и официјално РЕФЕРЕНДУМ ЗА ИМЕТО - ГЛАСАЈ ТУКА

реферндум за името - генерална проба бр 1

• НЕ за промена на уставното име РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 264 86,3%
  • ДА за промена на уставното име РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 42 13,7%

• Вкупно гласачи
    306

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.585
pa za predlogot sto treba da bide postaven na referndumot pred da bide postaven treba da bide prifaten od Grcite
Хаха... па референдумот е токму поради нив и нивната тврдоглавост и тврдење дека не сме македонци, ова ни е шанса да им потврдиме кои сме и што сме, зарем треба да барам дозвола да кажам кој сум и што сум од некој кој ме негира... и однапред е познат таквиот исход.

Член од
17 мај 2009
Мислења
349
Поени од реакции
16
да се потсетиме. една година претходно:
притисокот е постојан само интензитетот е различен. мораме да издржиме

ogledalo

провинцијалец
Член од
12 мај 2008
Мислења
3.198
Поени од реакции
174
да кажам и јас неколку збора.

да се има референдум за сопствено име е секако глупаво.

да пробаме да го најдеме решението во ситуацијава???

да прекинеме преговори? јас сум за .... али како тоа од државен агол е остварливо а притоа да не се наруши една политика која ја тегнеме долго време евроатлански структури и нивно зачленување, доколку првин решиме дека не ни треба сето тоа тогаш ок да ги прекинеме.

не е проблемот референдум самиот тој по себе... всушност и одговорноста за такво нешто не смее да е во раце на неколку луѓе ( случај знаме и фиром) , негоме плаши немање став категорички кој би отфрлил промена на име од партииве.

не сакам да кобам ..али брзо на чад ќе замириса скопје.....

нека рескира груевски и губење на власт ако треба нека истапи јавно и пред и во очи на референдум ако има...само двојна формула за грција до толку повеќе не.

Piters

Collector
Член од
19 април 2009
Мислења
455
Поени од реакции
43
Димитар В

Братче, не го мешај БЦ во случајов.. Неприкосновена власт на ДПМНЕ, и еден Лидерски Предизвик за Груевски.. како ќе го одигра..? со кукавичко предавство, сокриен како пичкица позади референдум? немајки храброст да се соочи со народот ?

За БЦ, не се секорај, тој е мангупска школа, како и да е ВЕРУВАЈ, ке ја искористи МАКСИМАЛНО неспретноста на Груевски да поентира на Власт..

само овој пат Грујо ке му ја заврси целата работа околу името, а Бранко ке продолзи со владеење..

Поентата овде.. братче е како да го спречиме Грујо да распише Референдум, и да им овозможи лажирање на резултатите на ЕУ мисионерите..

Сега е борбата, СЕГА...ТУКА.. ВЕДАШ... не со гласачкото ливче во рака.. тоа е само илузија.. братче... ако некој не ти кажал, да ти кажам...

Гледам овде ДПМНЕ ... серија бр. 2.. каде љубчо застана Грујо треба да доврши... се другото е МОНОПОЛ..
(игра за целу обитељ..)

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499

не сакам да кобам ..али брзо на чад ќе замириса скопје.....
Иако на темава и се одбројани минутите... јас да искористам да те прашам...

Кога ќе замириса на чад Скопје, откако ќе биде свршена работава?

Оти тогаш пали,чади џабе ти е.

ogledalo

провинцијалец
Член од
12 мај 2008
Мислења
3.198
Поени од реакции
174
Иако на темава и се одбројани минутите... јас да искористам да те прашам...

Кога ќе замириса на чад Скопје, откако ќе биде свршена работава?

Оти тогаш пали,чади џабе ти е.
јас би деновиве уште ако треба.

olitea

I Am The Enemy
Член од
24 април 2007
Мислења
829
Поени од реакции
19
a koj mu dal pravo na ivanov da raspisuva referendum?
se znae imeto na mojata zemja e Makedonija i ke bide Makedonija i nema so tuka referendum. kaj narodot nema dvojba ,a ako ivanov i grujo imaat dvojba e toa e veke druga rabota
pa sega ajde ke se krieme zad referendum

Член од
17 мај 2009
Мислења
349
Поени од реакции
16
Димитар В

Братче, не го мешај БЦ во случајов.. Неприкосновена власт на ДПМНЕ, и еден Лидерски Предизвик за Груевски.. како ќе го одигра..? со кукавичко предавство, сокриен како пичкица позади референдум? немајки храброст да се соочи со народот ?

За БЦ, не се секорај, тој е мангупска школа, како и да е ВЕРУВАЈ, ке ја искористи МАКСИМАЛНО неспретноста на Груевски да поентира на Власт..

само овој пат Грујо ке му ја заврси целата работа околу името, а Бранко ке продолзи со владеење..

