Што стана со наголемо најавуваниот инвестициски бум?

Македон91

Благородник
Член од
21 јануари 2009
Мислења
2.134
Поени од реакции
120
Јас знам што ќе биде образложувањето за непристигнатите инвестиции:
- Нашата влада е најдобра влада во историјата кога станува збор за инвестиции, имавме n пати повеќе инвестиции од Б.Ц. и од Љ.Г. Се додека си го мериме на кого му е поголем, не одиме далеку. Споредбите не треба да се прават со минати влади или премиери туку со денешни бројки на инвестиции кај нашите соседи (кои патем речено се N пати повеќе).

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Се извинувам ОФ ТОПИК,фми,потписо твој то е бугарски закон така?Едно прашање,дали партијата на Турците е етничка партија ?
Има обшто со темата?Ако сакаш пиши на приватна.

shark

Гледај ме у очи
Член од
27 јуни 2009
Мислења
55
Поени од реакции
1
точно ...оној необјаснивиот арапин, "производител " на овошјето во чаша и газда зоре се прилично побогати...со кого делат??? незнам....
Делбата е секогаш со луѓе од власта......... без разлика кои се на власт.
Овие немаат гајле, прави бизнисмени се.
Стилот е интересен-ориентален:
црвен магичен тепих и мудро селективно избран полетарац кој лепрша, скакута, парадира по тепихот........
наеднаш го снемува тепихот,...............
а аладин ја менува ламбата,содржината,формата,......само целта останува иста
.....и зоре не ќе да е свесен каква улога има...........

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Јас знам што ќе биде образложувањето за непристигнатите инвестиции:
- Нашата влада е најдобра влада во историјата кога станува збор за инвестиции, имавме n пати повеќе инвестиции од Б.Ц. и од Љ.Г. Се додека си го мериме на кого му е поголем, не одиме далеку. Споредбите не треба да се прават со минати влади или премиери туку со денешни бројки на инвестиции кај нашите соседи (кои патем речено се N пати повеќе).
Значи треба да си го мериме на кого му е помал?:pos2:

Член од
28 март 2006
Мислења
17.778
Поени од реакции
12.243
А оние на Бунарџик работат или уште се спремаат?
Самото име говори за себе. Ко ќе фрлиш нешто во бунар не се вади лесно, треба гњурење. Си работат тие ама ние не знаеме, не сме информисани :smir:

тесно грло.....на македонците.
Или Дубоко грло, Линда Лоулејс :)

само го укинаа тој подфорум па не можам линкови да ставам.
Па ставај тука, со назнака економски потенцијал и идни стопански на владата :)

osa

>>>>>>
Член од
20 јануари 2009
Мислења
816
Поени од реакции
184
ima kako nema...baska sto site drugi ovde gi naculija usite da gi slusnat odgovorot....
duri i zamislenite investicii gi iskradoa ,a kamoli da bea realni investicii!g- dine polno vi e sandaceto za privatni poraki ,pa se iznamaciv pisuvajki vi ,no nemozese da vi ja pratam.pozdrav.

denovive najjaka investicija na vladata e pustanjeto vo rabota na IZVRSITELITE
doaga ,naplaka ,i si odi.
da se zalis ,nema kade i nema na kogo .
abe kaj se videlo da se nema pravo na zalba za sudska odluka donesena samo vrz baza na podatoci od edna strana ,bez pritoa da ima pravo i vtorata strana da si go kaze svoeto.
ni vo tursko ropstvo ovakva VLADINA INVESTICIJA nemalo.
duri i togas smeele da si go kazat svoeto.
ne deka nekoj ke gi poslusal ama barem ke si kazele.
a sega sudot nosi presuda bez da te povika da si go kazes svoeto.
kolku jas se razbiram sudot sudi i bi trebalo da sudi taka sto dvete strani vo sporot ke gi soslusa i posle ke donese presuda ,i dokolku nekoj od zasegnatite strani ne e zadovolen od presudata ima pravo na zalba.spored moite soznanija za sudstvoto e vaka ,a koj im go kazal zakonot za izvrsiteli ili propustil nekoj del ,ili pak ovie INTELIGENTNITE tolku razbrale.
nego sto ke pravi vladata ako nekoj pokrene postapka do ustaven sud za da ja oceni ustavnosta na ovoj vakov zakon za IZVRSITELI (MOZEBI VEKE IMA POKRENATO DO USTAVEN ,NO JAS NEZNAM ) I AKO USTAVEN GO UKINE OVOJ ZAKON ZA IZVRSITELI ,VO TOJ SLUCAJ NA VLADATA I OVAA INVESTICIJA KE I PROPADNE .

Член од
28 март 2006
Мислења
17.778
Поени од реакции
12.243
Ama ustvari vistinata e deka ne mozeme do beskraj da se vadime i da ja sminkame momentalnata nesposobnost so temnoto i neslavno minato. :)

