Што читате во моментов? (со краток коментар)

Paranoik

내 ♡, ∞.
Член од
10 август 2008
Мислења
1.873
Поени од реакции
451
Фикции - Хорхе Луис Борхес ... :zver: е човеков, му се клањам...

Setsuko

Модератор
Член од
29 јануари 2006
Мислења
6.400
Поени од реакции
5.954
Нина Анастасова Шкрињариќ - Митски координати

За испит...

Natural-girl

Morphine
Член од
16 октомври 2007
Мислења
3.462
Поени од реакции
5.246
Зора зад аголот од Димитар Солев ја читам веќе долго време, а не мрдам со бројот на страници. This means... Интересни забелешки си дава авторот одвреме навреме, ама воглавно, сакам повеќе акција отколку опишување на секој божји човек.

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Добро ја читам ама и ја употребувам практично пошто е прирачник, а се вика Самоанализа од Л.Рон Хабард.

AlternativeF

госпожата од втори
Член од
1 мај 2006
Мислења
4.830
Поени од реакции
7.575
Смислата на ноќта:Признанија од Мајкл Кокс, иако нешто затаив во последно време. еве од утре пак ќе се вратам на читање :)

Член од
2 август 2008
Мислења
743
Поени од реакции
460
Исповед од харемот-Бранко М.
Книгава ја почнав денес и ја дочитав сега пред 10тина минути.Значи импресијава ми е пресна.
Душава малку ми се стреси НО мислам дека треба да ја прочита секоја девојка секаде во светот за да не страда така како главниот лик.
Значи на девојката странци и ветуваат работа во бутик,стан,кола,убав живот во странство.Од желбата да избега од секојдневието ја прифаќа работата.
Да знаев што се ме очекува ќе му речев на таксистот да ме однеси на некое друго место,да го пропуштам состанокот со тие луѓе,состанокот на кој што прифатив да заминам во пекол а очекував подобар живот.-вели таа во книгата.
За сите нас е попримамливо и попривлечно новото и непознатото од она секојдневното и познатото,иако не знаеме каде не води тоа.Мене тоа животот ми го удри од нос-вели во интервјуто што е напишано во самата книга.
Вистинска животна приказна за личност што живее во Белград и ја раскажува под услов нејзиниот идентитет да биде заштитен.Можете да ја купите во книжарниците на Култура.
Оцена:10/10

InAnA

biAtch.
Член од
7 октомври 2007
Мислења
72
Поени од реакции
3
Кодот на Да Винчи - Dan Brown
(али Ленка ми мења планчиња xD)

bebush

Portable Heater
Член од
4 септември 2007
Мислења
4.468
Поени од реакции
5.166
Проклета Алвија ќе почнам да ја читам денес:)
Ако има некој коментари во врска со книгава,слободно!:smir:

Гладиус

notusually
Член од
14 август 2008
Мислења
5.508
Поени од реакции
1.728
Почнав да ја читам Евгениј Онегин денес...Леле ја знам дека можеби стварно вреди али книгава е преглупа за да биде дел од програма за 3та година...мнооогу грд стил на пишување

Setsuko

Модератор
Член од
29 јануари 2006
Мислења
6.400
Поени од реакции
5.954
Проклета Алвија ќе почнам да ја читам денес:)
Ако има некој коментари во врска со книгава,слободно!:smir:
Може ќе ти биде досадна малку додека ја читаш, ама ти советувам да ја прочиташ до крај. Знам дека се работеше нешто за затвор ама не се сеќавам баш добро како и што беше дека одамна ја читав.

Почнав да ја читам Евгениј Онегин денес...Леле ја знам дека можеби стварно вреди али книгава е преглупа за да биде дел од програма за 3та година...мнооогу грд стил на пишување
Евгениј Онегин глупава книга? :nesvest: Ако вистинската уметност се нарекува глупавост тогаш океј, се согласувам.

Гладиус

notusually
Член од
14 август 2008
Мислења
5.508
Поени од реакции
1.728
Евгениј Онегин глупава книга? :nesvest: Ако вистинската уметност се нарекува глупавост тогаш океј, се согласувам.
Како што кажав можеби навистина вреди ама римата што е употребувана во книгата за мене е крш...А има многу други книги кои за мене се вистинска уметност, но ова не спаѓа во тие најсветли точки од времето на романтизмот.

Kajgana Shop

На врв Bottom