Што по раскинување на долга врска?

Член од
20 мај 2008
Мислења
961
Поени од реакции
43
Бевме во врска со А. 1 година и 11 месеци, прекинавме за глупост точно пред една година. После тоа јас имав уште една неуспешна врска, а потоа и додворувач, кој ми се допаѓаше, но сепак навреме сфатив дека не е мој тип, т.е. дека не може да го замени А.
Пред околу еден месец случајно се сретнавме со А. на одмор, следеше повторно зближување, а потоа и помирување, бидејќи навистина за глупост се скаравме.

Член од
23 декември 2007
Мислења
2.247
Поени од реакции
57
Животот продолжуваа :smir: Ако го оставиш подолго време без никаков контакт меѓу вас можеби најверојатно ќе се врати, фактот што те следел со кола не е за џабе. Неможе некој без чувства да доаѓа по тебе кога ти си со друго машко, сигурно тоа го боли, а за да го боли треба да осеќа нешто спрема тебе. Зошто ние не земеме да ѓи следеме секое машко и женско што се во кола заедно?

Е сега ако ништо не осеќа спрема тебе, а те следи со друг, е тогаш за сериозен случај ми стои типот, треба да се провери :smir:

Член од
26 април 2008
Мислења
87
Поени од реакции
2
e strvarno ne znam kako po dolga vrska definitivno ne mi se izleguva nisto ne mi se pravi nemam sila za nisto treba da se zapijam za da imam volja za nesto mn teska rabota

С

Сатори

Гостин
Кршење прозороци и мавање на главата од ѕид?
Океј, не беше тоа.

Не знам, последниот пат кога раскинав долга врска бев прилично среќа што дечкото не ме масакрираше, сега кога сум на пат за долга врска со дечко ми, среќна сум што сеуште сме заедно и што ми е главниот сегмент во животот.

Но сепак, кршење прозорци?
Се прават интересни лузни од по 5 конци. :smir:

ada

Модератор! ок?
Член од
21 август 2006
Мислења
5.706
Поени од реакции
566
После долга врска, како најефективно се покажува бришење на меморијата или еутаназија.

Озбилно, тешко е у пм.
Ја уште не знам како да се справам со тоа.
Не дека патам или нешо, али ниедна врска не ми е слична/приближно добра

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.321
pa sto se vrzuvate? ke si kupis novi patiki i ne zalis za starite, taka i so zenska, si ja pominal ides zemas nova sto nekoj pred tebe ja pominal, patiki bar ganc novi se od prodavnica:baeh:

Член од
31 август 2008
Мислења
112
Поени од реакции
17
ako otkacis nekoga posle dugacku vrsku, nisto strasno:toe:
ali..
ako te otkaci, e tuj e vec zaebana rabota

najubavo nikad vise dda ne se sretnes ss njega/njuma (bar dok ne ga zabravis)
ti na ednu stranu on/ona na drugu i teraj po svoe
ako ga vidis negde, samo zavrtis glavu i podaleko
ne deka begas od njega nego DALEKO OD OCI DALEKO OD SRCE:wink:
bar na mene mi uspea takoj posle 2 ipol godine vrsku i sga sam odlicno
aha jos toj
ne prasuj za njega, ako ti nekoj spomne kazi -GAJLE ME
kd i da pomislis na njega samo pomisli na toj deka ne e samo on na ovj svet
itd, itd, ali treba si i vreme :salut::salut::salut:

Член од
21 февруари 2007
Мислења
89
Поени од реакции
6
Животот продолжуваа :smir: Ако го оставиш подолго време без никаков контакт меѓу вас можеби најверојатно ќе се врати, фактот што те следел со кола не е за џабе. Неможе некој без чувства да доаѓа по тебе кога ти си со друго машко, сигурно тоа го боли, а за да го боли треба да осеќа нешто спрема тебе. Зошто ние не земеме да ѓи следеме секое машко и женско што се во кола заедно?

Е сега ако ништо не осеќа спрема тебе, а те следи со друг, е тогаш за сериозен случај ми стои типот, треба да се провери :smir:
Da ama znaes so mi rece?Sakamd a bidam sam, da pomine reme da ne se slusame ako nekad ni se spojat patistata moze pak ke bideme zaedno ama sega ne! I mi vika vaka ako ne mi pises na msn ili sms ke te zaboravam skros, ako ne mi se javuvas, taka da i da se vidime ke te iam zaboraveno.

