Пошто ја имам прочитано, баш ме интересира што толку генијално виде во неа...,,Мојата борба‘‘ - Адолф Хитлер, стигнат сум до 200 и некоја страна! би можел да дадам некој детал, ама тоа се решив да го направам откако ќе ја прочитам цела книга, зашто уште немам дефинирано став! Само слободно можам да кажам дека според ова што го прочитав до сега, го читам нај-генијалниот мозок на сите времиња
Може да напишеш нешто повеќе за оваа книга? Дали е на македонски јазик и од која книжарница ја зема? Која е издавачката куќа?Тешко е да се каже што читам во моментов... пошто паралелно читам три книги:
Вилијам Сомерсет Мом- Изaбране приповетке
Владимир Прибитков- Андреј Рубљов
Достоевски- Бедни људи (замислете уште не сум ја прочитал)
Книгата ја купил уште татко ми, припаѓа на едицијата “фест-романи/најбољи филмови света“ од белградскиот издавачко-графички завод (BIGZ). Јазикот е латиничен српско-хрватски, а книгата е од 1973 година.Може да напишеш нешто повеќе за оваа книга? Дали е на македонски јазик и од која книжарница ја зема? Која е издавачката куќа?
Обид да предизвикам расправија. Ама не заради изборот на книга. Туку заради тоа што илјада пати на секоја можна тема напишав да се чита воведниот пост, кој ти очигледно никаде не успеваш да го најдеш. Во ред, не мораш, ама за да не те бришам те цитирам да ти привлечам внимание. Како Гемиџија во Солун, само со бомба ќе се сврти некој накај мене очигледно. Прочитај го проклетиот воведен пост!!!Ова е обид да предизвикаш расправија, или досадно ти е па си бараш занимација?
Колку што знам, Џон Гришам пишува правни трилери, но го немам читано, така што не знам дали е добар.A dali mozhe nekoj da mi preporacha nekoj dobar pisatel shto se zanimava samo so pravni trileri?Bi vi bila blagodarna.