Што по раскинување на долга врска?

Demon_Lord

May the force be with you!
Член од
11 септември 2008
Мислења
428
Поени од реакции
9
Најлошо за мене бидејќи живеам во помал град- Прилеп е тоа што сите би ја познавале мојата долгогодишна женска... Друго јас сум осетлива личност многу тешко би можел да ја замислам мојата женска со друг, од самата помисла ми се гади...:nesum:

Devil-King

Пациентот од Бардовци
Член од
3 февруари 2007
Мислења
1.009
Поени од реакции
67
Најлошо за мене бидејќи живеам во помал град- Прилеп е тоа што сите би ја познавале мојата долгогодишна женска... Друго јас сум осетлива личност многу тешко би можел да ја замислам мојата женска со друг, од самата помисла ми се гади...:nesum:
Eх па и ти не е и толку мал као што викаш, само ГОЛЕМ е апетито за озборување:)
Искрено,јас во 19 години прилепизација досеа само една прилепчанка сум смувал и не планирам ништо више,ради што кажав,имаат голем апетит за трачарење.....

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Се поминува.Се преживува и смрт на близок човек,се преживува и жив мртовец да поминува покрај тебе.Можеби првиот впечаток е безизлезна ситуација,но на крајот на тунелот секогаш има светлина.Да изгубиш некој на кого си му посветил месеци и години од твојот живот,за кого си се будел наутро и си ја планирал иднината,своите деца,не е едноставно,но не е ни крај на светот.Сонцето повторно ќе изгрее и без нас.
Некаде постои човек кој ќе ја избрише секоја лузна со својата љубов и кој ќе ве натера да прашате "зошто плачев?"Љубовта е минлива категорија,восхитувајте и се додека трае,потоа завртете ја страната,за ново поглавје со нова содржина кое можеби ќе заврши со среќен крај.

Луси

extreme
Член од
17 септември 2008
Мислења
6.875
Поени од реакции
20.470
Нормално дека претстои еден потежок период после раскинувањето на некоја долгогодишна врска, неможе да помине без ништо, сепак ти значел тој со кого си бил во истата, треба време малку да излезеш од шаблонот во кој си бил, да почнеш нова рутина, да создадеш поинакво утро, едноставно да го смениш концептот на досегашниот тек на работите, и треба да си ставиш до знаење дека тој дел од животот е завршен, личноста која до вчера те обвивала со прегратки ја нема, тешко е ама со малку време ќе се осознаат работите и ќе помине, никој во животот не е незаменлив, само треба малку време, и нормлано за да дојде до раскин на врската последниот период од истата сиругно бил нелагоден, непредвидлив, едноставно мислам дека треба да се следат сите знаци, или да дејствуваш со време на решавање на истите или да прифатиш дека се ближи крајот, но колку побрзо си дадеш до знаење дека некои работи се тие, толку поубаво и полесно за сите.

Член од
28 мај 2008
Мислења
318
Поени од реакции
8
zavisi kakva bila vrskata....ama najdobro e eden podugacok period da se ispucas pred da pravis bilo sto sledno na dugacki stazi....

oBi_VaN

Is the man!
Член од
11 ноември 2007
Мислења
756
Поени од реакции
21
Коа ќе заврши врската најпаметно би било да го праиш тоа што си го правел пред да ја започнеш таа врска, и ти било океј! Е сеа шо е тешко, тешко е, ама као викаат...Што и да е, ќе помине...

Член од
22 април 2008
Мислења
142
Поени од реакции
17
Се поминува.Се преживува и смрт на близок човек,се преживува и жив мртовец да поминува покрај тебе.Можеби првиот впечаток е безизлезна ситуација,но на крајот на тунелот секогаш има светлина.Да изгубиш некој на кого си му посветил месеци и години од твојот живот,за кого си се будел наутро и си ја планирал иднината,своите деца,не е едноставно,но не е ни крај на светот.Сонцето повторно ќе изгрее и без нас.
Некаде постои човек кој ќе ја избрише секоја лузна со својата љубов и кој ќе ве натера да прашате "зошто плачев?"Љубовта е минлива категорија,восхитувајте и се додека трае,потоа завртете ја страната,за ново поглавје со нова содржина кое можеби ќе заврши со среќен крај.
Ова стварно го мислиш-за минливоста на љубовта? Или тоа стравот збори од тебе? Зар посветуваш месеци и години на некоја врска, и цело време...чекаш да помине тоа, да заврши?
Знам, things happen, people change. Ама стравот и сомнежот се лоши потстанари, ем не ти плаќаат кирија, ем те заебаваат од некое ќоше на умот.
Сум била таму, знам:)
Ако се случи да заврши љубовта со него, јас не завршувам:) А љубовта е вечна- не е минлива. Затоа и ти доаѓа и новиот човек, поради љубов:)

Тикви4ка

Нарцис со сина крв
Член од
1 март 2007
Мислења
3.134
Поени од реакции
273
Си купуваш лижалче и слушаш добра музика.
само прво да го дефинираме поимот долга врска...
и не правиш ништо... излагаш и се журкаш... има уште најмалку милион луѓе што чекаат на тебе

Член од
12 септември 2007
Мислења
25
Поени од реакции
1
abe posle dolga vrska na kraj otkrivas deka celo vreme nesto ne odelo samo sto si bil slepo zaljuben cim si raskinal posle dolgo vreme, ali se nadevame deka ke ostaneme vo dobar kontakt :)

Член од
29 август 2008
Мислења
91
Поени од реакции
0
Ова стварно го мислиш-за минливоста на љубовта? Или тоа стравот збори од тебе? Зар посветуваш месеци и години на некоја врска, и цело време...чекаш да помине тоа, да заврши?
Знам, things happen, people change. Ама стравот и сомнежот се лоши потстанари, ем не ти плаќаат кирија, ем те заебаваат од некое ќоше на умот.
Сум била таму, знам:)
Ако се случи да заврши љубовта со него, јас не завршувам:) А љубовта е вечна- не е минлива. Затоа и ти доаѓа и новиот човек, поради љубов:)
ABE LUGE MINLIVOST I PO 1,2,3,4.....godini ma nema sanse da e kazala deka ne me saka uste koga sum ja prasal sto imam namera so nea da mi e odogovorila a ne posle 3-4 god da mi kaze:Abe znaes sto nie ne sme edno za drugo ili se plasam od dolga vrska more idi u p.m. ovca:nenene:ne biva taka da si znae posto sekogas pred sekoja vrska znam i sto i kako ali na poslednava i vekje kazav kakvi mi se namerite so nea i taa da si znae a posle da mi kaze nekoj glupav razlog za raskinuvanje pa ke ja frlam od 3 sprat...zosto covek ja napraviv ja prosetav a sega kloca u dupe od nea epa nema da moze devojko:icon_eek::uvo:

Член од
29 август 2008
Мислења
91
Поени од реакции
0
i ovoj 68 post i go posvetuvam na nea pamet u glava da ne ti bide skrsena:tapp:Zimi oci vi velam dosta mi e od ligavenje 2-3 mesici i op trop ajde ne te sakam ne me sakas...A za ovaa nemoze taka da si znae...

Kajgana Shop

На врв Bottom