Што слушаме во моментот? (Читај правила)

• Креатор на темата Креатор на темата Erich Zann
  • Време на започнување Време на започнување
У сентиш муд сум, а последен пат ја слушнав песната на мобилен пред месец/два, ми ѕвони бившата (и тогашна бивша) која беше на свирка на заедничкки омилен бенд. Поубаво будење, literally, не сум имал. Срцка е. :love:

Radiohead - Creep

10Neko%2Bnas%2Bposmatra.JPG

Бидејќи не би сакал да ги бришам постовите, ви ги поправив...во иднина ќе ве замолам да се придржувате до следново правило:
Користете само текст линкови, не медиа, поради поголема прегледност и подобра брзина во отворањето на страната. Медиа линковите ќе бидат отстранети.

Мојата плејлиста си ја наместив дел од песните кои ќе одат се следниве:

DEPECHE MODE - Dream On
Depeche Mode - Enjoy the Silence
DEPECHE MODE - It's No Good Depeche Mode - Heaven
Depeche Mode - Heaven

одамна ги немам слушано ги подзаборавив...

Kraftwerk - The Man Machine

Мој омилен албум на Kraftwerk (веројатно со Computer World заедно)...
Крафтверк ми е некако вграден во потсвеста, тоа се звуците од шпиците, документарците, фамозните „интермеца“ на РТС од 80-ти години (Радио телевизија Скопје), каде без усул се користеше нивната музика, заедно со таа на Jean MIchel Jarre. Како дете, којзнае што сум си мислел...
The Model e де-факто почетокот на поп-музиката, The Man Machine е прадедо на електронскиот минимал...и не можам да кажам како бил прифатен на времето - веројатно не бил многу сфатлив....
Martin Gore од Depeche Mode го сметав за апсолутен генијалец (и уште го мислам тоа), ама со тек на време и сам сфатив колку бил под влијание на Kraftwerk, дури и на една турнеја ја свиреа Everything counts во Tour de France - аранжман и звучеше сосема соодветно....
Да не го тупам - многу лежерен албум, Neon lights - favorite....

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom