Што се случува со животниве во државава?

Член од
28 јуни 2009
Мислења
294
Поени од реакции
263
Зашто нема масовна стерилизација?

Некој го гледа проблемов или се понашема дека не постои?

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
11.071
Поени од реакции
27.541

Нема пари за битни работи како здраство. Зашто мислиш дека би имало пари за ова.

smihajlo

Superposition, Relentless
Член од
11 август 2010
Мислења
3.747
Поени од реакции
4.515

Нема интерес, а некој и бизнис прави. Ми се чини 100 илјади евра секоја година само Скопје исплаќа за луѓе каснати од кучиња така да пари има.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.995
Поени од реакции
42.710
НГО сектите, интерес од овие исплативе на некои ситни профитери. Отприлика тоа е проблемот.

• Ми се допаѓа
Reactions: A__
Член од
28 јуни 2009
Мислења
294
Поени од реакции
263
Нема пари за битни работи како здраство. Зашто мислиш дека би имало пари за ова.
Абе не е за пари со парите тапан ми е направена главава.
Имам комшија со 5-6 мачки нестерилизирани и освен мене во комшилук никој му нема спомнато за стерилизација.
Знам и едуцирани луѓе со пари што мачка им се повредила и бе ха носат на ветеринар. (мислиш кој знае кое табу е,
и за коа пари правиме муабет 3-4000 денари а 60 илјади евра кола) Што мајндсет ќе беше ова.

Ѓаолот да беше господ на овие простори па пак повеќе разум и добрина ќе имаше.

Стев

Rockscourge Stevahn
Член од
19 декември 2019
Мислења
4.505
Поени од реакции
4.333

Масовна стерилизација нема да реши ништо. Само секира.

G1-Killer

Life is a game
Член од
18 декември 2009
Мислења
361
Поени од реакции
468
Чудно како сите разговарате дека животните се проблем а никој не спомнува како веднаш откако ќе има објава дека некој е каснат од куче на традиционалните медиуми (најчесто вести на ТВ) и веднаш од наредниот ден каснувањата од куче одат нагоре за 1000%. Значи да проблем се кучињата скитници но уште поголем проблем е како луѓето реагираат на нив т.е. после веста дека некој е каснат од куче сите кога ќе видат куче скитник реагираат агресивно а животно како животно со ограничена мозочна активност нормално дека ќе се брани. РЕШЕНИЕТО Е ЕДНОСТАВНО да не се објавува на вести дека некој е каснат од куче за да не се шири паника и нормално да се едуцираат луѓето повеќе а не турски серии да се продаваат со децении.
Стерилизација под хитно.

Cthulhu^

your neighbourhood pagan
Член од
17 јули 2006
Мислења
1.521
Поени од реакции
2.204
Треба да се казнат сопствениците на нестерилизираните миленичиња, све тоа убаво. Ама проблемот настанува и треба да заврши со ебените власти и институции. И сеа пошо не смеете да им писнете (дури и ако сте член на партијата шо е на власт) ајде ќе ги колеме и труеме животните.

Иначе и мене не ми е свеедно да се шетам дури и низ факинг Аеродром. Ја воделе добро општината, нема грешшшшшшшка. Ska Maniac што спомна дека немало пари. Не дека нема туку мора да се краде нали. Проблемот мора да се реши под итно.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.995
Поени од реакции
42.710
Чудно како сите разговарате дека животните се проблем а никој не спомнува како веднаш откако ќе има објава дека некој е каснат од куче на традиционалните медиуми (најчесто вести на ТВ) и веднаш од наредниот ден каснувањата од куче одат нагоре за 1000%. Значи да проблем се кучињата скитници но уште поголем проблем е како луѓето реагираат на нив т.е. после веста дека некој е каснат од куче сите кога ќе видат куче скитник реагираат агресивно а животно како животно со ограничена мозочна активност нормално дека ќе се брани. РЕШЕНИЕТО Е ЕДНОСТАВНО да не се објавува на вести дека некој е каснат од куче за да не се шири паника и нормално да се едуцираат луѓето повеќе а не турски серии да се продаваат со децении.
Стерилизација под хитно.
Не трчала по тебе орда од 10 лингури, затоа вака пишуваш. Да те подберат добро нема да знаеш главата кај ти е. Ќе видам тогаш дали вака ќе пишеш.

shutrak

opsenar
Член од
3 јуни 2011
Мислења
37.669
Поени од реакции
31.572
,,,kako trgnala rabotava,,,i zhivotnive ke stanat retki zverki,,,
,,,tuku okolu kuchinjava skitnici koi idat vo chopor,,,navistina e zae##bano koga ke trgnat da napadjaat,,,
,,, sekoj shto ke opravda napad na kuche vrz sluchaen minuvach ne znae kakvo e toa losho iskustvo,,,

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
11.071
Поени од реакции
27.541
Абе не е за пари со парите тапан ми е направена главава.
Имам комшија со 5-6 мачки нестерилизирани и освен мене во комшилук никој му нема спомнато за стерилизација.
Знам и едуцирани луѓе со пари што мачка им се повредила и бе ха носат на ветеринар. (мислиш кој знае кое табу е,
и за коа пари правиме муабет 3-4000 денари а 60 илјади евра кола) Што мајндсет ќе беше ова.

Ѓаолот да беше господ на овие простори па пак повеќе разум и добрина ќе имаше.
Пак ќе ти кажам :
Све е отидено у курац у државава уште оддамна. Мене сега ме чудат ако се десат некои нормални, убави работи. Вакви работи оддамна не ме чудат.

Член од
30 октомври 2022
Мислења
607
Поени од реакции
1.628
Стерилизација под хитно.
Пред некој ден куче скитник, питбул и се пушти на жена со мало детенце во количка.Ако не бевме јас и еден друг минувач тешко неа и детето.Доста веќе со овие приказни дека љугето биле проблем а не кучињата.Шо требаше да прави жената во ваква ситуација,како бре да не се шири паника?Да се правиме на мутави дека проблемот не постои?

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
11.071
Поени од реакции
27.541
Луѓето се секогаш проблемот.
Вие овде не го гледате коренот на проблемот туку последиците. Тажно е да сте вака ограничени.

Ако има совесни луѓе што не купуваат кученца поклони за децата, за да ги остават на улица кога веќе ќе им станат досадни, нема да има проблеми.
Ако има полиција што си ја врши работата како што треба и ги казнува несовесните за ова, нема да има проблеми.
Ако има шинтерски служби и стационари што си ја вршат работата, нема да има проблеми.

Ваљда сфативте сега.

Kajgana Shop

На врв Bottom