Што правите кога се чувствувате осамени?

Член од
30 декември 2012
Мислења
173
Поени од реакции
331
Играм игри, местам слики и музика во компјутер, гледам некое филмче и пишам кратки љубовни романчиња.

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Ја прочитав темава и оддеднаш се осетив осамен (n) а нема потреба. Веројатно психа, ебаго.:unsure:

Барам начин што побрзо да ги тргнам од ум тие мисли, барам некој за надвор да излезам, барам некој со кој што ќе се напијам пиФце во маало, барам некој на форумов еве во поново време, да сврзам некој небитен муабет.

Мора да се снаоѓаме, осаменост е лоша работа, лоша.

Член од
1 февруари 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
4.208
Ке отворам некоја флаша вино од залихите шо ги имаат моите дома и цугам,послем тоа станувам креативан шо као да праам да не бидам осамен толку.

T

Tamora

Гостин
Ретко се осеќам осамено а речеси секогаш сум сама значи удобно ми е скроз . Секогаш наоѓам некоја занимација низ дома било книга , филм музика , зјапање во таванот ,нездрава храна .....се е подобро од лажно смеење и празни муабети :)

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Со моменталното темпо на живот... немам време да бидам осамен.

Pinkie Pie

and Deedee
Член од
25 ноември 2009
Мислења
2.011
Поени од реакции
3.246
ретардирано детенце со бујна фантазија ко мене скоро никогаш не се чуствува осамено :vozbud: , дури поубо ми е ко че сум сама , можам шо сакам да си прам без никој да ми замерува , обожавам да си пеам и да си денсам а никој да не ме гледа отколку во кафич ....во последно време а и не сакам да гледам многу лујџе , сама ..сегде сум сама ...дури и ми се чуда ....си седам нон стоп дома..не излегувам...не ми се разговара во четири очи со никого и за ништо , поубо ми е да си седам дома на нет разни глупости да читам и да гледам отколку шо , излезена секој викенд пицната со другарки за да фатам некој дечко (пуфла стил )во некое место така наречено кафич (биди видена )каде шо една чаша сок ја наплајчаш колку две кила портокали во провод ебати проводо ко да немаш дома музика во винампо туку шо че си прајш во понеделник муабет ко че појш на школо за то кај си била како менаџеро ти чувал маса па ти ја зафатиле , па овие свиреле па преубо било ..бла бла ...еднаш братучеда ми дојде да ме види ме начека цртани кај шо си гледам во петок навечер и ми рече ко че си фатиш дечко со него че си гледаш цртани:facepalm:(како да си фатам бе, јас дечко ):facepalm: ...не,не сум осамена ..само обожавам да си бидам сама со себе ...и да се дружам имагинарно :pos: осаменоста е одлука , шо знам дали иам друг избор...имам и плетено калчуни од досада ...али обично учам кога сум осамена..се думам шо иам за учење..:свиркам:

Флојдерка

Together we stand, Divided we fall..
Член од
7 април 2012
Мислења
336
Поени од реакции
340
Во последно време сум многу осамена, поосамена не сум била никогаш.. Овие денови друштво ми прави Раде Шербеџија со Инес. Некогаш ниеден човек на светот не може да ја убие осаменоста, освен можеби оној што го сакаш..
Пуштам епизода од Монк, гледам, ќе се насмеам малку.. И тоа е се. Потоа ќе читам до доцна во ноќта, ќе решам да спијам, па се превртувам в кревет размислувајќи дали нешто некаде сум згрешила, па сега овие дена го планирам роденденот пред да заспијам..
Ништо не ја лекува осаменоста, освен самите ние.. Таа е повеќе од немање што да се прaви и немање луѓе околу себе.

Член од
6 февруари 2013
Мислења
50
Поени од реакции
40
Музика .. некоја добра uplifting trance трака или некоја од омилените progressive house песни со препознатлива мелодија :D

Член од
23 декември 2012
Мислења
64
Поени од реакции
21
Камо да се почувствував осамена во студентскиов дом. :(

Член од
31 мај 2012
Мислења
228
Поени од реакции
145
Потонувам во светот на книгата или слушам музика или правам нешто креативно-пишувам некој состав итн.

bebush

Portable Heater
Член од
4 септември 2007
Мислења
4.468
Поени од реакции
5.166
Зборам со поблиските луѓе за тоа како се осеќам, среќа скоро секогаш некој од нив ме дига пак горе на тоа сејф плејс :)
Друга опција: Отварам флашата, цигарите и зјапам низ прозор гледајќи го Скопје
Освен кога сум премногу задлабочена.. е тогаш и Св.Петар да се симне не би му праела муабет.

Kajgana Shop

На врв Bottom