Што по раскинување на долга врска?

.:TINA:.PINK

.:oksimoronka:.
Член од
17 август 2008
Мислења
354
Поени од реакции
16
Не е ни малку лесно,ако станува збор за вистинска врска...али зивотот продолзува...не е се толку црно...:smir:

Член од
23 декември 2007
Мислења
2.247
Поени од реакции
57
Abe on mi ja kaza pricinata, jas sum bila pricinata, sum bila ljubomorna, sum go pritiskala celo vreme za sve mi vika ti si kriva
MI vika milomi e so sega si srekna, a mu kazav znam deka me sakas on mi rece:Ne te sakam, zimi mene a ti misli sto sakas
Kreten e
Me boli srcevo:(:(:(:(:toe:

Па ако е, остави го, ако дозолуваш да патиш и да тагуваш за еден кретен стварно незнам што да кажам. Остави го, не е само тој машко, хехе и јас сум машко еј (мала шала) :smir:

Член од
20 мај 2007
Мислења
1.139
Поени од реакции
153
Еве и јас не го знам одговорот на ова прашање, затоа што ми се случи вчера... Знам само дека е многу болно, и тотално ми ја уништи мојата самодоверба, особено кога ја дознав причината за раскинувањето, што нема врска со ниедна од оние типични причини (изневерување, љубомора, контрола...). Во моментов незнам што со себе:(

Член од
23 декември 2007
Мислења
2.247
Поени од реакции
57
Еве и јас не го знам одговорот на ова прашање, затоа што ми се случи вчера... Знам само дека е многу болно, и тотално ми ја уништи мојата самодоверба, особено кога ја дознав причината за раскинувањето, што нема врска со ниедна од оние типични причини (изневерување, љубомора, контрола...). Во моментов незнам што со себе:(
Како до сега, така и понатаму, но само без неа, останатите се тука !:smir:

Член од
2 септември 2008
Мислења
20
Поени од реакции
0
мене ми се има случено потполно истото ова само што со обратни улоги јас сум таа што неможеше да прости... епа размисли малку како би ти било тебе некој да те врзе за себе и се да ти биде скратено во врската да бидете само ти и тој... не иде така зошто сепак сте во врска а не во брак. мислам дека многу си претерала особено со љубомората тоа е најлошо нешто. мислам дека треба да го оставиш типот и да продолжиш понатаму животот е пред тебе само секогаш имај ги во памет грешките од минатото и пази да не ги повториш. поздрав

LeJohn

Not-peace / natpis (H)
Член од
4 февруари 2008
Мислења
26
Поени од реакции
0
Ne e kraj na svetot, ustvari, ima mazi i zeni se razveduvaat, zad niv i deca ostavaat, gledajte i od taa strana, nishto strashno.

don PASCAL

Tne last Don Protected By the Mafia..
Член од
2 октомври 2007
Мислења
647
Поени од реакции
19
Се тече се се менува само спомените остануваат

Член од
21 февруари 2007
Мислења
89
Поени од реакции
6
Lele nova desavka, vcera bev izlezena ipievme so drugarive za da ideme u Cube na funky G. Jas ne sum tip sto pie mnogu pa od 2 caski vino me fati, pocnav da se smeeam i da tresam gluposti. Mu pisav na bivsiov: Dojdi kaj opstinata u park, te cekam! I mi se javi, ne znaete kolku bev srekna sto go slusam, mu rekov te sakam i mnogu drugi raboti zasto stvarno go mislev toa a i alkoholot rabotese vo mene.MI rece: Kaj si ke dojdam odma, jas samo mu rekov deka go sakam i deka ne mora da doaga. mu rekov da mi dojde na gosti naredniot den, ama rece ke setal negde cel den i nema da mozel da dojde, ama ne bil siguren!
KOa se vrativ dooma mi tekna so napraviv, mu pisav poraka so izvini itn!mu titnav ali ne mi vrati!
Lugeeeeee, ne znaete kolku go sakam, ne ste svesni, i pokraj sve sto bidna::(:toe:

