Што се случува со животниве во државава?

Стев

Rockscourge Stevahn
Член од
19 декември 2019
Мислења
4.528
Поени од реакции
4.359
Значи пак доаѓаме до заклучокот дека луѓето се проблемот како што наведе и по втор пат ?
Луѓето не се збриаат во глутници и гризаат други луѓе. Да беше ситуацијата таква веруам дека ќе ја викавме зомби апокалипса.
Таква е проблематичната приода на кучињата. Никој не ги тера да го прават тоа што го прават.

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
11.214
Поени од реакции
27.954
Луѓето не се збриаат во глутници и гризаат други луѓе. Да беше ситуацијата таква веруам дека ќе ја викавме зомби апокалипса.
Таква е проблематичната приода на кучињата. Никој не ги тера да го прават тоа што го прават.
Не ме сфаќаш. Луѓето не преземаат ништо за да реши во корен проблемот. Тоа е грешката. На нас совесните луѓе грешката ни е што не сме земале секира на тие неспособните на фунции да ги решиме за да после тоа немаме проблеми со кучиња, мачки, индијци и кинези.
Лавот нема да биде крив тебе ако те изеде затоа што некој идиот ја оставил отворена вратата од золошката. Крив ќе биде идиотот што не си ја завршил работата како што треба.

Сега ваљда од трети пат ме сфати што ти зборам.

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.360
Поени од реакции
30.750
Пред некој ден куче скитник, питбул и се пушти на жена со мало детенце во количка.Ако не бевме јас и еден друг минувач тешко неа и детето.Доста веќе со овие приказни дека љугето биле проблем а не кучињата.Шо требаше да прави жената во ваква ситуација,како бре да не се шири паника?Да се правиме на мутави дека проблемот не постои?
Питбулот од небо ли падна на улица?
Може ја сум грешка може има некое дрво од кај шо никнуе.

Стев

Rockscourge Stevahn
Член од
19 декември 2019
Мислења
4.528
Поени од реакции
4.359
Не ме сфаќаш. Луѓето не преземаат ништо за да реши во корен проблемот. Тоа е грешката. На нас совесните луѓе грешката ни е што не сме земале секира на тие неспособните на фунции да ги решиме за да после тоа немаме проблеми со кучиња, мачки, индијци и кинези.
Лавот нема да биде крив тебе ако те изеде затоа што некој идиот ја оставил отворена вратата од золошката. Крив ќе биде идиотот што не си ја завршил работата како што треба.

Сега ваљда од трети пат ме сфати што ти зборам.
Криви сме ние што не сме земале секира да ги решима кучињата. Тие на функција, биле, се, и ќе бидат, без разлика колку утопии комунистите и теоратите да продаваат. На запад не е поразлично, глеј ја калифорнија, а богами ни на исток ни на југ.

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.360
Поени од реакции
30.750
Криви сме ние што не сме земале секира да ги решима кучињата. Тие на функција, биле, се, и ќе бидат, без разлика колку утопии комунистите и теоратите да продаваат. На запад не е поразлично, глеј ја калифорнија, а богами ни на исток ни на југ.
Епа не биди крив зошто не почнеш уште денес.
Покажи ни колку си во право.

Стев

Rockscourge Stevahn
Член од
19 декември 2019
Мислења
4.528
Поени од реакции
4.359
Епа не биди крив зошто не почнеш уште денес.
Покажи ни колку си во право.
Ако ја го праам сам нема ништо да се постигне. Индивидуа може отров да остава и невини да настрадаат. Ама тоа е полошо нели?
Толпа е друга приказна.

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
11.214
Поени од реакции
27.954
Кучињата на улица не ти се проблемот. Тие се производ на проблемот. Проблемот ти се кучињата на функции на кои што треба да им се влезе со секира.
Биди праведен ако веќе сакаш правда.

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.360
Поени од реакции
30.750
Ако ја го праам сам нема ништо да се постигне. Индивидуа може отров да остава и невини да настрадаат. Ама тоа е полошо нели?
Толпа е друга приказна.
Отров?
Нели за секира си фанат цело време? Таков горд решавач на проблеми е срамота сега да посига по отров.
Не се секирај Стев, секирај ги кучињата.

• Хаха
Reactions: wot

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
11.214
Поени од реакции
27.954
Толпа е друга приказна.
Гневот на толпата кога не се користи за многу пополезни работи како на пример борба за права, за чист воздух, за правда, против корупција, против покачени сметки нема ни за ова да се искористи.

Прочитај што вика Аристотел кај мене у потпис ;)

Стев

Rockscourge Stevahn
Член од
19 декември 2019
Мислења
4.528
Поени од реакции
4.359
Кучињата на улица не ти се проблемот. Тие се производ на проблемот. Проблемот ти се кучињата на функции на кои што треба да им се влезе со секира.
Биди праведен ако веќе сакаш правда.
Тоа е правда. Лопурдиите се прават ама не гризаат луѓе. Не земаат секира да ги средат правите виновници-џукелите. Само за тоа се виновни- оти имаат историја за прогледување на прсти поготово на шутка и на „браќата“
Автоматски споено мислење:

Отров?
Нели за секира си фанат цело време? Таков горд решавач на проблеми е срамота сега да посига по отров.
Не се секирај Стев, секирај ги кучињата.
За да хипиците од анима мунди ме лупнат неправедно во затвор? А не фала карен. Нема правда нема мир додека секој последен нивен член е на слобода.

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
11.214
Поени од реакции
27.954
Лопурдиите се прават ама не гризаат луѓе.
Уште полоши работи прават од обично гризење ама тука прекинувам со дебата затоа што глеам дека не се ни обидуваш да ме сфатиш што се обидувам да ти кажам. Или пак си ограничен.

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.360
Поени од реакции
30.750
За да хипиците од анима мунди ме лупнат неправедно во затвор? А не фала карен. Нема правда нема мир додека секој последен нивен член е на слобода.
Кога последен пат некој бил сериозно во затвор за нешто поврзано со животни?
Ајде Стев тргни со секирата, спаси го светот од џукелите.

Стев

Rockscourge Stevahn
Член од
19 декември 2019
Мислења
4.528
Поени од реакции
4.359
Уште полоши работи прават од обично гризење ама тука прекинувам со дебата затоа што глеам дека не се ни обидуваш да ме сфатиш што се обидувам да ти кажам. Или пак си ограничен.
У твојата глава џукелите се невини жртви. Не мора да вртиш во кругови и да користиш афоризми. Мислам дека укапирав од тебе и од Дарлинг
Автоматски споено мислење:

Кога последен пат некој бил сериозно во затвор за нешто поврзано со животни?
Ајде Стев тргни со секирата, спаси го светот од џукелите.
Постариот тип од струшкото село

Член од
16 јули 2021
Мислења
361
Поени од реакции
743
А ако го фатиме овој аршин, ваков вид на екстремна правда, дали треба така да ги решиме сите убијци, ловокрадци, демек секој што ќе посегне по невин живот неиспровоцирано, бил тоа човечки или животински?

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.131
Поени од реакции
42.852
проблемот само така може да се реши. Нема да реши ни училишта ни градинки да им отвараме на џукелите. Темелно конечно решение треба и после да се регулира нон стоп, за да не се закотат.

Kajgana Shop

На врв Bottom