои малку им фалеше да ја нападнат (да не добиеја по муцката србите во Босна и Хрватска ќе тргнеа и на Македонија,а можеби и грците ќе им се приклучеа),држава кој беше во хаос и едвај успеа да опстои и се чудиш зашто во тие 10 години не сте биле приоритет ???????

Кои протести сте ги направиле бе ? 2-3 протеста во 10 години........бреее мајката сте се прекршиле.Кај народот знае да се менува мислењето,мирно со протести и со рационални барања да излезевте со тек на времето ќе имаше и македонци дури што би ве поддржале.
Сега на пример за македонците сте непријател број 1 и не верувам дека некогаш ќе се смени тоа.......
Вие не сте ни свесни кој гнев го имате навлечено,само што имате среќа што македончето е никакво и слабо и навикнато да ќути....
Арно ама секој си има свој праг на толеранција,македончето премногу висок за жал.....
Само му треба некој поттик да си ги најде мудата......за вас на пример тоа беше Вујко Сем кога ги истепа србите за вас....

Член од
20 ноември 2012
Мислења
451
Поени од реакции
125
--- надополнето: 16 февруари 2013 во 14:36 ---
Црнците во Америка 200 години се бореа за нив, во ЈАР 60-70 години.........вие 10 во ДРЖАВА КОЈА ШТО БЕШЕ НОВОФОРМИРАНА,во економска криза,меѓунардоно блокирана од сите страни, со соседи на кои малку им фалеше да ја нападнат (да не добиеја по муцката србите во Босна и Хрватска ќе тргнеа и на Македонија,а можеби и грците ќе им се приклучеа),држава кој беше во хаос и едвај успеа да опстои и се чудиш зашто во тие 10 години не сте биле приоритет ???????

Кои протести сте ги направиле бе ? 2-3 протеста во 10 години........бреее мајката сте се прекршиле.Кај народот знае да се менува мислењето,мирно со протести и со рационални барања да излезевте со тек на времето ќе имаше и македонци дури што би ве поддржале.
Сега на пример за македонците сте непријател број 1 и не верувам дека некогаш ќе се смени тоа.......
Вие не сте ни свесни кој гнев го имате навлечено,само што имате среќа што македончето е никакво и слабо и навикнато да ќути....
Арно ама секој си има свој праг на толеранција,македончето премногу висок за жал.....
Само му треба некој поттик да си ги најде мудата......за вас на пример тоа беше Вујко Сем кога ги истепа србите за вас....
ma nemoj da me j****
ako imaa tolku drugi raboti zosto voopsto se zamaraa so nas, nemase da ubijat albanci nego civilizirano kako vo cel svet ke ni dadea pravi i za site polesno, zosto togas drzavat ja komplikcirala rabotata ako dosta komplikuvano bilo

Член од
27 април 2011
Мислења
2.314
Поени од реакции
3.126
--- надополнето: 16 февруари 2013 во 14:36 ---

ma nemoj da me j****
ako imaa tolku drugi raboti zosto voopsto se zamaraa so nas, nemase da ubijat albanci nego civilizirano kako vo cel svet ke ni dadea pravi i za site polesno, zosto togas drzavat ja komplikcirala rabotata ako dosta komplikuvano bilo
Абе шошон вие облековте терористички униформи и враќавте луѓе од танушевци со изговор "Ова не е Македонија "

И ти ми збориш за државата што убивала шошони....не да убивала...требаше сите до еден семето да ви го сотреме.

Член од
13 февруари 2012
Мислења
2.733
Поени од реакции
1.226
Абе шошон вие облековте терористички униформи и враќавте луѓе од танушевци со изговор "Ова не е Македонија "

И ти ми збориш за државата што убивала шошони....не да убивала...требаше сите до еден семето да ви го сотреме.
trebase

Член од
20 ноември 2012
Мислења
451
Поени од реакции
125

ne, ne zboruvav so tebe. next

Член од
20 ноември 2012
Мислења
451
Поени од реакции
125
еве јас сум некст
вие облековте терористички униформи и враќавте луѓе од танушевци со изговор "Ова не е Македонија "
кажи дали е лага и зошто не е?
kazi mi kakvi se tie teroristicki uniformi i kade se kupuvaat? ima nekoja teroland nekade daleku sto se proizveduvaat roboristi i uniformi sto ne sum znael jas?
vo 2001 imase nekakva si vojna, i sto ako taka napravile? i vie non stop ni gi otekovte so toa "ako si albanec vrati se vo albanija" i sto sega? sporeduvame koj imal podobar punch-line?

