Што претставува крстот и зашто Христијаните го обожаваат?

Статус
Затворена за нови мислења.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Мики, одговорено му е ама човекот не го разбра одговорот!
ООО Невски, има ли нешто ново околу поимните на Аристотел во црковните учења?
Или се зезаше на таа тема, онака, мала шала да се понасмееме и расположиме?

Aleksandar Nevski

Окултисти свих земаља ... чувајте се! Доваѓам!
Член од
9 октомври 2011
Мислења
1.074
Поени од реакции
350
ООО Невски, има ли нешто ново околу поимните на Аристотел во црковните учења?
Или се зезаше на таа тема, онака, мала шала да се понасмееме и расположиме?
Не бе пријателе, мртов сериозен. Доколку малку се потрудиш да побрчкаш (не е комплицирано) ќе најдеш дека и Симболот на Верата (покрај многу други користења) во Православието е базиран на Аристотелова терминологија. Ете ти тип!

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Мики, одговорено му е ама човекот не го разбра одговорот!
Секако дека не го разбира, ама затоа е упорен, тврдоглав и настојчив во истерувањето на вистини „за по дома„...

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Кое мудрување кое толкување?! Едноставна, недвосмислена и јасна порака! Лицемери!!(n)
Ај вака, за да бидам „по сликовит„...:icon_lol:

Стојам на плоштад и на цел глас викам: „Јас сум христијанин, удрете ми шлаканица по десниот образ, а јас ќе Ви го свртам левиот, за да ми мавнете уште „една„, не ради друго, туку оти „...така пишува во Библијата...!„.

Ти поминуваш крај мене и...што ќе помислиш?

1. Овој не е токму.
2. Ааааа, еве прав рисјанин! Библиски!

Aleksandar Nevski

Член од
9 октомври 2011
Мислења
1.074
Поени од реакции
350
Ај вака, за да бидам „по сликовит„...
Не Мики, грешиш. Еве ти посликовито:
Седам јас на плоштад со штедната книшка од Банка и викам на цел глас:
"Банкарииии дојдете земете ми ја куќата,, сите штедни влогови и парите све што ги имам во банка, земете ми имања и целата оставштина од дедо прадедо и дајте ми кредити со кои ќе се задолжам јас и моите деца па така сите заедно ќе им бидеме вечно слуги на Банкарите кабалоционистички на нивните слуги, прозилитите окултистички масонски темпларски теософистички, њу ејџерски и кави ли ти не па така ќе се спасиме."[DOUBLEPOST=1400587441][/DOUBLEPOST]Кажи како сум го гаѓал, а?

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Па Црквата ја толкува и пораката и евангелието. Црквата веќе ти одговори. Проблемот да не е во тоа што одговорот не ти се допаѓа?
Само лицемерите толкуваат нешто кое е очигледно и за кое нема никаква потреба од толкување.[DOUBLEPOST=1400588700][/DOUBLEPOST]
Ај вака, за да бидам „по сликовит„...:icon_lol:

Стојам на плоштад и на цел глас викам: „Јас сум христијанин, удрете ми шлаканица по десниот образ, а јас ќе Ви го свртам левиот, за да ми мавнете уште „една„, не ради друго, туку оти „...така пишува во Библијата...!„.

Ти поминуваш крај мене и...што ќе помислиш?

1. Овој не е токму.
2. Ааааа, еве прав рисјанин! Библиски!
Каде стои било какво навестување дека тој стих треба да се толкува? Што не е јасно во него, па да има потреба од толкување?
А за сликовитоста, пробај истото да го направиш и со твојот став дека земјата е стара 8000 години, па дојди да кажеш како си поминал.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Не Мики, грешиш. Еве ти посликовито:
Седам јас на плоштад со штедната книшка од Банка и викам на цел глас:
"Банкарииии дојдете земете ми ја куќата,, сите штедни влогови и парите све што ги имам во банка, земете ми имања и целата оставштина од дедо прадедо и дајте ми кредити со кои ќе се задолжам јас и моите деца па така сите заедно ќе им бидеме вечно слуги на Банкарите кабалоционистички на нивните слуги, прозилитите окултистички масонски темпларски теософистички, њу ејџерски и кави ли ти не па така ќе се спасиме."[DOUBLEPOST=1400587441][/DOUBLEPOST]Кажи како сум го гаѓал, а?
Па Новиот Завет носи една порака која вели да ако некој ти побара нешто, пари.. колата, облекло.. ти треба да му дадеш и да не очекуваш тоа да ти го врати... не знам дали пратеше ко зедов со тоа Мики да го прогањам, кутриот, мислам 500 евра му побарав хахах како избегаваше врдаше не важело тоа, поинаку се толкува, па само на одредени верници така им се давало.... за малце ќе баталеше форумот во паника, после му реков, не се секирај Мики само тестирав твојата вера, не ти земам пари....