Cist primer e Albanija. Tie imaa minato so mnogu poveke temnina, a sega kolku tolku sonceto poveke osvetluva kaj niv otkolku kaj nas. :toe:
Еве од вчерашен Вест за Градски Аптеки и случувањата со таа фирма.
"Градски аптеки" ликвидирани
Градски аптеки - Скопје веќе не постојат. Основниот суд 1 во Скопје, пред една недела ја објави одлуката за прекин на постоење на оваа здравствена организација. Ваквата одлука била донесена врз претходно поднесена тужба од еден од сопствениците на фирмата и газда на "Зегин" Благоја Механџиски.Тој, откако со неговиот ортак во Градски аптеки, веледрогеријата "Фарма корп", не можел да се договори околу управувањето на организацијата, поднел пријава до судот.
Еден од ортаците - Механџиски уверува дека ликвидацијата нема да значи отпуштање на вработените и дека тој во сооднос со неговиот удел во фирмата, ќе го реши проблемот со долговите.
"За две години се генерираа само долгови, фирмата воопшто и не работеше. Не се даваше отчет за работењето и ние моравме да постапиме по закон, односно правдата да ја бараме преку судските органи. Кога една фирма 45 дена не може да функционира, се знае што е следно", објаснува Механџиски, кој додава дека ваквата постапка е единствениот начин работите да се мрднат од место.
Оваа фирма кон снабдувачите и веледрогерии должи околу шест милиони евра. Со судската одлука, сопствениците се должни, согласно нивниот удел во Градски аптеки, да почнат со исплата на долговите. Во спротивно, имотот ќе се распродава.
До едната слика пишува
Стево Костадинов поседува удел од 52% во Градски Аптеки
и текст од 2006 година за истиот проблем каде
http://star.vest.com.mk/default.asp?id=118099&idg=6&idb=1783&rubrika=Makedonija
[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Веледрогеријата "Зегин" веќе поседува свои аптеки низ цела Македонија, а пред година и пол ги купи и трите градски аптеки во Штип, Прилеп и Битола. За да стане нивни газда, "Зегин" плати над еден милион и 500.000 евра. Веледрогеријата "Фарма корп" , чиј газда е поранешниот директор на Крка - Скопје и брат на скопскиот градоначалник Трифун Костовски, Стево Костадиновски, е основана пред неполна година и официјално нема своја аптека. Фирмата "Кометал" во февруари 2005 стана сопственик на една градска аптека во Свети Николе.[/FONT]
За вакви темни петна пишував, тешко се ослободуваме од овие луѓе. Тој Стево му беше шеф на татко ми кога работеше во Крка, па оттаму знам и што се случчуваше со тоа претставништво. Покрај тоа што ги остави луѓето под стари години на улица, си го присвои имотот од претставништвото...да не редам понатаму, не е за него темата. Општо за сите вакви (преку ноќ) бизнисмени и држатели (властодршци) во Македонија-овие се тие кои ја дрмаат Македонија. Со постот на втора страна мислев на ваквото минато. И инвестициите и понатаму ќе ни бегаат, економијата и понатаму ќе ни крахира...заради сегашноста содржана во овие и вакви типови.

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Браво успех невиден купи проневери затвори успешна приватизација, една од многуте со ред. Само нека одат рекламите на МТВ ти си Македонија, се додека не почнат да им ги киднапираат децата или дел од фамилиите како во Грција тогаш ќе се освестиме како опшество што се случува. Само тогаш касно ќе биди затоа штом веќе еднаш портите на пеколот се отворат тогаш тешко се затвораат.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.778
Поени од реакции
12.243
Браво успех невиден купи проневери затвори успешна приватизација, една од многуте со ред. Само нека одат рекламите на МТВ ти си Македонија, се додека не почнат да им ги киднапираат децата или дел од фамилиите како во Грција тогаш ќе се освестиме како опшество што се случува. Само тогаш касно ќе биди затоа штом веќе еднаш портите на пеколот се отворат тогаш тешко се затвораат.
Да не ја гледаше случајно пред малку рекламата за образованието? Демек кој не учи ќе има мала плата :vozbud:

Механичарот од маало два одмора тера, еден у грчка, еден у Турција, едвам средно заврши.

Битно е дека се врти (рекламата на тв) :helou: може да им пљукнеме под пенџер.

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
....на оваа тема веќе ни муабет не правам...чекам евентуално глави наденати на оградата на Собрание...се надевам дека на време ќе ја направат....:)....иако мнооооооогу тешко да дочекам...:)

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
....на оваа тема веќе ни муабет не правам...чекам евентуално глави наденати на оградата на Собрание...се надевам дека на време ќе ја направат....:)....иако мнооооооогу тешко да дочекам...:)
Чекај бе,па нели рекоа дека собранието нема да има огради?

Член од
17 јануари 2008
Мислења
1.107
Поени од реакции
150
Да не ја гледаше случајно пред малку рекламата за образованието? Демек кој не учи ќе има мала плата :vozbud:

Механичарот од маало два одмора тера, еден у грчка, еден у Турција, едвам средно заврши.

Битно е дека се врти (рекламата на тв) :helou: може да им пљукнеме под пенџер.

Lurtz...пред извесно време го слушнав ов :
човек во својот живот прави две грешки, првата е кога бира што ке биде во животот (професија ) а втората кога ја бира животната сопатничка (сопругата).............:nesvest:
а што се однесува до инвестицискиот бум тоа ке биде прикаска за мали деца пред спиење, авоедно и би рекол уште еден трик од фабриката на гвујо

Член од
28 март 2006
Мислења
17.778
Поени од реакции
12.243
човек во својот живот прави две грешки, првата е кога бира што ке биде во животот (професија ) а втората кога ја бира животната сопатничка (сопругата).............:nesvest:
Второто -едно од ретките работи каде мислам дека не згрешив :smir:

а што се однесува до инвестицискиот бум тоа ке биде прикаска за мали деца пред спиење, авоедно и би рекол уште еден трик од фабриката на гвујо
Бајка за Снежана и седумте џуџиња :)

Важно човекот напрај фабрика...со трикови :smir:

Со два милиони евра в џеб го фати авионот за Мајами и си замина од Македонија, оставајќи ја „Сведмилк“ обрасната во треви и трње со клуч на врата, за сега повторно да побара судот да му ја врател, оти ќе продавал млеко во Африка и милионите сами ќе течеле.
Добра пара, ја за овие пари би се извинувал секој ден. Се извинувам.

Kajgana Shop

На врв Bottom