Чекај какп што разбрав, Вие сте неврохирург?Со неврохирург
Чекај какп што разбрав, Вие сте неврохирург?Со неврохирург
Да колега...уште ги немам положено државните испити бидејќи ми фалат некои поретки самостојни операции во број, ама веќе имам самостојни операцииЧекај какп што разбрав, Вие сте неврохирург?
Па јас сум добар пријател со скоро сите невро хирурзи во државна болница, и често приватно и служебно се дружиме како хирурзи, што значи веројатно се познаваме.....Да колега...уште ги немам положено државните испити бидејќи ми фалат некои поретки самостојни операции во број, ама веќе имам самостојни операции
Ако ми веруваш јас еден не познавам, освен д-р угриновски.... немам 2 дена работно искуство во мкПа јас сум добар пријател со скоро сите невро хирурзи во државна болница, и често приватно и служебно се дружиме како хирурзи, што значи веројатно се познаваме.....
Да во зависност од потребата, најмногу операции имам направено на карцином на дојка, и ракот како болест е моја врвна прекупација, како и итните случаеви кои често се пренасочувани на нашата клиника, инаку професор Угринофски, д-р Цветковскам па и другите од таа клиника се мои пред се многу добри пријатели кои навистина ги почитувам...Ако ми веруваш јас еден не познавам, освен д-р угриновски.... немам 2 дена работно искуство во мк
а добро вие оперирате само на граден кош ли? а другите садови операции кај се прават? на пр. на екстремитетите и на пример абдоменалните аневризми
од секогаш ми е била чудна торако-васкуларната клиника
Да во тоа можам да се согласам, но ако зборуваме за организацијата на државна болница сметам дека би можела да се организира многу подобро него денеска(и така побегнавме од темата ), не само помеѓу кардио и торакалната хирургија туку и помеѓу неколку други клиники имаме одличен кадар, кој за жал полека испарува но сепак мноштво одлични професори се во државна болница и мислам дека кога би имале шанса да си ги покажат силите (тоа подразбита, добри услови за работа, модетни апарати, добри плати и сл.) небиимало рамен ниедна друга клиника со државната, мислите дека од Жан Митрев нема подобар во македонија? Јас мислам дека има, но бидејки немаат шанса да се докажат или бегаат на страна или завршуваат не забележани на Кардиологија.да, за д-р угриновски имам големо мислење. иако го имам среќавано само на конгреси
за ракот знам дека кај вас се оперира, но на пример кај мене садовата хирургија е посебна, и оперираат од пети до глава понекогаш, и дури викаме многу пати васкуларни хирурзи да оперираат на мозокот кај некои обемни аневризми
додека торакалните се и кардиохирурзи, нели кардиоторакална хирургија
точно да ја вметнам темата, најправилно можеби за МК ќе беше да се направеше државна кардиохирургија во склоп на вашата и тие 2 работи ако не можеше да се поврзат поради традицијата и постарите лекари, барем да беа една до една. би имало одлична соработка и пред се одлична екипираност за самите пациенти
Маги капачето како принцеза не е лошо да ме научиш?Не знам дали на докторите им се познати средствата за комуникација како МСН и Скајп.
Ако не ви се, ќе ве запознаеме.
Go away.
Јас стварно се извинувам за овие коментари кои се надвор од темата...Не знам дали на докторите им се познати средствата за комуникација како МСН и Скајп.
Ако не ви се, ќе ве запознаеме.
Go away.
Апсолутно се согласувам со оваДа, дефинитивно нешто мора да се направи. Треба да се погледнат туѓи искуства. На пример во соседни земји на МК постојат одлични државни клиники, началниците успеваат да си соберат донации од милион страни, од фармацевски куќи....и така прават прекрасни клиники
На пример во Германија и во Англија едноставно не постојат приватни клиники (барем обичниот човек не ги знае). Постојат само колку да се каже за ептен високата елита во вид на хотели, и таму пак оперираат докторите од државните болници, на повик. И најголемиот број се гинеколошки. Единствениот плус според нив е тоа што нема да бидат пациентите со обичните смртници
сепак скопје е држава за болниците од внатрешноста, што според мене и не можат да се наречат болници а камо ли клинички :pos2:
Најлошото е што во Македонија во старт почна лошо, со отварањето на приватни клиники, и со отварањето на приватни универзитети.
Научи како да се однесуваш учејќи од примерот на колегата ти Доктор1 ко за почеток.Маги капачето како принцеза не е лошо да ме научиш?
Што треба да правам? Може и да практикуваме малку на скајп или мсн :kesa: да те додадам ли :kesa:
Не зборам директно за тебе, ама има многу такви. И тоа не мора да значи по дифолт дека нема да го бива.Јас во мојата фамилија немам и никогаш не сум имал ниту еден доктор.
Единствено, од подалечните роднини имам медицинска сестра.