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
А за сликовитоста, пробај истото да го направиш и со твојот став дека земјата е стара 8000 години, па дојди да кажеш како си поминал.
Батали сликовитоста: каде е одговорот?
Нели напишав дека се повикувам на „..библиски цитат....„, попут секој добар протестант, без да толкувам?[DOUBLEPOST=1400589536][/DOUBLEPOST]
не знам дали пратеше ко зедов со тоа Мики да го прогањам, кутриот, мислам 500 евра му побарав
Се разбира, немам обрска да Ти ги позајмам, не си ми ништо, по ниту еден основ...
Но да, „....така пишува во Библијата...„, тоа постојано го заборавам.[DOUBLEPOST=1400589616][/DOUBLEPOST]
.... за малце ќе баталеше форумот во паника,
Не си ласкај, уште сум на форумовј...
Туку, нели бараше дело каде Црквата се повикува на елините, ама иако посочив и автор и дело, и тоа не Ти „пасуе„, нели? Кај избега?

Aleksandar Nevski

Член од
9 октомври 2011
Мислења
1.074
Поени од реакции
350
Само лицемерите толкуваат нешто кое е очигледно и за кое нема никаква потреба од толкување...
Каде се чуло и видело окултист кој не е дел од Црквата, да толкува Евангелие кое е суштинско за Црквата?!!! Ах бе кабалистчиња, никогаш не сте биле дораснати на Црквата.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Батали сликовитоста: каде е одговорот?
Нели напишав дека се повикувам на „..библиски цитат....„, попут секој добар протестант, без да толкувам?[DOUBLEPOST=1400589536][/DOUBLEPOST]

Се разбира, немам обрска да Ти ги позајмам, не си ми ништо, по ниту еден основ...
Но да, „....така пишува во Библијата...„, тоа постојано го заборавам.[DOUBLEPOST=1400589616][/DOUBLEPOST]

Не си ласкај...
Туку, нели бараше дело каде Црквата се повикува на елините, ама иако посочив и автор и дело, и тоа не Ти „пасуе„, нели? Кај избега?
Мики нема кај Исуса “не си ми ништо“ Тоа после го измислија попојт еко почнаа да си делат бизнис сферите (Овие рисјани не се наши, оние се ваши овој е наш...) Убаво е споменато “кој и да ти побара“ Арно ама тоа беа други времиња, друга вера, друга религијам друг Бог. Не е ист тој Исус и овој кој го проповеда Црква дооел.
А за елините работата е јасна, ете Невски рече дека во основите на црквеното учење се идеите симболите на Аристотел. Гледаш како се затвара совршено кругот, Тој исус кој ти вели “кој и да побара - дај му и не барај да ти се врати“ е отфрлен, а уфрлен е Аристотел.

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Што не е јасно во него, па да има потреба од толкување?
Целиот стих не ми е јасен па затоа ми треба толкување.[DOUBLEPOST=1400589902][/DOUBLEPOST]
Мики нема кај Исуса “не си ми ништо“ Тоа после го измислија попојт еко почнаа да си делат бизнис сферите (Овие рисјани не се наши, оние се ваши овој е наш...) Убаво е споменато “кој и да ти побара“ Арно ама тоа беа други времиња, друга вера, друга религијам друг Бог. Не е ист тој Исус и овој кој го проповеда Црква дооел.
А за елините работата е јасна, ете Невски рече дека во основите на црквеното учење се идеите симболите на Аристотел. Гледаш како се затвара совршено кругот, Тој исус кој ти вели “кој и да побара - дај му и не барај да ти се врати“ е отфрлен, а уфрлен е Аристотел.
Let3,

секогаш кога „зарибуваш„, почнуваш монолог.
Не си заприметил до сега?...:sneaky:

Aleksandar Nevski

Член од
9 октомври 2011
Мислења
1.074
Поени од реакции
350
Батали сликовитоста: каде е одговорот?...Не си ласкај, уште сум на форумовј...
Мики одговорти на такви прашања нема никад да добиеш... такви се тие. Само кудат и лажат низ цела историја, само да ја уништат вистинската Вера Православна и да ги покрадат лужето насекаде низ светот за да немаат леб да јадат како би ги молеле после за корка леб да менјат Вера и да се поклонат на скрајаго и анатемаго. Разбираш ...[DOUBLEPOST=1400590018][/DOUBLEPOST]
...
А за елините работата е јасна, ете Невски рече дека во основите на црквеното учење се идеите симболите на Аристотел...
Нефски не го рече тоа. Бладаш или тролаш, тебе исто ќе да ти е. Читни троа погоре, ако си писмен, нали ...

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Нефски не го рече тоа. Бладаш или тролаш, тебе исто ќе да ти е. Читни троа погоре, ако си писмен, нали ...
Ако си толку запознаен, денешните дела од поголемите грчки филозофи како на пр. Аристотел и Платон се зачувани баш заради Црквата. Него не си ти крив, толку ти е знаењето. Ако беше бар малку запознаен, ќе си молчеше бидејќи православните монаси и Црковните Отци не само што ги препишувале нивните дела, туку ги употребувале во својата богословија, употребувајќи ги нивните термини!!! И сеа?!
И сеа?!

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom