Што мислите за општиот статус на Република Косово

Член од
12 април 2010
Мислења
10.061
Поени од реакции
15.032
Ако Кина и Русија не се тука тогаш ќе поминат во ООН, дотогаш - Country Fail :/ :D
РосФед и НР Кина ќе ја поддржат Србија. Ако Србија реши да го признае Косово како држава, другиот ден ќе го сторат Кина и Русија
Русите секогаш биле наклонети кон своите браќа (Србија и Бугарија)
на Русија би и одговарало да го признае Косово, зашто Јужна Осетија и Абхазија би биле признати

Косово е најсилната земја на светот , безбедноста и се гарантира од најголемата воена формација.
чекај? ја потценуваш моќта на Мечката?
ај Обама нека ја признае Чеченија.....ист случај ко Косово
иако го нема Варшавскиот пакт незначи дека НАТО е најсилно
зашто НАТО се повлече од Ирак, нели беше најсилно?
Косовската полиција и војска имаат амерички изглед , ми се допаѓа.
каков изглед сакаш да има покраинската војска кога америка ги финансираше и снабдуваше со оружје, храна, лекови
Друго е кога некој ти ја дава државата како да си некој питач , а друго е кога со крв ја добиваш.
се согласувам со Дарданиа за тоа, но не со убиства на цивили (косовари убиваат срби, србите-косовари)
Не лажи , мафија на Косово има помалку него што има во Србија , тоа е точно , Србија моментално има пуштено во Косово српски криминалци , кои не се ни Косовски државјани , па истите прават нереди , а од друга страна шверцуваат во неконтролираната граница на северот од Косово, затоа сега толку многу се бунат , затоа што им се затвараат шверцерските канали.
Мафија има секаде...некаде помалку, некаде повеќе
а дали тоа што Косоварите ги тргаа граничните камења на границата помеѓу Македонија и Србија (на делот со Косово)? дека Македонците им ги спречуваа активностите што си ги правеа?
Многу мразам вакви муабети, ама не можам да останам рамнодушна на болдираниот дел. Не знам како толку брзо ти избледела меморијата, ама да не беа американските “пријателчиња“, ќе видеше колку е неспособна војската на Македонија!
Принцезо, RE5PECT
пријател - пријател ти е се дури има интерес
Зошто американците криви? Затоа што успеаја да го убедат Ахмети дека треба војната да прекине , и да го убеди Георгиевски дека Македонија може да остане на овие граници , нема потреба да понудите Полог и Дебар на албанците ?
Ако е некој крив што не се одбрани Уставот (сменет е ) , тоа е Халкидики , патриотите како тебе бегаа таму на сончање , а сиромашните од источна македонија војуваа , не знам дали за пари или од патриотизам.
Но да не се замараме со тоа , целта ми беше дека има многу држави кои немаат асална војска , но сепак се независни држави , тоа нека важи и за Косово.
И Македонија во 1991 немаше ни војска ни пари , но ете стана држава.
затоа што американците ги помагаа албанците во таа војна....од каде сателитски телефони на локал УЧКа банда?
овие учките да не војуваа за идеали....имаше една српска изрека...ЗА ИДЕАЛЕ ГИНЕ БУДАЛЕ
Воjната не е само оружие, воjната е и дипломациja.
Победа на оружието не винаги значи победа на масата за преговори.
мразам да признаам....но постов на фми е добар.......
Искрено, глупи ти се прашањата. А за Ши.тар се добива бан, колку што знам.
Војводо.....албанците се нарекуваат самите себеси Шќиптари
Shqip(ë)tar (plural: Shqip(ë)tarët, feminine: Shqip(ë)tare) is an Albanian language ethnonym (autonym), by which Albanians call themselves
значи не е навредливо, но на темава не е битно тоа

hotmail

GiO
Член од
1 февруари 2008
Мислења
1.333
Поени од реакции
426
хахахаха, какви само експерти сме имале на форумов. :D

