Нема пари за битни работи како здраство. Зашто мислиш дека би имало пари за ова.Зашто нема масовна стерилизација?
Некој го гледа проблемов или се понашема дека не постои?
Нема интерес, а некој и бизнис прави. Ми се чини 100 илјади евра секоја година само Скопје исплаќа за луѓе каснати од кучиња така да пари има.Зашто нема масовна стерилизација?
Абе не е за пари со парите тапан ми е направена главава.Нема пари за битни работи како здраство. Зашто мислиш дека би имало пари за ова.
Масовна стерилизација нема да реши ништо. Само секира.Зашто нема масовна стерилизација?
НЕ, само концесии давање на кинези да отворат кинески рестораниМасовна стерилизација нема да реши ништо. Само секира.
секој со својот гревМасовна стерилизација нема да реши ништо. Само секира.
Не трчала по тебе орда од 10 лингури, затоа вака пишуваш. Да те подберат добро нема да знаеш главата кај ти е. Ќе видам тогаш дали вака ќе пишеш.Чудно како сите разговарате дека животните се проблем а никој не спомнува како веднаш откако ќе има објава дека некој е каснат од куче на традиционалните медиуми (најчесто вести на ТВ) и веднаш од наредниот ден каснувањата од куче одат нагоре за 1000%. Значи да проблем се кучињата скитници но уште поголем проблем е како луѓето реагираат на нив т.е. после веста дека некој е каснат од куче сите кога ќе видат куче скитник реагираат агресивно а животно како животно со ограничена мозочна активност нормално дека ќе се брани. РЕШЕНИЕТО Е ЕДНОСТАВНО да не се објавува на вести дека некој е каснат од куче за да не се шири паника и нормално да се едуцираат луѓето повеќе а не турски серии да се продаваат со децении.
Стерилизација под хитно.
Пак ќе ти кажам :Абе не е за пари со парите тапан ми е направена главава.
Имам комшија со 5-6 мачки нестерилизирани и освен мене во комшилук никој му нема спомнато за стерилизација.
Знам и едуцирани луѓе со пари што мачка им се повредила и бе ха носат на ветеринар. (мислиш кој знае кое табу е,
и за коа пари правиме муабет 3-4000 денари а 60 илјади евра кола) Што мајндсет ќе беше ова.
Ѓаолот да беше господ на овие простори па пак повеќе разум и добрина ќе имаше.
Пред некој ден куче скитник, питбул и се пушти на жена со мало детенце во количка.Ако не бевме јас и еден друг минувач тешко неа и детето.Доста веќе со овие приказни дека љугето биле проблем а не кучињата.Шо требаше да прави жената во ваква ситуација,како бре да не се шири паника?Да се правиме на мутави дека проблемот не постои?Чудно како сите разговарате дека животните се проблем а никој не спомнува како веднаш откако ќе има објава дека некој е каснат од куче на традиционалните медиуми (најчесто вести на ТВ) и веднаш од наредниот ден каснувањата од куче одат нагоре за 1000%. Значи да проблем се кучињата скитници но уште поголем проблем е како луѓето реагираат на нив т.е. после веста дека некој е каснат од куче сите кога ќе видат куче скитник реагираат агресивно а животно како животно со ограничена мозочна активност нормално дека ќе се брани. РЕШЕНИЕТО Е ЕДНОСТАВНО да не се објавува на вести дека некој е каснат од куче за да не се шири паника и нормално да се едуцираат луѓето повеќе а не турски серии да се продаваат со децении.
Стерилизација под хитно.