“Муслиманскиот прогон на Христијаните во светот“ според Институтот Гејтстоун

Член од
13 февруари 2012
Мислења
2.733
Поени од реакции
1.226
Па штом кажа кај оделе,што чувале дома, барем кажи и што јадат да биде комплетен одговорот.Иако ич не верувам во тоа што го пиша,бидејќи ги посетувам тие села често и не сум сретнал досега таков човек,но тоа би било вистина ако си има дечко христијанин или родител итн.
:))))))))))))))))
убаво што ги посетуваш ТИЕ села пошо е убав крајот природата ова она ама кај прочита во мојот пост дека јас кажувам општо за тие села Јас кажувам за моја другарка и нејзиното семејство а и не реков дека живеат во тие села туку дека се од тие села а иселени се ама ете си одат за празници за викенди коа се има време пошо си имаат фамилија сеуште во тие села. А ниеден од родителите не и е христијан (така роден) ама кажав дека понекогаш ми изледаат како да се поголеми христијани од мене

Член од
30 јануари 2007
Мислења
9
Поени од реакции
2
Нормално е каде има поголем процент на Муслимани тие да ги прогонуваат Христијаните. Али таму не владее оваков Ислам таму владее Радикален Ислам. Јас пред некој ден разбрав дека во нивната книга Куранот пишувало ако дојдеш во контакт со Христијанин убиј го. Тоа се вика радикалност. Ама и кај нив има поделеност исто како кај христијанството што е поделено Католици Православни и Протестанти.

MiaSanMia

Chipolopolo
Член од
7 април 2012
Мислења
9.974
Поени од реакции
8.682
:))))))))))))))))
убаво што ги посетуваш ТИЕ села пошо е убав крајот природата ова она ама кај прочита во мојот пост дека јас кажувам општо за тие села Јас кажувам за моја другарка и нејзиното семејство а и не реков дека живеат во тие села туку дека се од тие села а иселени се ама ете си одат за празници за викенди коа се има време пошо си имаат фамилија сеуште во тие села. А ниеден од родителите не и е христијан (така роден) ама кажав дека понекогаш ми изледаат како да се поголеми христијани од мене
Можеби си е така но да чуваат икони а се муслимани е тука е баш чудно.А од кој град си,ме интересира?А селата во тој регион мислам дека се клетката на македонскиот народ,а може да се забележи по диалектот што го зборуваат сеуште а се зборувал пред многу многу години.Исто така Гостивар и мислам Велес го зборуваат најчистиот литературен јазик.малце оф топик

Член од
13 февруари 2012
Мислења
2.733
Поени од реакции
1.226
Можеби си е така но да чуваат икони а се муслимани е тука е баш чудно.А од кој град си,ме интересира?А селата во тој регион мислам дека се клетката на македонскиот народ,а може да се забележи по диалектот што го зборуваат сеуште а се зборувал пред многу многу години.Исто така Гостивар и мислам Велес го зборуваат најчистиот литературен јазик.малце оф топик
ние никако овде да се разбереме
родени како муслинани а го прифаќаат христијанството
значи муабетот е во душа се православни е сеа не дека правеле крштевки ама и тоа го споменале само не го слават ни бајрам ( е не дека не одат за бајрам по гости по фамилија ова она ама ...фамилија муслиманска- некако ептен ми се поделени ама..) а да во гостивар живеат/ живеам

Член од
22 октомври 2011
Мислења
404
Поени од реакции
115
Важно е дека семката на сите Македонци муслимани е христијанска. Јас и денес да сменам вера, не можам да го сменам фактот дека мојата семка, дека мојат крв од родителите, од бабите и дедовците, е и била христијанска.
Кога се фати за семката, мислам дека би завршила кај паганите.;) Така да и вие христијаните гледано по тој терк сте ја продале верата за половина торба волна од овци.;)

Член од
13 февруари 2012
Мислења
2.733
Поени од реакции
1.226
Кога се фати за семката, мислам дека би завршила кај паганите.;) Така да и вие христијаните гледано по тој терк сте ја продале верата за половина торба волна од овци.;)
духче нема потреба од ароганција тој не кажува за тие дојдените од кавказ, Што па ти се нервираш

