.:TINA:.PINK
.:oksimoronka:.
- Член од
- 17 август 2008
- Мислења
- 354
- Поени од реакции
- 16
Не е ни малку лесно,ако станува збор за вистинска врска...али зивотот продолзува...не е се толку црно...:smir:
Abe on mi ja kaza pricinata, jas sum bila pricinata, sum bila ljubomorna, sum go pritiskala celo vreme za sve mi vika ti si kriva
MI vika milomi e so sega si srekna, a mu kazav znam deka me sakas on mi rece:Ne te sakam, zimi mene a ti misli sto sakas
Kreten e
Me boli srcevo
Како до сега, така и понатаму, но само без неа, останатите се тука !:smir:Еве и јас не го знам одговорот на ова прашање, затоа што ми се случи вчера... Знам само дека е многу болно, и тотално ми ја уништи мојата самодоверба, особено кога ја дознав причината за раскинувањето, што нема врска со ниедна од оние типични причини (изневерување, љубомора, контрола...). Во моментов незнам што со себе
МАЧЕНЦЕ АМАН! ТЕМА ЗА ЉУБОВНИ ПРОБЛЕМИ ИМАШ!Lele nova desavka, vcera bev izlezena ipievme so drugarive za da ideme u Cube na funky G. Jas ne sum tip sto pie mnogu pa od 2 caski vino me fati, pocnav da se smeeam i da tresam gluposti. Mu pisav na bivsiov: Dojdi kaj opstinata u park, te cekam! I mi se javi, ne znaete kolku bev srekna sto go slusam, mu rekov te sakam i mnogu drugi raboti zasto stvarno go mislev toa a i alkoholot rabotese vo mene.MI rece: Kaj si ke dojdam odma, jas samo mu rekov deka go sakam i deka ne mora da doaga. mu rekov da mi dojde na gosti naredniot den, ama rece ke setal negde cel den i nema da mozel da dojde, ama ne bil siguren!
KOa se vrativ dooma mi tekna so napraviv, mu pisav poraka so izvini itn!mu titnav ali ne mi vrati!
Lugeeeeee, ne znaete kolku go sakam, ne ste svesni, i pokraj sve sto bidna:
Srceto i kosata ne se stavaat vo isti kos:baeh:До Ма4енце конкретно, а и до другите ветерани од долги врски: дали со бившите имате секс?
Ако да, и ако е добар, уште ги сакате. Прашајте ги и нив дали им е добро. Ако да, можеби била грешка што сте раскинале. Ако не, тие вас не ве сакаат и фер е кон нив, а и кон вас самите, да ги пуштите да си одат.
А ако немате секс со бившите, сè она што го зборите е само илузија и обмамување. Ако само размислувате и ништо конкретно не правите, тоа е губење на време.
Како што беше претходно речено, се работи за навика. Кога долгогодишниот партнер ќе се отстрани, останува старата навика, која во екстремни случаи може да се манифестира и како зависност.
Чаре? Сменете ја навиката - променете си ја косата, облеката, местата на излегување, друштвото, работата... Стекнете нова навика, на местото на старата, неуспешна навика. Тоа се нарекува продолжување понатаму и тоа секој го прави.