Што сакате да бидете (вашиот животен сон)?

  • Креатор на темата Acid
  • Време на започнување

...

  • ...

    Гласови: 236 85,5%
  • ...

    Гласови: 40 14,5%

  • Вкупно гласачи
    276
  • Гласањето е завршено на .
Член од
18 ноември 2007
Мислења
609
Поени од реакции
41
:helou: Да прифаќам скромно и простувам великодушно . Ако нешто ми зададе болка, да не ме измачува тоа, туку мојот суд за него.:smir: :smir: :smir:
 

*princess*

..SiMpLy GorGeOuS..
Член од
17 февруари 2008
Мислења
747
Поени од реакции
21
Кој е вашиот животен сон?

Секој од нас си има нешто во мислите кое за него е идеално исполнување на својот живот,,или можеби нешто кое потајно посакува да го постигне.Постојат луѓе кои таа своја цел се стремат да ја остварат,, како и има и такви за кои тоа останува само пуста желба...
јас на пример,отсекогаш сум посакувала да учам и да бидам позната модна дизајнерка,,но едноставно поради околностите се одлучив дека сепак ќе учам друга професија,,која исто така ми е ептен драга и ја сакам,,но секако не е мојот животен сон..тука требаше да избирам помеѓу сигурната иднина и професија која кај нас воопшто не е развиена ,,и поради разумни факти го одбрав првото,со што со второто се занимавам во слободното време како хоби....Но темава немора да се однесува конкретно на професијата,како во мојот пример, сепак насловот кажува се.......Можеби прашањево звучи малку глупаво,,но кога ќе погледнете поубаво ќе сфатите дека секој од вас има доообар и доволно долг одговор на истото.........па, почнете:smir:
 

bella

*HOT*
Член од
8 јуни 2008
Мислења
407
Поени од реакции
27
еее од мала сакав две работи да бидам позната глумица и докторка!се одлучив за второво,да учам медицина и стварно ме исполнува да помагам на болните и сл,али никогаш не заборавив дека повеке сакам да бидам славна глумица!и навистина,без лажна скромност имам и талент,од забавиште,па до 4та средно немаше драма во која не глумев,и најшесто главната улога,едноставно немам трема,слободна сум и не ми прешчи огромната публика во театеро пред мене,едноставно го победив тоа уште од најмали нозе!ама,сепак се одлучивв за медицина зш,е поценета и перспективна работа,а сите знаеме дека кај нас глумците не се ценат многу и ретко кој успеваат!така да додека можев во средно уживав во правењето претстави,многуте проби и драми и бар за одреден период во мојот живот го живеев мојот сон!
 

Buterfly

*Just Fabulous*
Член од
4 јули 2006
Мислења
4.616
Поени од реакции
114
Значи да не мешаме животен сон и идна професија хехе ок
Епа животен сон ах,
сонував да бидам писател, филозоф, уметник.
Значи само сонував
Подоцна сонував да бидам графички дизајнер, ама морав да одам во Бугарија, а неможев поради мал милион причини.
Значи остана пак само сон
Дипломирав на отсек маркетинг менаџмент, што е склоп на уметност, креативност, дизајн, стратегии.
Од одредени оправдани причини не се запишав на филозофски и тоа ќе ми остане мојот животен сон, сепак ја одбрав економијата и ќе продолжам со неа :pipi: Ја засакав на некој друг специфичен начин, и сум среќна што го студирав тоа, зашто се тоа што го сакам го вклопувам во неа.
 
Член од
6 ноември 2007
Мислења
848
Поени од реакции
44
Епа имаме нешто слично со членот над мене...И јас многу ја сакав филозофијата и не се запишав тоа да го студирам...И се уште ми е криво..Но задоволна што сум и од тоа сега што го студирам со малку среќа и труд ќе ми се исплати многу...Но друго се животните соништа а друго е реалноста..Треба да го избираш тоа е што е подобро за тебе...
 

Devil-King

Пациентот од Бардовци
Член од
3 февруари 2007
Мислења
1.009
Поени од реакции
67
Еве кој е мојот животен сон

Да имам една милјарда евра.
Да си изградам луксузна куќа на водно, со голем базент, воедно и готик клуб на 3 спрата со најдобриот екстериер и ентериер во светот,на првиот кат ќе се пушта рок, втор кат Psy транс, и на третиот метал воедно со најевтини цени а не како секаде 60 70 или 80 денари пијачка овде да биди со 30 денари пијачка.
Услуга ненормално ќе вработам најсекси најразголени келнерки,и слични срања.буквално ќе биде најболји кафиќ у свет.
бизнисот ќе ми цвета ептен добро, ќе купам неколку острови во хрватска ќе држам хотели едно друго макеоднија ќе ја посетуват најјаки светски ДЏ,најјаките бендови ќе идат во македонија и картата ќе биди скоро за беспари 300 ден од бенд лудница плус цела ноќ пиење гратис.
После то сакам да отворам Телевизија, на којаќе се дава само Рок , Метал и Транс срања ќе има луди и откачени емиси за кои идеите се само во мојата глава и нигде на друго место.
После тоа еден хотел ќе напраам само за металци да спијат во него шо идат на свирки од други градови да не клошарат по улици и слично,и то бесплатно ќе се спие.
И така тие ми се плановите...
Иако 90 % од луѓето особено макеоднија се срање и многу назадни си викам со ваков потег ќе се искултури македонија, нема да е селјачана, ќе се искорени турбо фолкот и срањето и ќе се дигне интелегенцијата и ќе бидат издигнати на културно ниво. Искрено колку и да имам сума би допринесол за културата во македонија да се издигне, а да се намали селјачаната.
 