Член од
22 октомври 2011
Мислења
404
Поени од реакции
115
Нормално е каде има поголем процент на Муслимани тие да ги прогонуваат Христијаните. Али таму не владее оваков Ислам таму владее Радикален Ислам. Јас пред некој ден разбрав дека во нивната книга Куранот пишувало ако дојдеш во контакт со Христијанин убиј го. Тоа се вика радикалност. Ама и кај нив има поделеност исто како кај христијанството што е поделено Католици Православни и Протестанти.
Тоа го имаш слушнато само од исламофоби и тотални лаици на Куранот. Така да, не се важи.;)
--- надополнето: 5 август 2012 во 00:31 ---
духче нема потреба од ароганција тој не кажува за тие дојдените од кавказ, Што па ти се нервираш
Воопшто не е ароганција, туку потсетување дека начинот на кој субмлимира и компилира одредени нешта не му е добар.

MiaSanMia

Chipolopolo
Член од
7 април 2012
Мислења
9.974
Поени од реакции
8.682
ние никако овде да се разбереме
родени како муслинани а го прифаќаат христијанството
значи муабетот е во душа се православни е сеа не дека правеле крштевки ама и тоа го споменале само не го слават ни бајрам ( е не дека не одат за бајрам по гости по фамилија ова она ама ...фамилија муслиманска- некако ептен ми се поделени ама..) а да во гостивар живеат/ живеам
ај прати ми по пп,баш ме интересира кој се можеби ги знам.

Сладоледџија

Ванила & Чоколадо
Член од
8 декември 2009
Мислења
14.458
Поени од реакции
11.916
Значи Нигерија, држава со преку 20 и нешто милиони жители, од кои според последните податоци мислам дека се 50% муслимани, а 50% католици или ако грешам нека биде 60-40 во однос на муслиманската вера, би убиле преку 7-8 милиони луѓе? Ма дај ти се молам не читајте вакви глупости, трол до трол.
Нигерија има над 100 милиони брат, од кои 50 мил муслимани 40 мил христијани и останатото се друга вера...

Член од
23 август 2010
Мислења
39.490
Поени од реакции
114.490
Нигерија има над 100 милиони брат, од кои 50 мил муслимани 40 мил христијани и останатото се друга вера...
Знам знам се помешав јас со поголемите градови од Нигерија. Барав на Википедија да видам колку точно жители има и ми ги даде само поголемите градови и избројав негде 21 милион мислам и затоа така пишав. :)

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.157
Поени од реакции
83.922
ај прати ми по пп,баш ме интересира кој се можеби ги знам.
Се надевам дека не испаднал будала па да те послушал.
(освен ако лично не се познавате ти и тој)

MiaSanMia

Chipolopolo
Член од
7 април 2012
Мислења
9.974
Поени од реакции
8.682
Се надевам дека не испаднал будала па да те послушал.
(освен ако лично не се познавате ти и тој)
Па поголема будала од тебе дали постои на овој свет?Не ми се верува.Internet warrior all the way.:ROFLMAO:

Член од
30 август 2012
Мислења
15
Поени од реакции
2
nekoj prethodno kaza deka site demek religiozni vojni se vsusnost cisto politicki,i toa e taka i nema tuka sto da se diskutira.e sega deka vo islamskata sveta kniga se zboruva za toa deka ke dojde vreme koga nivniot bog ke pobara od svoite podanici da go iscistat svetot od nevernicite(hristijanite) t.e ke gi povika na sveta vojna ili djihad,i toa drzi voda zosto ima pisan dokaz neli...ama moe licno mislenje e deka se e toa vo zavisnost od interpretacijata,ili eventualno prevodot.kaj nas barem iskustvoto ni potvrduva deka razumnite lugje ne potpagjaat na takvi prosti provokacii zatoa sto bog e eden samo sto mu se obrakjame so razlicno ime. a sakam i da prasam nesto:ako ne sum od krajot vas ke me izbrkate?:(

M

.:makedonec:.

Гостин
Значи Нигерија, држава со преку 20 и нешто милиони жители, од кои според последните податоци мислам дека се 50% муслимани, а 50% католици или ако грешам нека биде 60-40 во однос на муслиманската вера, би убиле преку 7-8 милиони луѓе? Ма дај ти се молам не читајте вакви глупости, трол до трол.

Колку народ има Нигерија ???! 20 милиони ????:pos:хах, абе 160 милиони е Нигерија од кои ~49 се христијани и ~ 50 се муслимани, така да ептен си ја погодил Нигерија со тоа населеноста:D ... ха хах

Kajgana Shop

На врв Bottom