Што читате во моментов? (со краток коментар)

Член од
20 август 2010
Мислења
149
Поени од реакции
16
Точка на измама - Ден Браун. Ја завршив пред некој ден и ми остави многу добар впечаток. Морам да ги најдам и другите од Ден Браун.

Иначе моментално читам Математика 2, аналитичка геометрија во простор.:tapp:

С

Сатори

Гостин
Мери Попинс серијалот.
Аххх, требаше ова да го направам кога бев дете ... :pipi:

Мортидо

занаетчија дете
Член од
15 февруари 2009
Мислења
1.874
Поени од реакции
1.087
Космичка мисија Маја - Семир Османагич.
Интересна книга.Шета писателот низ археолошките локалитети низ Средна Америка и ги раскажува неговите патешествија и ’’оправа’’ за Маите.

Член од
19 август 2010
Мислења
975
Поени од реакции
1.890
Мајсторот и Маргарита - Михаил Булгаков
Јака книга :vozbud:

Член од
28 март 2006
Мислења
17.787
Поени од реакции
12.269
Одисеја 3001 ама се Зае. требаше прво 2001 па 2010 па 2061. Вака лошо почнав, од крајот мислејќи дека ги паметам од пред иха-хаха години :)

Член од
26 јуни 2010
Мислења
36
Поени од реакции
4
Оркански височини - Емили Бронте , ја завршив и сега сум на
Џејн Ер - Шарлот Бронте ...обожавам period drama novels :love1:

Ф

Фил Ајви

Гостин
Читам една подебела книга, се некои имиња и бројки се вртат воопшто не ми е интересна. :toe:

Член од
23 јуни 2008
Мислења
4.002
Поени од реакции
4.245
"Брокер" -Џон Гришам

одлично адвокатско трилерче, ми се допаѓа стилот на пишување на Гришам.

Srcee

Unforgettable
Член од
29 април 2008
Мислења
5.275
Поени од реакции
3.496
"Оркански височини". Ич не сум по љубовни книги (Notebook од Николас Спаркс одвај ја издржав) и оваа е единствениот исклучок, сега за сега. Преубаво, безвременско дело. Не може да не ве освои. Немам зборови, едно од моите омилени четива.

Milla*

100% Milla
Член од
15 јуни 2009
Мислења
254
Поени од реакции
41
Моментално ја читам „Последниот Чај“ - Винка Саздова.
Интересна книга, нешто слично на „Јади, Моли се и сакај“ - Елизабет Гилберт.
За пронаоѓање на самиот себе, за патувањето во Индија и за се што и се случува таму.

С

Сибињанин Јанко

Гостин
Мајка од Максим Горки, социален-психолошки роман. Се зборува дека книгава лично ја нарачал да биде напишана Ленин за целите на социјалистичката револиција. Се работи за тешкиот живот на работниците во едно предградие на град во Русија пред октомвриската револуција 1917 година. Препорака за читателите што се левичарски настроени.

toiise

Паско Кузман
Член од
17 декември 2007
Мислења
661
Поени од реакции
94
Најголемиот трговец на светот- Ог Мандино. Доста мотивациона книга, каде е прикажан патот на еден камилар до најголем трговец на светот.

iksimkd

ШшшШшшШ...
Член од
31 јули 2007
Мислења
5.000
Поени од реакции
2.184
Се скарав со книгите одамна, последна книга што ја прочитав мислам дека беше Робинсон Крузо во 5то или 6то одделение :toe:

Jax Rebel

Navajo Rider
Член од
6 јули 2008
Мислења
5.265
Поени од реакции
2.261
Левиот брег на Сена - Кејт Мјуир

Книгата ми е поклон, а бидејќи никогаш не сум ја сакал Франција ова ми личеше на добра можност да ја засакам, бидјеќи на последната страна пишува, цитирам: “Левиот брег на Сена ви открива како изгледа животот во луксузно окружување на коктели, сеанси на пилатес, со инјекции ботокс, сплетки и љубивни афери. Овој роман е вистинска гозба и за љубителите на серијата`Сексот и градот` и за франкофилите. Ке ве насмее до солзи со ироничниот хумор“.

Нема врска. Ниту ја засакав Франција, ниту се насмеав до солзи. Французите се дефинитивно народ со најлоша смисла за хумор. Во еден момент всушност и ми стана интерсна книгата, пред се бидејќи обработува реален настан, секојдневие(барем во Франција) и сакав да видам како ќе се извлечат ликовите од тој љубовен многуаголник. Но, се на се спора приказна, без премногу возбудувања и без соживување со ликовите.

Досиејата на ФБИ - Откриени врвните тајни на ФБИ за НЛО

Пред некој ден на поминување низ трговски ја забележав на штанд за Ѓурѓа. Корицата и насловот ми го привлекоа вниманито, но се излажав. Дадов 200 денари за неа, а за 150 можев да ја земам Оркански височини(е ајде де). Куп `факти`(ака ѓубре) нафрлани на 150 страни. За средби на луѓе со вонземјани, конаткт на Владата на САД со вселенски биолошки ентитети, напредна технологија во САД превземена од некоја друга димензија. Преполна е со датуми и имиња на командири, офицери итн итн и што е најглавно се се случува во АМЕРИКА. Можеби ќе биде интересна за некој фанатик по Војна на ѕвездите, а јас ќе останам да мислам дека сум прочитал за ова во некоја трач весник, на некоја жолта страница.

Kajgana Shop

На врв Bottom