S

Sith_Lord

Гостин
Да станам славен балетан. :pipi:



Нах. Животниот сон, ако така може да се нарече, ми е да најдам некое место, состојба на ум или што и да е веќе, која ќе може да се нарече дом. Па макар тоа било и константното патување.

Sith
 

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.388
Поени од реакции
25.169
Животен сон ми беше да станам режисер.
Но сега тој сон полека исчезнува, а како што лета времево...све ми се чини дека нешто друго ке студирам.
Животен сон ми е еднаш да отидам Куба и со татко ми да макаме пура во виски. Се надевам ке ми се исполнат сништата.:)
 

Justice for All

Tempus fugit
Член од
17 јули 2008
Мислења
1.372
Поени од реакции
85
Епа имаме нешто слично со членот над мене...И јас многу ја сакав филозофијата и не се запишав тоа да го студирам...И се уште ми е криво..Но задоволна што сум и од тоа сега што го студирам со малку среќа и труд ќе ми се исплати многу...Но друго се животните соништа а друго е реалноста..Треба да го избираш тоа е што е подобро за тебе...
И јас сакам филозофија ама кога требаше да одлучам што да студирам, ми се чинеше многу ризично, зошто многу лесно можев да останам без работа. Затоа одбрав факултет кај што сигурно ќе најдам работа. Сега не ми е баш по вкус ама знам дека е подобро за мене вака. Сепак, не ми треба диплома од филозофски да ја сакам и читам филозофијата... во слободно време.


А сон... ништо посебно, всушност она вообичаеното: убава куќа со дворче, а може и базен, една нај нај девојка која ќе ми биде жена, две-три деца... и штознам, успех во кариерата.... и сите ќе си живееме среќно и весело до крајот на животот.:icon_bigg:costumed3
 

Lavanda

Модератор
Член од
18 април 2008
Мислења
676
Поени од реакции
66
Јас пак сакав и сеуште сакам да бидам доктор- гинеколог, друго не... арно ама, не сум го отсонувала мојот животен сон, ај може ќе биде не се знае никогаш кога ќе заминам на медицинскиот факултет....
Го сакам тоа го чувствувам во мене, еве кога присуствув на гинекологија, на сите им помагав, и на сестрите и на пациентите
дури ме научија и како ги ставаат катетрите за отварање на карлицата...и ред други работи научив, значи ме влече многу професијана.(Ај таман сте све помали тука на форумов со извинување до исклучоците... може ќе пораѓам некоја, или некој абортус..никогаш не се знае):smir:
 

sonne

војвода
Член од
26 мај 2006
Мислења
2.664
Поени од реакции
123
da stanam "reziser na animirani filmovi" - zatoa zavrsiv rezija ( filmska - iste malce ke swum i magistar ... ) ama uste mi e jad za "crtanive" - si ja sakam strukata , ama sepak poveke gi sakam "nerealnite-arealnite" karakteri -

pozZ
 

Бавча

идол на младите
Член од
25 декември 2007
Мислења
11.704
Поени од реакции
11.127
Сонував од секогаш да станам музичар или актер ама ете не бидна, остана само во втор и резервен план, меѓутоа не знаеме времето што носи.
Како многу малечок Сонував и за еден подобар свет, додека другите сонуваа нови коли или играчки и слично...
Сонував се и сешто и видов дека не го бива моментот и филмот сепак, па затоа поретко спијам а уште поретко сонувам, знам дека џабе се тешам као демек и летам :)
Секој тоа што заслужил ќе си го добие, тоа е правиот "сон", независно каков и да е :wink:
 
Член од
23 март 2007
Мислења
2.370
Поени од реакции
62
Да го расфрлам мојот авторитет во радиус од неколку километри, и да ги згазам малкумина...
Во позадина се моите најмили од кои примам енергија да бидам така комплетна....
 

Sk girl

Not Perfect
Член од
6 јули 2008
Мислења
431
Поени од реакции
15
Pa sto znam, mnogu sakam da sum dobar advokat ili pak psiholog.Mnogu gi sakam tie dve nesta i stvarno me biva okolu toa, ke se potrudam da go ostvaram ovoj moj son no sepak nikogas ne znam dali ke uspeam.
A isto taka sakam da bidam so covekot koj sto go sakam premnogu, da ziveeme sami, vo sloga, pocit i mir...
Pa neka mi e srekno:pos2:a i na site drugi...:salut:
 

Kajgana Shop

На врв Bottom