Ни едното ни другото... треба два пати да го видам човек во една недела за да го запомнам. Ако го запомнам како изгледа, му го памтам и името.
Ако не... ќе ми направи некој муабет по Х време и ќе го гледам ко теле во шарена врата и нема да ми биде јасно каде сум го сретнал/сме се запознале дури и да ми објаснува.
Лица, особено ако изгледаат невообичаено, интересно...
Имиња не памтам! Од проста причина што, кога се запознавам со некој, толку се концентрирам на тоа јас да го кажам моето име, па заборавам другиот како ми се претставил:kesa:
Лица дефинитивно ...може да се запознаам со некого да не му го запаметам името или пак воопшто да не го слушнам и после некое време да го сретнам ќе си направам еден муабет со него може и кафе да испеме и пак нема да му го знам името ама лица не заборавам Дури можам да распознаам кој ти е брат/сестра и никако да погрешам:helou:
Лица секако!!! Имиња тешко и кој да памти, секогаш е полесно да запаметиш фаца него име. Барем кај мене таков е случајот. А гледам според анкетата исто е и со мнозинството.
Оваа страница користи колачиња за персонализирање на содржината. Со продолжување на користењето, се согласувате со нашата политика за користење колачиња.