Левиот брег на Сена - Кејт Мјуир
Книгата ми е поклон, а бидејќи никогаш не сум ја сакал Франција ова ми личеше на добра можност да ја засакам, бидјеќи на последната страна пишува, цитирам: “Левиот брег на Сена ви открива како изгледа животот во луксузно окружување на коктели, сеанси на пилатес, со инјекции ботокс, сплетки и љубивни афери. Овој роман е вистинска гозба и за љубителите на серијата`Сексот и градот` и за франкофилите. Ке ве насмее до солзи со ироничниот хумор“.
Нема врска. Ниту ја засакав Франција, ниту се насмеав до солзи. Французите се дефинитивно народ со најлоша смисла за хумор. Во еден момент всушност и ми стана интерсна книгата, пред се бидејќи обработува реален настан, секојдневие(барем во Франција) и сакав да видам како ќе се извлечат ликовите од тој љубовен многуаголник. Но, се на се спора приказна, без премногу возбудувања и без соживување со ликовите.
Досиејата на ФБИ - Откриени врвните тајни на ФБИ за НЛО
Пред некој ден на поминување низ трговски ја забележав на штанд за Ѓурѓа. Корицата и насловот ми го привлекоа вниманито, но се излажав. Дадов 200 денари за неа, а за 150 можев да ја земам Оркански височини(е ајде де). Куп `факти`(ака ѓубре) нафрлани на 150 страни. За средби на луѓе со вонземјани, конаткт на Владата на САД со вселенски биолошки ентитети, напредна технологија во САД превземена од некоја друга димензија. Преполна е со датуми и имиња на командири, офицери итн итн и што е најглавно се се случува во АМЕРИКА. Можеби ќе биде интересна за некој фанатик по Војна на ѕвездите, а јас ќе останам да мислам дека сум прочитал за ова во некоја трач весник, на некоја жолта страница.