Што мислите за српската музика?

• Креатор на темата P.cat
  • Време на започнување

Drettica

Graxhanin of Severstan
Член од
24 ноември 2008
Мислења
12.625
Поени од реакции
14.933
Факт дека најквалитетна музика имаат сврбите. Плус и попевлива е при конзумирање на алкохол :icon_lol:

alex_death

To be or not to be!
Член од
10 октомври 2008
Мислења
583
Поени од реакции
90
When you hear it, you will sh*t brix. :pos:
btw, прво (и последно) нешто интересно од Србија за моите уши беше ова:
xD

L

.Lost Angel.

Гостин
За српска музика има доста разговарање и тн. но сепак јас слушам српска музика освен она турбофолк дефинитивно тоа него слушам.... слушам она што е српско-народно-кафански за некои кои незнаат од турбофолк - народни-српски-кафански песни има разлика.

Коловрт

Озимандија
Член од
12 април 2010
Мислења
4.015
Поени од реакции
9.165
Зависи што се подразбира по „српска“ музика....

Најчесто под ова се мисли на песните со нинтендо мелодии и траги-комични текстови, попознати како „турбо-фолк“.
Ако се мисли на таа „српска“ музика (која всушност е производ на ромското народно творештво) тогаш моето мислење за неа е крајно негативно! Тешко дека има нешто полошо од неа и мислам дека не вреди да трошам повеќе зборови на неа....

Сепак, под српска музика може да спаѓа се што е создадено од српски музичари, така?
Мора да се признае дека во Србија творат многу квалитетни музичари и се прозиведува и квалитетна музика. Само не дека во Македонија или во некои други земји нема...
Немам ништо против ваквата музика, но ми пречи нејзината огромна популарност кај нас. Посебно кај нас младите. Младите знаат повеќе песни само од некоја српска група отколку што знаат воопшто македонски песни.
Ова нешто мора да прекине. Српската култура едноставно има преголемо влијание во Македонија! И ова не е нормално!

Политиката на форумот е забранета, знам, но тука мора да спомнам еден (и можеби и единствен :) ) став кој го делам со еден наш бивш премиер: Македонија е последна земја која сеуште живее во духот на Југословенството. А мене тоа воопшто не ми се допаѓа!

WalterWhiteTheMethKnight

Генијалец
Член од
19 мај 2010
Мислења
407
Поени од реакции
292
Од лошо полошо подобро да не почнувам да зборувам ќе се изнервирам зошто е слушана повеќе од што треба!

Vespertine

The Ugly Duckling
Член од
22 септември 2009
Мислења
2.932
Поени од реакции
3.387
Од Српска музика имам само Straight Jackin, Darkwood Dub, Rambo Amadeus

Член од
25 јануари 2011
Мислења
2.263
Поени од реакции
5.082
Ова не чини? Поим си немате од музика, збор да не чујам! :vozbud:

Член од
20 ноември 2010
Мислења
738
Поени од реакции
749
Има различни типови на српска музика. Турбо Фолк не можам да поднесам... и стварно не ми е јасно како може некој да слуша такво нешто. А, на пр. ова ми се допаѓа (слушнете го рефренот)... :)

NelTu

Coffee addict
Член од
1 август 2011
Мислења
2.370
Поени од реакции
7.013
Ако мислиш на тф, СРАЊЕ Е.

Додека оние од видот како што пее Дино Мерлин, Рибља чорба, Бјело Дугме е тие се супер.

Член од
13 мај 2009
Мислења
687
Поени од реакции
283
Можам да поднесам секаков тип на музика. Секако дека на мојата листа се наоѓа и српската музика. Без разлика што турбофолкот има премногу хејтери, сепак слушам таква музика и самата таа ми причинува одредено задоволство. :)

Kajgana Shop

На врв Bottom