Што читате во моментов? (со краток коментар)

maca_kaka'

тiƒosi јаossoηeјаo
Член од
6 октомври 2007
Мислења
3.515
Поени од реакции
640
до вчера ја читав "девојката со бисерната обетка"
а од денес почнувам со "страниците за нашата љубов"

Chombe_United

Да ми бричите ташаците!
Член од
14 декември 2007
Мислења
8.809
Поени од реакции
452
Во последно време читам Хемингвеј. Сега ја довршувам "Кога оружјето ќе стивне", а наредна на репертоарот е "Сонцето одново изгрева".

mz.LoVeLy

patience...
Член од
16 февруари 2008
Мислења
158
Поени од реакции
5
Мич Елбом - Петтемина што ги среќаваш во рајот

Ш

Шмугле

Гостин
Само што ја завршив ’На дното’ од Максим Горски - драма отиде во еден ден, и сега решив малце да се посветам на делата на Фројд.
Сигмунд Фројд - Малиот Ханс.
:helou:

rossoner stefan

Модератор
Член од
5 декември 2007
Мислења
1.770
Поени од реакции
192
По иницијатива на россонерка и маца_кака ја читам страниците на нашата љубов...преубава еееее.овој автор ја има напишано и порака во шише и чекори на секавања...едноставно кога ке седнеш нема да станеш додека не ги прочиташ:vozbud:

goodman_91

Бубалица
Член од
2 јануари 2008
Мислења
1.341
Поени од реакции
29
Луѓе, јас земав од библиотека да ја читам Процес-Франц Кафка. Дали е добра??

Qwerty!

Knowledge is power:O
Член од
28 јуни 2008
Мислења
803
Поени од реакции
11
Harry Potter книгата ја читам :)

rossonerka

too good to be true
Член од
8 октомври 2007
Мислења
6.081
Поени од реакции
889
После читањето на Порака во шише и Страници на нашата љубов дојде на ред и третата книга на Николас Спаркс - Чекори на сеќавање
Не се сомневам дали е убава, сигурна сум :)

А интересно ја започнува книгава авторот, вели: Прво ќе се насмеете, а потоа ќе плачете - после кажете дека не сум ве предупредил.

FoxXy Iv=)

Time passes..
Член од
10 мај 2008
Мислења
79
Поени од реакции
2
После читањето на Порака во шише и Страници на нашата љубов дојде на ред и третата книга на Николас Спаркс - Чекори на сеќавање

А интересно ја започнува книгава авторот, вели: Прво ќе се насмеете, а потоа ќе плачете - после кажете дека не сум ве предупредил.
Книгата е преубава, нема да можеш да ја оставиш! И да така е, како што кажува на почетокот авторот-прво ке се насмееш, а после плачење-барем јас плачев:pipi:

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.719
Поени од реакции
13.437

Прекрасна книга... И земи си марамче - за секој случај. Викав дека не ми требаше, се зезав со тоа што го викаше авторот (да бе никад не сум пуштил солза на книга), али никад не реци никад.

Он топик... Земав сега 4тата ама по се изгледа ќе ја читам на море оваа се вика „Вистински верник“ и е од Спаркс.

Zemzela

носител на титулата ултимативен клабер
Член од
19 јули 2006
Мислења
5.045
Поени од реакции
152
Јади,моли се,Уживај-Елизабет Гилберт...на почеток сум,интересно делува онака напишана на народен јазик разбирлива...

iksimkd

ШшшШшшШ...
Член од
31 јули 2007
Мислења
5.000
Поени од реакции
2.184
Не читам ништо, не сум по книгите...:pos2::pos2:

Handsome

Love me or Blow me !!!!
Член од