Што читате во моментов? (со краток коментар)

Член од
17 јуни 2005
Мислења
9
Поени од реакции
0
favoriti

Последна ја прочитав Сенка на ветерот од Карлос Зафон - одлична книга!! Има и уметнички квалитети, и одлична приказна (заплет, неизвеснот,...)

Во моментов ја читам Името на розата од Умберто Еко и мислам дека на крај ке бидам задоволен (иако има 800 страни). Инаку би ја препорачал и Остров - роман за животот на Крит во 2. светска војна.

Годишно читам 15-20 книги, али не секогаш изданијата на македонски (на пр. од Матица) се квалитетни наслови. На пр. Ракописот Q, Правило на четворката, Брокер - мислам дека ми се изгубено време.

Секако, сум ги поминал и Куељо и Ден Браун за кои би рекол дека се лесна (и интересна) литература за пополнување на време.

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.405
Поени од реакции
25.269
Во моментов ја читам Името на розата од Умберто Еко и мислам дека на крај ке бидам задоволен (иако има 800 страни).
Прекрасна книга во секој поглед, вредна е секоја страница и секој збор, нема ра се разочараш ни од крајот:) Да имам време, би ја прочитал пак.

Член од
3 декември 2007
Мислења
3.718
Поени од реакции
772
Смрт во Венеција - Томас Ман
lol! pedofilsko homoseksualno psihopatska kniga ... so tipot na milioner ne ja znaese i se zaeba 125 000 nosese ...

Последна ја прочитав Сенка на ветерот од Карлос Зафон - одлична книга!! Има и уметнички квалитети, и одлична приказна (заплет, неизвеснот,...)

Во моментов ја читам Името на розата од Умберто Еко и мислам дека на крај ке бидам задоволен (иако има 800 страни). Инаку би ја препорачал и Остров - роман за животот на Крит во 2. светска војна.

Годишно читам 15-20 книги, али не секогаш изданијата на македонски (на пр. од Матица) се квалитетни наслови. На пр. Ракописот Q, Правило на четворката, Брокер - мислам дека ми се изгубено време.

Секако, сум ги поминал и Куељо и Ден Браун за кои би рекол дека се лесна (и интересна) литература за пополнување на време.
Ostrov od Aldus Haksli? Ako e taa mislam deka ne ja bigava zaso knigava me potseka na liliputanski svet neso utopija :S

FrEaKy GiRL

...FaLLeN AnGeL...
Член од
20 јули 2007
Мислења
623
Поени од реакции
28
Само што ја прочитав „Демонот и госпоѓицата Прим“ Од Куељо, за која ќе кажам дека е мн. добра книга. Земав да ја читам „Ѕвонарот на богородичната црква“ од Виктор Иго, и и покрај тоа што ми кажувале дека е добра, на почетокот ми е малку досадна! И сега размислувам, после неа која да ми биде следната книга:)

Гладиус

notusually
Член од
14 август 2008
Мислења
5.508
Поени од реакции
1.728
Моментално ја читам, Се плашиш ли од темница - Сидни Шелдон...
Одличен трилер, кој го опишува суровиот живот, и трката за власта...

Член од
30 јануари 2005
Мислења
7.397
Поени од реакции
1.308
Избришани купче мислења кои беа оф топик. Мими растури, Пикасо, не знам шо се деси, новиот плејбој не стигна? :pos:
Туку, специјално за Мими да не иде оф топик еве ја темата која ја бара...

Тука коментираме книги

B. Boop

Princ: Најозбилна...
Член од
19 мај 2006
Мислења
1.302
Поени од реакции
263
Москва на солзите не им верува ( по втор пат за кратко време). Ѕверска книга! :)

Natural-girl

Morphine
Член од
16 октомври 2007
Мислења
3.462
Поени од реакции
5.246
Странецот од Ками. Ми се свиѓа, посебно вториот дел кога е во затвор :)

Lorddd

Титула - Лорд
Член од
18 март 2007
Мислења
1.067
Поени од реакции
53
Тајните ракописи од Египет. Само што почнав да ја читам, така да, импресии понатака :)

Член од
3 декември 2007
Мислења
3.718
Поени од реакции
772
Најголемите светски мистерии од Најџел Блундел. Податоци за Инките, Бермудскиот триаголник, Мери Целеста, нацистичкото богатство... Реални описи на досега познатите факти за овие појави. За оние кои сакаат да дознаат повеќе за местата и цивилизациите во светот кои се сметаат за мистериозни, ова е вистинската книга.

Kajgana Shop

На врв Bottom