V

viktora

Гостин
Косово ги има сите симптоми на држава , има своја Влада , Парламент и Судови , Претседател , Полиција и Одбранбени Сили , Совет за Безбедност , избираат и се бират , имаат општини со градоначалници , имаат државен и општински Буџет , даноци и закони , Устав, Знаме и Химна , Граници и гранични премини , регистрарски таблички и патни исправи , главен град , универзитети и образовен систем , зимаат кредити од ММФ и од други извори , лидерите на оваа земја учествуваат на самити во Македонија и во Хрватска , во Полска и во Турција , заедно со Обама и Ангела Меркел ....
И јас имам ПОРШЕ но со 2 дупнати гуми,фали лева врата,мотор прокуван,лансер у АУТ,кочници САМО РУЧНА,малце ми е чукнато од десна страна едно 50см ништо поќе,а и мењачот го изгубив у вожња.
Е сега и комшиата има НОВО порше гланц купено без маана ама што го вртам моето е боље КОЛА СИ Е КОЛА АМА КАКВА НЕЛИ???
Можеби и косово е за тебе држава АМА КАКВА???
Од држава до држава има разлика,исто како од порше до порше има разлика но разликата е тоа што КОМШИАТА ќе го утепа возеќи а моето ќе го дадам на отпад.
Мислам дека ми ја разбра поентата.:)

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.465
Поени од реакции
5.881
Бенин ја призна независноста на Косово

Африканската Република Бенин ја призна незвисноста на Косово, со што стана 80-та држава која го направила тоа.

Ова официјално го потврди заменик-премиерот Беџет Пацоли, кој се наоѓа во посета на оваа држава.
- Документот за признавањето од страна на Бенин му е врачен денес на заменик-премиерот Беџет Пацоли на средбата со шефот на оваа држава Ѕаѕи Бони, стои во соопштението од кабинетот на Пацоли.
Во истото се наведува дека и ова признавање е резултат на постојаните активности на лобирање кои ги спроведува Пацоли во рамките на неговата дипломатија за посета на секоја држава одделено.
Република Бенин има околу 9 милиони жители и се граничи со Того, Нигерија, Буркина Фасо.
Главен град е Порто Ново. На 16 август независноста на Косово ја признаа Конакри Гвинеја и Република Никарагва.
http://sitel.com.mk/dnevnik/balkan/benin-ja-prizna-nezavisnosta-na-kosovo
--- надополнето: Aug 18, 2011 4:09 PM ---
„Блиц“: Приштина лобира против влезот на Србија во ЕУ

Приштина лобира против напредокот на Србија во европските интеграции исто како и за признавањето на својата независност, бидејќи стравува дека Косово ќе остане неуспешна држава, тврдат за денешен „Блиц“ официјални претставници на Србија, кои побараа анонимност.

Тие додаваат дека „Косово ги зголемува своите барања и услови за успех на дијалогот со Белград“, бидејќи го користат овој важен момент за Србија.
Весникот потсетува и на претходната изјава на потпретседателот на владата на Србија Божидар Ѓелиќ дека „ Приштина сака да ни ја расипе европската работа“.
Косовскиот премиер Хашим Тачи последните недели прими на гости бројни европски државници.
Не е прв пат врз Србија да се зголемува притисокот пред за неа важни датуми, како што е добивањето кандидатура и датум за почеток на преговорите со ЕУ, но „ европската работа не може да ни ја расипе Хашим Тачи“, рече Ѓелиќ и предупреди дека Приштина не е единствената и дека има и други „кои сакаат да ги расипат позициите што Србија ги изгради во Европа и светот“.

http://sitel.com.mk/dnevnik/balkan/„blic“-prishtina-lobira-protiv-vlezot-na-srbija-vo-eu

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.465
Поени од реакции
5.881
Фала богу , конечно да направите нешто во корист на српскиот народ.:icon_lol:
Глупави срби , ние сакаме да им помогнеме , а тие за лошо ни го зимат , кажи.

Е сега ако не сакаат да се откажат од ЕУ , ќе мора да се откажат од нивната колевка , од нивното срце Косово ехехехе.

C

C_1292

Гостин
Во овој случај глупи се оние кои лобираат во корист на својот непријател. :icon_lol:

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.465
Поени од реакции
5.881
Во овој случај глупи се оние кои лобираат во корист на својот непријател. :icon_lol:
Абе албанците итри се , приметиле дека Србија има голема желба за влез во ЕУ , па ајде сега попречи ги на патот.
Видоа дека за да влезат во ЕУ се спремни да ги предадат Караџич и Младич , па ајде да се обидеме да ги принудиме да ја признаат независноста.

Крај краева , кој ја *бе Србија дали ќе ја признае независноста или не , си тераат луѓето напред , ќе станат посилни од Србија.
--- надополнето: Aug 18, 2011 5:19 PM ---
Според министерството за надворешни работи на Косово , многу брзо ќе следи признавањето на независноста на Косово од страна на други 15 држави.