Поентата овде.. братче е како да го спречиме Грујо да распише Референдум, и да им овозможи лажирање на резултатите на ЕУ мисионерите..

Сега е борбата, СЕГА...ТУКА.. ВЕДАШ... не со гласачкото ливче во рака.. тоа е само илузија.. братче... ако некој не ти кажал, да ти кажам...

Гледам овде ДПМНЕ ... серија бр. 2.. каде љубчо застана Грујо треба да доврши... се другото е МОНОПОЛ..
(игра за целу обитељ..)
зошто бе пак БЦ, не мешам јас. само покажувам под каков притисок сме нон стоп.
само со борба можеме да ги спречиме друго чаре нема. и додека го драпаме со партии тоа е, народот може да се бори партиите се влезени ви системот тие го веат знамето на педерите пред влада го имаат по кабинети.

Јуда - Мизар

Над градот сиво сонце се бори со облаци,
под нив се дига врева од ѕвонци и клопотарци.
Најнапред оди Јуда со своите разбојници,
од уста дождови му врнат од пцости и гадости
Ѕвона ѕвонат, земја ќе се раскине,
место љубов – лагата нè обзеде.
Од небо на златни крилја гулаб долета,
на главата му бело писмо и црна судбина.
И во него слово до сите бедници,
историја со два краја, меч со две острици.
Ѕвона ѕвонат, небо ќе се истури,
место љубов – лагата нè победи.
Ѕвона ѕвонат, земја ќе се раскине,
место љубов – лагата нè обзеде.
Ви надевам тежок јарем – право на слобода,
во една рака трнлив венец и кама во другата.
Пред вас е сугуба река со два ракавци,
едниот се вика правда, другиот страдање.

слободата, достоинството се брани со борба и тоа секојдневна на сите полиња. таа е привилегија за која се бориш, дадена ни е со умисла да се бориме за да ја зачуваме.

Piters

Collector
Член од
19 април 2009
Мислења
455
Поени од реакции
43
Абе јебало те Груевски и Црвенковски.. пости нешто што е он над национален интерес. А тоа е НЕ распишување на РЕФЕРЕНДУМ и давање на можност да те манипулираат..

Ај напраи една услуга на Македонија, земи си ги дома и двајцата.., и тргни ги од политичка сцена!!
Сега го разбирам ПРИНЦ што сакаше да каже... појди прочитај му го постот, и пронајди се таму...

Ај кога не ја разбираш сериозноста, оди играј си монопол со двајцата.

Член од
24 јуни 2008
Мислења
1.705
Поени од реакции
75
Ако веќе сте толку сигурни во негативниот исход од овој можен референдум, тогаш да им дадеме до знаење и на нашите власти а и на ЕУ и САД , дека не излегуваме на референдум ама и не менуваме име. Протести секогаш може да има, со јасна цел и порака. Судбината на нашата држава сепак е во наши раце, на Македонскиот народ, а не само одговорност нашата влада или поедини личности од нашата политичка сцена. Ние ја имаме односно можеме да ја имаме контролата на овие настани.
Топката само ја префрламе од едни на други, сите бараме сега одговорни кривци и како сите да сме се одкажале од позитивен исход во оваа борба.
Зошто предвреме се предавате ? Имаме опции , кои се и како се, ако досега грешевме, како понатаму ?

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Таква глупост над глупостите како што е референдум за името не ме интересира......:helou:

Insomniac

Evil Macedonian
Член од
27 мај 2007
Мислења
1.799
Поени од реакции
28
Нема потреба од референдум.
А и да има познат е исходот.
НЕ за промена.

Zeng

Thinking inside the box
Член од
9 април 2008
Мислења
1.103
Поени од реакции
31
Ако случајно има референдум и не успее поради не излегување... што се дешава после?

Член од
20 јуни 2007
Мислења
809
Поени од реакции
18
Ако дојде до референдум, сме го наебале, готово. Иако, мислам дека во скоро време нема да дојде до никакво реално раздвижување на преговорите.

Член од
17 мај 2009
Мислења
349
Поени од реакции
16
Абе јебало те Груевски и Црвенковски.. пости нешто што е он над национален интерес. А тоа е НЕ распишување на РЕФЕРЕНДУМ и давање на можност да те манипулираат..

Ај напраи една услуга на Македонија, земи си ги дома и двајцата.., и тргни ги од политичка сцена!!
Сега го разбирам ПРИНЦ што сакаше да каже... појди прочитај му го постот, и пронајди се таму...

Ај кога не ја разбираш сериозноста, оди играј си монопол со двајцата.
јас не разбирам, ок нека е така. национален интерес е да не се промени името ако не ти е јасно. и ти ги спомнуваш нон стоп, без нивните имиња не можеш реченица да склопиш. така да cool момче

Kajgana Shop

На врв Bottom