Член од
20 мај 2008
Мислења
961
Поени од реакции
43
Da ama znaes so mi rece?Sakamd a bidam sam, da pomine reme da ne se slusame ako nekad ni se spojat patistata moze pak ke bideme zaedno ama sega ne! I mi vika vaka ako ne mi pises na msn ili sms ke te zaboravam skros, ako ne mi se javuvas, taka da i da se vidime ke te iam zaboraveno.
Е па можам да заклучам дека типот само чека дали ти ќе се потресеш на неговите изјави од типот “ќе те заборавам“ бла бла... Ни тој не знае што сака, не е начисто сам со себе. Затоа ти остави го, држи се на дистанца, нека си биде сам, кога толку сака. Не си ти должна да чекаш дали ќе му се сони него да се смирите или не. Ќе видиш дека животот може да ти биде убав и без него.

Член од
10 февруари 2008
Мислења
3.947
Поени од реакции
2.060
Па што те буни...сака да биде сам- Чао,пријатно, нека биде сам!
Не му пишувај, не му се јавувај, кога ќе ти пише не му враќај... целосно исфрли го од твојот живот...

Што се замислува тој?
Дека може да си игра со туѓите чувства?
Дека може да се појавува во нечиј живот кога сака а потоа најидиотски да си замине?
Дека само тој е личност на планетава Земја и целиот универзум се врти околу него?

Не Драга! Не!
Заборавиго целосно...не заслужува ни името да му го спомнуваш а камоли цела тема да отвораш.
Штом е тој идиот биди и ти. Од сега играјте по твое.
И не му се враќај- мој совет а ти како сакаш :))) :smir:

Член од
23 декември 2007
Мислења
2.247
Поени од реакции
57

Маче, Јас сеуште мислам дека тој осеќа нешто спрема тебе, можеби не толку силно и изразено како за време на врската. А тоа што ти рекол сакам да бидам сам, ости тоа, тоа се финти, едноставно бара начин да се оддалечи од тебе, да не мисли на тебе, да не те гледа да не те слуша. Типот ми стои како да се плаши од нешто, но од што? Можеби треба да разговараш, ако можеш од околу од околу преку муабет да дознаеш што толку си му згрешила во врската, па сега несака повторно да се обидете, обично од страв ако се смирите истата грешка да не ја повториш.

П.С во текот на муабетот кога ќе има конкретна прилика речи му: Знам дека ме сакаш, знам? - и види како ќе реагира!

Член од
21 февруари 2007
Мислења
89
Поени од реакции
6
Маче, Јас сеуште мислам дека тој осеќа нешто спрема тебе, можеби не толку силно и изразено како за време на врската. А тоа што ти рекол сакам да бидам сам, ости тоа, тоа се финти, едноставно бара начин да се оддалечи од тебе, да не мисли на тебе, да не те гледа да не те слуша. Типот ми стои како да се плаши од нешто, но од што? Можеби треба да разговараш, ако можеш од околу од околу преку муабет да дознаеш што толку си му згрешила во врската, па сега несака повторно да се обидете, обично од страв ако се смирите истата грешка да не ја повториш.

П.С во текот на муабетот кога ќе има конкретна прилика речи му: Знам дека ме сакаш, знам? - и види како ќе реагира!
Abe on mi ja kaza pricinata, jas sum bila pricinata, sum bila ljubomorna, sum go pritiskala celo vreme za sve mi vika ti si kriva
MI vika milomi e so sega si srekna, a mu kazav znam deka me sakas on mi rece:Ne te sakam, zimi mene a ti misli sto sakas
Kreten e
Me boli srcevo:(:(:(:(:toe:

Член од
31 август 2008
Мислења
112
Поени од реакции
17
Abe on mi ja kaza pricinata, jas sum bila pricinata, sum bila ljubomorna, sum go pritiskala celo vreme za sve mi vika ti si kriva
MI vika milomi e so sega si srekna, a mu kazav znam deka me sakas on mi rece:Ne te sakam, zimi mene a ti misli sto sakas
Kreten e
Me boli srcevo:(:(:(:(:toe:

abe turi mu k.. , sto mu se zamaras, pa neli citas sto ti pisuev ljudi,
zivi si svoj zivot i ako te zamara prijavi u policiju:vozbud::vozbud::vozbud:
VREME LECI SVE :wink::wink::wink:

Член од
2 септември 2008
Мислења
52
Поени од реакции
2
Life goes on but... не е така просто да се заборави некој кој го сакаш. Независно колку време била врската. Стисни заби и продолжи. природата има план за сите. Се е една машина што продолжува да си работи како што е програмирана .... хахахаха

Kajgana Shop

На врв Bottom