Беџет Пацоли е во посета на неколку Африкански држави , а за два дена дојдоа резултатите од неговото лобирање , 3 африкански држави го признаа Косово. :)

hotmail

GiO
Член од
1 февруари 2008
Мислења
1.333
Поени од реакции
426
Според министерството за надворешни работи на Косово , многу брзо ќе следи признавањето на независноста на Косово од страна на други 15 држави.
:)
Мислам дека веќе ја признале. А тоа се:

Antigua Barbuda, Bahamas, Barbados, Belize, Dominicia, Grenada, Guyana, Haiti, Xhamajka, Montserrat, Saint Kitts and Nevis, Saint Lucia, Saint Vincent, Suriname и Trinidad – Tobago

acetetovo

Македонец!
Член од
1 мај 2007
Мислења
4.002
Поени од реакции
2.375
Abe ce se dopece li ovaa kokoska vece?

Nikako da ja spremite...

Член од
29 декември 2008
Мислења
1.505
Поени од реакции
43
Dardan-ia

За многу работи грешиш..многу спамираш со видеата..видеата може да се и дечиња што ги подплатиле за да носат униформи со ваше знаме за да плашите чавки на јутуб..
ОВА НЕ Е ТЕМА СО ПРО - албански СТАВ
ВО КОСОВО НЕМА АЛБАНЦИ И НЕ ГИ МЕШАЈ СО ОВДЕШНИТЕ ПЛАНИНЦИ !!
ВО КОСОВО ИМА КОСОВАРИ И ЉУБОВ МЕЃУ КОСОВАР И СРБИН
ТАМУ СЕ МЕША КОСОВСКА СО СРБСКА КРВ !
КОПЛКУ И ДА СУМ АНТИ СРБИН ТИ ГО КАЖУВАМ ОВА
ЈАС ПРЕВЕДОВ ОД РЕЧНИК ПА МУ ОСТАЈВ НА ТОЈ албански КОМЕНТАР...
АМА СУМ МАКЕДОНЕЦ !!А ТИ ОЧИГЛЕДНО НЕ СИ..ЗАТОА ПОЛЕКА МАЛЦЕ СО ФРАЗИТЕ !
ОВА НЕ Е ПОСТ ВО КОЈ СЕ ПОДРЖУВААТ СИТЕ Албанци
ШИПТАРОТ ГО ДРКА НА КОСОВО А КОСОВАРОТ К*Р ГО БОЛИ ЗА ШИПТАРОТ !
како што горе кажав..
Јас мислам дека ако Fasti не постоеше,Fasti требаше некоја да го измисли.Никој не успеа да те побие со факти.Значи БРАОС пријателе секоја чест:pos:.

Член од
28 мај 2008
Мислења
3.231
Поени од реакции
4.104
Колку за информација, 45% од сите резерви на јаглен во цела Европа, се на Косово. Дали нешто ви кажува тоа? Размислете малце...
Џабе се радуваат ши**ариве... ниту тие самите не се осамостоија со борба, ниту пак Американците им го дадоа Косово „независно“ од што толку многу ги сакаат. Кој ги сака па нив?! Никој не ги сака, ни во Европа, најмалце Американците. Ниту па во ЕУ ги сакаат, требни им се таму. Милион и кусур затуцани муслимани...
Сето тоа е интерес, политика и борба за превласт врз ресурсите. Само будала може да верува оти Америте водат војни за демократија да им дадат и слобода некому...
:гомце: Срање!

Член од
30 август 2008
Мислења
2.232
Поени од реакции
286
Kosovo e nezavisna i suverena zemja, za nekolku godini ocekuvam ova zemja da vleze i vo OON...(y)

Член од
28 јануари 2010
Мислења
493
Поени од реакции
117
Косово е наркодржава. Наи неблагодарното племе, дрка апе раката коиа ги спаси и им даваше да ручат.

Член од
30 август 2008
Мислења
2.232
Поени од реакции
286
Косово е наркодржава. Наи неблагодарното племе, дрка апе раката коиа ги спаси и им даваше да ручат.
Kako be taka>?? Jas mislev Blgarite i Albancite se sojuznici? leleee me iznenadi, hehehehe:icon_lol:

A inace Kosovo e klucot za stabilnosta na Balkanot, ama moram da kazam uste nesto, jas da bev Albanec,bi sakal da se spojat Kosovo i Albanija kako edna drzava..

Kajgana Shop

На врв Bottom