Што кога ќе почне да ве бие лош глас?

Член од
3 декември 2007
Мислења
3.718
Поени од реакции
772
Значи доста јасно ни е колку е тоа секојдневна работа барем тука кај нас, но ајде да видиме кој како реагира на тоа? Дали различно реагирате ако ви каже некој близок што се зборува за вас по градот, или некој општ познаник? И што кога си одите дома ... се замарате со тоа или едноставно не допира до вас и се однесувате како ништо да не се случило?
А доколку ви кажат вас некој трач што знаете дека е чиста измислица, како би вратиле на тој муабет и дали би му го кажале тоа на човекот на кој се однесува тоа?

п.с. Не коментирајте за тоа дали вие лично оговарате, дека за тоа има посебна тема, па да не се мешаме.
Доста секојдневна работа... Балкански менталитет е најчестата дијагноза. Но, најчесто е тепање време и немање друга тема, па се префрламе на туѓите животи и дела. Кога ме оговараат, најпрво си помислувам-позади добриот коњ прашина се крева :pos2: Не, сериозно, трачеви ме погодуваат секогаш. До годините ми е веројатно. Се замарам дефинитивно. :jaj:Ако оговараат пред мене некој кој ми е близок и знам дека е измислица, тогаш одам и му кажувам на само. Потоа разглабаме, шо е зошто е, како е, од каде е... И тепаме една цела вечер... Не треба да се замарам :nesum:

PSYtisfaction

Царевата ќерка
Член од
30 јуни 2006
Мислења
3.922
Поени од реакции
527
позади добриот коњ прашина се крева
Епа тогаш очигледно ја сум лош коњ :icon_lol:
Озбилно, скоро и да не се сеќавам некој трач да сум чула за мене или некој ужасно да се замарал со мојот живот, да ширел невистини за некако да ми наштети или слични шпанскосериски дешавки... Излеа не сум им интересна :(

А може па и затоа што во принцип со сите луѓе што ги познавам се трудам да одржам некој океј и фин однос на коректна дистанца (или блискост, за оние со кои се дружам), па не сум им дала повод да ме трачаат... Или се вртеле муабети, ама не стигнале до мене, зошто непријателите ми се многу умешни трачари :icon_lol:

Или не сум им интересна... :(

едит: Уствари сеа ми текна еден бесен дамнешен трач дека сум се плеснала со еден професор :nesvest: Јеееее, сепак сум им интересна! :vozbud:

Член од
22 април 2008
Мислења
142
Поени од реакции
17
Земам длабоко воздух, ширам зеници, став мирно.... и ги слушам причите :)
Пошто вистината е едноставна, не бара многу разглабање, а лагата бара креативност: ако испадне нешто досадно, нека му ја мислат!:duel:

B. Boop

Princ: Најозбилна...
Член од
19 мај 2006
Мислења
1.302
Поени од реакции
263
Знам дека на тој што му е стално до тебе и што те познава вистински гласините не би влијаеле на неговото мислење. Доколку сепак се појави некаков проблем може да се дискутира и да се согледа се` што е кажано реално. Многу битен фактор кај гласините е изворот и неговиот мотив.
Човечкиот ум е подготвен чуда да измисли. :)

Член од
18 август 2008
Мислења
680
Поени од реакции
34
ЈЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ! Се радувам.Баш сакам да ме сметаат за арогантен,саркастичен и ироничен.

Немој да имате и вие некој проблем со тоа.

MacedonianSun

herE I gO agaiN!
Член од
13 декември 2008
Мислења
1.111
Поени од реакции
33
Па голема работа ако ме озборуваат, значи сум му популарен, па со измислици можат само да ме запознаат повеќе:wink: Пријателите и блиските знаат каков сум и дали сум лош или не, па ич не ми е важно што мислат другите :helou:

Valerija

I'm like an Angel
Член од
23 октомври 2008
Мислења
211
Поени од реакции
5
Ако дознаам кој ме озборувал лошо ке си помини, не дека кажувал лаги за мене, него заш се прави најпаметен да измислува, а како што кажаа форумџиите над мене, моите пријателите знаат каква сум и не би поверувале за сешто!

Член од
27 септември 2007
Мислења
1.028
Поени од реакции
440
Па што ? Во прво време ќе се изнервирам, па после заборавам и што ми е гајле кој што сака нека зборува, ако не е вистина посебно не сакам да се замарам :pipi:

Член од
12 август 2008
Мислења
501
Поени од реакции
30
Хммм па ништо...нека зборат што сакат...ич не се засегам за тоа...али подобро би било некој ако има нешто да ми каже да ми каже во лице а не така кукавички да лафи на цел град...а и не ме бие лош глас до толку сеа :toe::pos2:

By Me

BLAH....
Член од
10 февруари 2008
Мислења
1.121
Поени од реакции
29
паааа само едно дете у мој клас јадеше тоа што не се јаде, па со врски си заќути човекот. иако ми беше гајле што збори ама за сите јадеше *омна

M

MIL

Гостин
Ne im davam povod na lugeto da zboruvaat za mene treba nesto da napravam atrakcija pa da me lafat i tesko moze da mi vlezat u traga SORRY :pos2:

Гладиус

notusually
Член од
14 август 2008
Мислења
5.508
Поени од реакции
1.728
Ако мене ме бие лош глас, после ја го бијам него...:nesum:
Обично не дозволувам да се шират муабети за мене, кои немаат основа... А ако веќе дојде до тоа го оставам да се шири како било, затоа што сум свесен и сум чист сам пред себе дека тоа е само лош глас...
А кога ќе дознаам кој го раширл тоа, е тогаш се шири повеќе од само еден лош глас

Marionka_z

Omnia mea mecum porto
Член од
16 јануари 2009
Мислења
208
Поени од реакции
29
Никогаш не ќе можеш на луѓето да им ја затвориш устата, па ако сакаат да трачарат и озборуваат, тие тоа ќе го прават без разлика дали има некоја реална основа за тоа или не.
Така да и да избие некој лош глас за мене, не се замарам, зашто само ја си знам дали тоа е така или не.

Smile=)

културно-вулгарна
Член од
13 октомври 2008
Мислења
510
Поени од реакции
27
Најпрво ќе се изнервирам затоа што не сакам луѓето да имаат погрешен впечаток за мене.. Сепак на луѓето не можеш да им ја затвориш устата.. Ама после 2-3 саати престанувам да си трошам време на луѓе кои немаат свој живот.. Нека зборат што сакаат.. Ги игнорирам таквите..:toe:

Ајанта

Македонка
Член од
21 декември 2008
Мислења
580
Поени од реакции
37
Не дека ми е сеедно, ме боцнува малку, ама не му придавам значење, и ни под разно не влегувам во објаснувања и докажувања, оти на тој начин само би помогнала гласот да стане гласиште.

Kajgana Shop

На врв Bottom