Член од
9 октомври 2012
Мислења
763
Поени од реакции
1.018
нешто нај онака што ми падна во очи, картата на голема албанија сигурно нема некој што не ја видел , ПОДРАЗБИРА и делови замислете од грција , а кога грција ке даде свој дел на албанија во истиот момент ке не признае под уставно име

Член од
13 јули 2009
Мислења
902
Поени од реакции
123
САД ја предупреди Тирана за национализмот

Регион | 15 февруари 2013

Соединетите Американски Држави (САД) упатија писмо до официјална Тирана во кое се укажува Албанија да внимава со националистичките изјави бидејќи тоа провоцира насилства.
Во писмото кое го објавија албанските медиуми со додава дека во случај да продолжи националистичката реторика Албанија ќе биде и јавно осудена.
„Ние сме многу вознемирени што албанските лидери се оддалечуваат од традиционалната конструктивна улога што Албанија ја имаше во регионот. Последните јавни изјави на албанските политичари во врска со споменикот во Прешево се закана на линијата на одговорните дискусии со една контрапродуктивна реторика која е потенцијално опасна. Овие изјави се потенцијални за поттикнување на насилство и се против мирот и стабилноста во регионот и влијаат на односите со САД“, се вели во писмото на Стејт Департментот упатено до албанската влада.
Albanskoto ministerstvo go demantira ova vest ( bez prevod ) i video imate http://www.telegrafi.com/lajme/panariti-nuk-ka-asnje-memo-amerikane-video-78-9157.html

Член од
13 февруари 2012
Мислења
2.733
Поени од реакции
1.226
Член од
13 февруари 2012
Мислења
2.733
Поени од реакции
1.226
Судот потврди: албанските тајни служби го убиле скопјанецот Ремзи Хоџа
Регион | 20 февруари 2013

Судот за тешки кривични дела во Тирана го обелодени убиството на македонскиот државјанин, бизнисменот Ремзи Хоџа, се наведува во одлуката долга 180 страници и притоа како единствен виновен се посочува шефот на албанската тајна служба –SHISH, Илир Кумбаро кој е во бегство.

Во одлуката која ја објавуваа весникот Gazeta shqiptare се наведува дека Хоџа пред 18 години во Тирана бил грабнат од страна на припадниците на SHISH и бил притворен, а по големите измачувања во еден импровизиран затвор тој починал.

Судот наведува дека Хоџа бил грабнат од страна на тајната полиција под сомнение дека бил српски шпион.

Исто така, во одлуката се наведува дека имало сомнежи дека Хоџа бил замешан и во атентатот врз македонскиот претседател Киро Глигоров од октомври 1995 година.

Во објаснувањата што во одлуката се дадени во врска со сомнежите околу замешаноста на Хоџа за атентатот врз Глигоров се вели дека еден од уапсените бил и Абдул Лошај, кој бил осомничен дека работел против интересите на Албанија заедно со Ремзи Ходза и Зисо Кристопули.

Албанскиот агент Кумбаро сметал дека Хоџа бил замешан во атентатот врз претседателот на Република Македонија, Киро Глигоров. Но, во испрашувањата Хоџа, Лошај и Кристопули негирале вмешаност околу атентатот врз Глигоров и негирале дека се соработници на тајните српски служби, по што следела голема тортура.

Скопскиот бизнисмен Ремзи Хоџа исчезна во Албанија во 1995 година. Синот Ардиан Хоџа неодамна понудил награда за оној што ќе открие каде е закопан татко му, кој во 1995 година беше киднапиран и убиен во Албанија.
--- надополнето: 28 февруари 2013 во 16:13 ---

Kajgana Shop

На врв Bottom