и официјално РЕФЕРЕНДУМ ЗА ИМЕТО - ГЛАСАЈ ТУКА

реферндум за името - генерална проба бр 1

• НЕ за промена на уставното име РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 264 86,3%
  • ДА за промена на уставното име РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 42 13,7%

• Вкупно гласачи
    306

Олимпија

Македонија во срцето!!!
Член од
26 март 2008
Мислења
5.624
Поени од реакции
9.146

demmian

Попиванов
Член од
9 јули 2008
Мислења
1.613
Поени од реакции
53
Се ќе се промени ако излезе дека ние сме се сложиле со промена.

А единствен начин да се “сложиме’’ е преку референдум. Друг не постои. Ниту Киро Глигоров со целото предавство што го направи не успеа да ни го смени името бидејќи народот се беше проискажал во 1991 со тогашниот референдум.

Во случај на промена, тогаш и признавањата од страна на тие 120 ќе се сменат бидејќи во меѓувреме се сменила ситуацијата - тие признале нешто што вече се претворило во нешто друго, па ќе се коригираат.

Za da ne gi pravime istite greski od Bukureskiot miroven dogovor,pa sega ko ludi fanatici ja cekame 2013 so nadez deka nesto ke se smeni...

Znaci za posle da ne ja cekame 2109 g.zarem nema nacin da se usvoi ili prikaci edna klauzula,vo koja ke stoi deka kako Makedonija da prodolzat da ne imenuvaat onie zemji,koi veke ne imaat priznato pod Ustavnoto ime.

Dodeka ,Grcija i kompanija neka ne imenuvaat so drugoto ime,dokolku referendumot bide nasteluvan.

Ednostavno,da se napravi edna elasticnost megu nas i zemji sto ne imaat priznato i nas i zemji koi ne nemaat priznato.

P

Princ

Гостин
Polaris i VOLK2234 се банирани од тема. Вратете се на дискусијата и дискутирајте со ум.

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.176
Поени од реакции
4.133
Што ако пропадне референдумот,т.е.народот го отфрли тој "разумен компромис" прифатен од нас и гејците????

С

Спенсер

Гостин
ват д факкккк????што им е на овие бе???џабе организирање....па 80% ќе биде против промена на името...Еу и останатите ќе видат дека Македонските граѓани не се заинтересирани за менување на името,иако тоа е услов за влез во Еу и Нато... така,така....гласајте ПРОТИВ промената на името РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА:oeoeoe::oeoeoe:

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Какви се овие теми пробни балони на форумов?

Кои се тие што гласале ЗА, нека се јават самите!?

P

Princ

Гостин
A,inace,dali tuka ima nekoj brat Albanec,da se izjasni okolku referendumot???Da ne recat posle oti sme gi zapostavuvale?
18 години ВИЕ преговарате за името, продолжете си. Ко што рече и АБЦ, ако чекате од Албанците да ви го потврдат вашето име и идентитет, нема далеку да стигнете.
Gi boli li??? Ili ic ne im e gajle za imeto i nivnite soziteli Makedonci?
Знаеш што имам приметено (многу) интересно? Има 2 струи околу проблемов со името: едната е на страна на вмро (и ги обвинуваат сдсм за почеток на преговорите ама во исто време се амнестираат себеси и ги обвинуваат само нив за тоа, у стилу "стап ме боли што ќе се случи со името и целиов проблем, најважно ми е што сдсм се предавници и почнаа преговори за името") и другата на страна на сдсм (ги обвинуваат вмро за продолжување на преговорите ама во исто време се амнестираат себеси и ги обвинуваат само нив за тоа, у стилу "стап ме боли што ќе се случи со името и целиов проблем, најважно ми е што вмро се предавници и ги завршија преговорите за името со промена на истото"). Тоа боли, дури и мене ме боли. Имам впечаток дека ни најголемите Македонци не се толкави колку што ги мислев штом мастурбираат на тоа кој ќе го смени името. Знаеш, повеќе не е важно дали или нема да се смени името, изгледа тој факт дури и Persey го има сватено, ама на него му е најважно тоа што сдсм се криви за почеток на преговорите. Испаѓа дека само жртвено јагне е потребно. Иванов за завршување на преговорите? Црвенковски за започнување на преговорите? Албанците за гласањето за промена на името? Стеј тјунед, ќе дознаеме на вестите во 19 часот.

Туку и јас имам едно прашање до тебе: те боли ли?

Piters

Collector
Член од
19 април 2009
Мислења
455
Поени од реакции
43
Какви се овие теми пробни балони на форумов?

Кои се тие што гласале ЗА, нека се јават самите!?
Читај ги брат.. ги има по постови...
навивачка група..

батки кои во има на заштита на Вождот.. би прифатиле референдум..

Член од
17 мај 2009
Мислења
349
Поени од реакции
16
18 години ВИЕ преговарате за името, продолжете си. Ко што рече и АБЦ, ако чекате од Албанците да ви го потврдат вашето име и идентитет, нема далеку да стигнете.

Знаеш што имам приметено (многу) интересно? Има 2 струи околу проблемов со името: едната е на страна на вмро (и ги обвинуваат сдсм за почеток на преговорите) и другата на страна на сдсм (ги обвинуваат вмро за продолжување на преговорите). Имам впечаток дека ни најголемите Македонци не се толкави колку што ги мислев штом мастурбираат на тоа кој ќе го смени името. Знаеш, повеќе не е важно дали или нема да се смени името, изгледа тој факт дури и Persey го има сватено, ама на него му е најважно тоа што сдсм се криви за почеток на преговорите. Испаѓа дека само жртвено јагне е потребно. Иванов за завршување на преговорите? Црвенковски за започнување на преговорите? Албанците за гласањето за промена на името? Стеј тјунед, ќе дознаеме на вестите во 19 часот.

нема везе, остај ти партиски војници тие се бројат на прсти.
и не стеј тјенед, туку стеј јунајтед

Д

Демијан

Гостин
Непочитување на своето ЈАС е да гласаш за промена,едноставно тие што гласале за промена се луѓе во голема заблуда,чим име би дали за пари,тогаш гзот ме интересира за колку го даваат! Испод 400ден е сигурно!Нека пишат ПП ми се е*е нешто!

demmian

Попиванов
Член од
9 јули 2008
Мислења
1.613
Поени од реакции
53

Normalno,deka DA!Boli i toa kako!(Raduvaj se sega de,samo sitna dusa moze da se raduva na toa:toe:)

A,inace mnogu interesen e tvojot stav,deka ако чекате од Албанците да ви го потврдат вашето име и идентитет, нема далеку да стигнете.

Zarem i ti se vbrojuvash vo tie Albanci???

I za kraj golem pozdrav od se srce so pesnata:

Ke mi go napravish keifot ako ja cues cela od pocetok do kraj:smir:

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Абе не треба да се остава простор за пуштање пробни балони и дополнителна поделба меѓу луѓето.

Темава е контрапродуктивна.

realen_07

Опозиционер
Член од
12 април 2008
Мислења
3.636
Поени од реакции
134
Абе не треба да се остава простор за пуштање пробни балони и дополнителна поделба меѓу луѓето.

Темава е контрапродуктивна.
А замисли тек каков би бил референдумот.

Kajgana Shop

На врв Bottom