Што се случува доколку испиеш Кока-Кола?

• Креатор на темата Shellshock nam67
  • Време на започнување
Член од
5 јуни 2008
Мислења
3.632
Поени од реакции
5.724
Не ми треба мене да читам милион штетни работи за да се откажам од купување Кока Кола... Доволно е цената да ја видам.

Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.864
Може да има вистина не викам не, јас порано, пред неколку години ненормално многу пиев Кока-Кола, по литро на ден можеби, некогаш и две, но пред 2 години престанав, сега не пијам речиси ич, ептен кога сум некаде излезен а не ми се пие алкохол или некаде на гости ако сум.

Единственото нешто што јас можам да го тврдам за К.Колата е дека предизвикува зависност.

А иначе сите задоволства повразни со храна и пијалоци не нездрави, но како што кажаа и други претходно се што се конзумира малку и умерено не е штетно.

Па и вода да испиеш два литра наеднаш и да изедеш цел сноп марула не е здраво нели?

JimmyHoFFa

NAVIGATOR
Член од
8 септември 2010
Мислења
1.196
Поени од реакции
482
ништо од сеа сок од шаргарепа :D

Г

Гучи

Гостин
... ќе ждригнеш :icon_lol:...

Ако почнеме да се водиме по сите кампањи за здрава исхрана и пијалаци, ќе треба да останеме практично и гладни и жедни. Клучот е во умереноста при конзумирање, со ништо не треба да се претерува. Иако не сум чула дека некој умрел од преголема доза Кока-Кола...

П.С. А може е оваа информација пласирана од Пепси :sneaky: ?!
http://www.bezpardon.mk/umrela-od-koka-kola/

ништо од сеа сок од шаргарепа :D
Шаргарепа :pos: боље од парадајз :LOL:

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
... ќе ждригнеш :icon_lol:...

Ако почнеме да се водиме по сите кампањи за здрава исхрана и пијалаци, ќе треба да останеме практично и гладни и жедни. Клучот е во умереноста при конзумирање, со ништо не треба да се претерува. Иако не сум чула дека некој умрел од преголема доза Кока-Кола...

П.С. А може е оваа информација пласирана од Пепси :sneaky: ?!
Се согласувам. Порано повеќе пиев газирани пијалоци, сега ретко, ама сепак глупости се муабетиве со Кока-Кола. Се што е претерано - не чини, една чаша на ден нема никого да убие. Се препорачува дури за киселини или болки во стомакот.

И да јадеш хамбургер од Седмица секој Божји ден по 5 пати, ќе ти се запушат крвните артерии...
Воздухот што го дишеме е штетен, компјутерот на кој седиме по 100 саати во ден...

Член од
7 ноември 2011
Мислења
431
Поени од реакции
934
Го прочитав текстот, ама пишува дека се претпоставува дека причината за смртта е Кока - Колата. Енивејз, она што ми е поневеројатно во текстот е како успевала да испие 10 литри на ден, па вода да испиеш толкава количина е скоро невозможно?!

831

רַב אושר של חוכמה
Член од
8 ноември 2009
Мислења
6.979
Поени од реакции
12.601
Единственото нешто што јас можам да го тврдам за К.Колата е дека предизвикува зависност.
Еден колега бивши кога работев на брод тврдеше дека е зависен од кока кола, скришно пиеше од женска му, му се лутеше. Почнав да верувам дека има шанси после тоа...

Член од
1 февруари 2009
Мислења
289
Поени од реакции
236
Nisto ne e stetno ako se vnesuva umereno...

Член од
3 ноември 2009
Мислења
1.543
Поени од реакции
767
Јас редовно конзумиран Кока Кола, некогаш по 2 литри на ден. Да чукнам во дрво жив и здрав сум, немам проблеми со прекумерна тежина, не пушам, крводарител сум... Одамна се откажав од читањето за тоа колку е штетна Кока Кола.

Член од
12 октомври 2011
Мислења
1.942
Поени од реакции
711
Приказни за плашење деца. Никогаш нема да дознаеме дали е вистина ова, а и да е вистина можеби не е толку трагична колку што звучи. Ако е така тоагаш пола свет до сега требаше да биде разболен и распаднат. Баталете здравствени организации и истражувања, нив само пари ги интересираат на сметка на стравот од смртта. Лажат и ич к*р не ги боли.
очаен обид со анти реклама.
А демек не е пола свет разболен и распаднат...

Why?

Самострел да зеам, да истепам тоа племе
Член од
3 мај 2009
Мислења
2.726
Поени од реакции
2.940
А демек не е пола свет разболен и распаднат...
Па не е баш пола, али тоа што е распаднато сигурно не од кока-кола, други работи го распагаат светот.

Не ми треба мене да читам милион штетни работи за да се откажам од купување Кока Кола... Доволно е цената да ја видам.
Like a boss :D

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.198
Поени од реакции
23.728
ако му вервате на сите статии и здравствени организации каде некој експер за кој никој ни чул ни видел кажува како ако не изедете четири лимони дневно сте го лишиле организмот од минимланото потребно количество на витамин ц и покрај тоа ако не испиете 2 литри вода минимум на ден ке дехидрирате начисто.
едноставно стравот продава, тоа е реклама за наивните.
чисто сумњам дека бушманите пијат 2 литри годишно вода а не пак дневно, а ескимите се отепаја од лимони јадење( онака само пример давам), па ете ги здрави живи.
примери има безброј, од тоа дека високите штикли биле ептен штетни до кафето цигарите солта, хлорот во водата,водата од чешма( купвајте во пластични шишиња поздрава е!!) флуорот во пастата за заби, шекерот, зачинета храна, месо на скара, салото и џимиринките и буквално скоро за се. исто и некој експерт рече готови сме птичјиот грип ни еба мамата на сите, купвајте вакцини оти ете кај да е и козјиот е тука некаде.
така да капата на криво и терајтеси го животот. нека јадат гомна, се е тоа за пари само и ништо друго.

Kajgana Shop

На врв Bottom