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Lele nova desavka, vcera bev izlezena ipievme so drugarive za da ideme u Cube na funky G. Jas ne sum tip sto pie mnogu pa od 2 caski vino me fati, pocnav da se smeeam i da tresam gluposti. Mu pisav na bivsiov: Dojdi kaj opstinata u park, te cekam! I mi se javi, ne znaete kolku bev srekna sto go slusam, mu rekov te sakam i mnogu drugi raboti zasto stvarno go mislev toa a i alkoholot rabotese vo mene.MI rece: Kaj si ke dojdam odma, jas samo mu rekov deka go sakam i deka ne mora da doaga. mu rekov da mi dojde na gosti naredniot den, ama rece ke setal negde cel den i nema da mozel da dojde, ama ne bil siguren!
KOa se vrativ dooma mi tekna so napraviv, mu pisav poraka so izvini itn!mu titnav ali ne mi vrati!
Lugeeeeee, ne znaete kolku go sakam, ne ste svesni, i pokraj sve sto bidna::(:toe:
МАЧЕНЦЕ АМАН! ТЕМА ЗА ЉУБОВНИ ПРОБЛЕМИ ИМАШ!
ОСТАВИ ЈА ОВАА ТЕМА НА РААТ И ТАМУ РАСКАЖУВАЈ ЗА ПРОБЛЕМИТЕ СО ДЕЧКОТО! ТЕ ОПОМЕНАВ И ПРЕТХОДНО, НЕ МОЖЕ ЕДНА ТЕМА САМО ОКОЛУ ТЕБЕ ДА СЕ ВРТИ!
Или сама пишувај ги постовите во љубовни проблеми или јас ќе ти ги префрлам.

Крусер

Тотем Пума
Член од
4 јули 2008
Мислења
3.556
Поени од реакции
1.613
До Ма4енце конкретно, а и до другите ветерани од долги врски: дали со бившите имате секс?

Ако да, и ако е добар, уште ги сакате. Прашајте ги и нив дали им е добро. Ако да, можеби била грешка што сте раскинале. Ако не, тие вас не ве сакаат и фер е кон нив, а и кон вас самите, да ги пуштите да си одат.

А ако немате секс со бившите, сè она што го зборите е само илузија и обмамување. Ако само размислувате и ништо конкретно не правите, тоа е губење на време.

Како што беше претходно речено, се работи за навика. Кога долгогодишниот партнер ќе се отстрани, останува старата навика, која во екстремни случаи може да се манифестира и како зависност.

Чаре? Сменете ја навиката - променете си ја косата, облеката, местата на излегување, друштвото, работата... Стекнете нова навика, на местото на старата, неуспешна навика. Тоа се нарекува продолжување понатаму и тоа секој го прави.

аце_шваба

ГОРД ВУЈКО
Член од
10 септември 2008
Мислења
1.512
Поени од реакции
45
точно е дека животот продолжува ама ни малку не е лесно да продолжи туку така

Член од
23 март 2008
Мислења
685
Поени од реакции
165
До Ма4енце конкретно, а и до другите ветерани од долги врски: дали со бившите имате секс?

Ако да, и ако е добар, уште ги сакате. Прашајте ги и нив дали им е добро. Ако да, можеби била грешка што сте раскинале. Ако не, тие вас не ве сакаат и фер е кон нив, а и кон вас самите, да ги пуштите да си одат.

А ако немате секс со бившите, сè она што го зборите е само илузија и обмамување. Ако само размислувате и ништо конкретно не правите, тоа е губење на време.

Како што беше претходно речено, се работи за навика. Кога долгогодишниот партнер ќе се отстрани, останува старата навика, која во екстремни случаи може да се манифестира и како зависност.

Чаре? Сменете ја навиката - променете си ја косата, облеката, местата на излегување, друштвото, работата... Стекнете нова навика, на местото на старата, неуспешна навика. Тоа се нарекува продолжување понатаму и тоа секој го прави.
Srceto i kosata ne se stavaat vo isti kos:baeh:

sweet girl***

I wish that...
Член од
4 октомври 2008
Мислења
310
Поени од реакции
10
mislam deka moze da se saka povtorno no sepak treba da pomine izvezen period za da si gi sredime cuvstvata i za da svatime deka toj/taa ne e edinsvenata licnost na planetava...no sepak vremeto se kje pokaze....

Член од
14 јули 2008
Мислења
1.449
Поени од реакции
50
..неколку дена со перницата во раце и солзи слоновски ..и готово..се зезам ..
...да кажам по право...немам појма...секако дека животот продолжуа ..се разбира..ама едноставно би осечала некоја празнина во мене...и секогаш кога би го видела со друга(доколку не биде од друг град)...би се осечала премногу глупо заш пред некое време мој..сеа туѓ...хмм незнам...ама ипак сета болка после раскинувањето зависи од начинот на раскинување:toe:

Kajgana Shop

На врв Bottom