Што кога тој/таа има девојка/дечко?

Што кога тој има девојка?

• Вкупно гласачи
    228

Devilish Angel

Лошотија по потреба
Член од
7 мај 2005
Мислења
1.451
Поени од реакции
18
Se otkazuvam ushte od start. Ne bi sakala da se mesham vo vrski od prosta prichina shto ne sakam da mi se meshaat ni mene. Ona shto ne sakam da mi go pravat ne sakam ni jas da go pravam na drugi. Onie dechki koi imaat devojka vo moite ochi gi gledam kako takvi i kako nishto poveke, ne mozam da gledam na nekogo kako potencijalen moj dechko, a znam deka e vo dolga vrska. E sega ako se sluchi da ja prekine vrskata, potoa moze da razmisluvam za nego kako moj dechko, ama dodeka e vo vrska NE.

Дивајн

блаблабла
Член од
3 април 2005
Мислења
15.748
Поени од реакции
1.855
Мистичен напиша:
Никако, бог да чува. Од муабет и дружба да добијам повод за да раскинам? И после да го "попушам"? Која ми е гаранцијата дека после ќе ја испадне нешто со онаа со која сум го имал "муабетот"?
Не беше ти тој што имаше напишано една дешаванка што многу е слична на муабетов? Во муабети и дружба можеш да осетиш дали и значиш на другата, дали сака нешто повеќе со тебе или ќе "попушиш". Па на крај ако веќе засакаш друга, само за да не останеш празен ќе продолжиш со старата девојка? :wink:

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.097
Дивајнке, тоа со проценката се однесува на моментот, бидејќи неможеш да знаеш "како ќе и фујне" дур се среди ситуацијата! :)

Дивајн

блаблабла
Член од
3 април 2005
Мислења
15.748
Поени од реакции
1.855
Мистичен напиша:
Дивајнке, тоа со проценката се однесува на моментот, бидејќи неможеш да знаеш "како ќе и фујне" дур се среди ситуацијата! :)
Misticen, ako ja sakas nema da ti se lizne od race :wink:

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.097
Кажаа и останаа живи - Дивајн, 24.06.2005, форум кајгана.
Па од моето сакање зависи или и од неа?

Дивајн

блаблабла
Член од
3 април 2005
Мислења
15.748
Поени од реакции
1.855
Мистичен напиша:
Кажаа и останаа живи - Дивајн, 24.06.2005, форум кајгана.
Па од моето сакање зависи или и од неа?
Lele kako ke ti vrisnev sega na masa da sedevme! :lol: :lol: :lol: Darko vaka, imas devojka, no zabelezuvas nekoja devojka koja e posebna za tebe, se zapoznavas so nea i se druzis, nejzinata posebnost kaj tebe prerasnuva vo ljubov i normalno ke ispadne situacija da i go izjavis toa nekako, taa go prifaka, i po odnesuvanje ili muabet ti kazuva deka go misli istoto za tebe ... mislis deka taa devojka posle nekoe vreme odkako ke sredis so devojkata ke te otkaci? Jas mislam deka nema sansi ... ako i sega ne me svatis, zapamti go muabetov za na masa ... poubavo ke ti objasnam sto sakam da ti kazam :lol: :lol: :wink:

StenmarC

Скијач
Член од
24 март 2005
Мислења
2.179
Поени од реакции
50
Со оглед на тоа дека многу девојки имаат обичај да си играат топло-ладно и јас би постапил како Мистичен. Не фала... колку случаи има да ти иде муабетот со некоја, да ти дава знаци и на крај да го “онади“ :P (го обожавам изразов “онади“ :P ).

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.097
Па добро, темава е "Што кога тој има девојка", или "Што кога ти се пушта девојка, а ти веќе имаш?" :)

Значи Дивајн би атакувала некој зафатен, притоа јасно ставајќи му до знаење дека сака да биде со него, но под услов да расчисти со девојката. А сето тоа да биде направено без нешто што би те поврзало со дечкото, без ниту ниеден бакнеж.
Баш ме интересира како би му се обратила и би му го ставила до знаење ова твое барање. Запамти, не сте интимни, единственото заедничко до тогаш ви е добриот другарски муабет.

Ајде, баш ме интересира како би го извела ова! :)

Член од
19 април 2005
Мислења
1.806
Поени од реакции
75
Re: Што кога тој има девојка?

Мистичен напиша:
За девојките:
Што правите кога ќе запознаете дечко кој ви се допаѓа, но ќе ви каже дека има долга врска која несака да ја прекине?
Јас не гласав, затоа што нема опција - Неговата врска мора да опстане, по секоја цена - како и мојата.
Одговарам на подпрашања.

Дивајн

блаблабла
Член од
3 април 2005
Мислења
15.748
Поени од реакции
1.855
Не би атакувала зафатен Мистичен, не по секоја цена, еве хипотетички кажано ако би паднала во таква ситуација ... јас слободна и ете некој дечко страшно ми се свиѓа, и тоа прераснува во љубов ... се дружам со него и знам дека има девојка ... ако гледам дека има добра и долга врска, не би дозволила никогаш да дознае дека го сакам, ама ако е нешто сомнително, би му покажала некако и со муабет би решиле ... зашто да не. Секако тоа не е секогаш така ... не верувам дека има многу ситуации каде што и двајцата во таква ситуација би имале исти чувства ... но ако се погодат ... дефинитивно тури пепел на моменталните дечко или девојка од спротивната страна :lol: :wink:

Член од
24 јуни 2005
Мислења
33
Поени од реакции
0
Navistina nema opcija za glasanje.Ne sakam "muvanje" vo nikoj sluchaj.No i negovata vrska dolgododisha ne bi sakala da e prekinata.Znachi se otkazuvam :cry:

Член од
26 април 2005
Мислења
1.691
Поени од реакции
45
i jas glasav se otkazuvam, bidejki da rasippuvam na nekogo vrska ne sakam, muvanje ne doagja vo predvid,znaci samo opcija se otkazuvam ostanuva :lol:

Fortune

шодаенешчо
Член од
9 мај 2005
Мислења
12.493
Поени од реакции
183
Се сложувам со сите вас кои се изјаснивте дека не сакате нечија врска да расипете... Но, ако некоја решила да се "упика" и по секоја цена да расипе (има секакви) воопшто нема да и текне на она (веќе клише): "Не го правам она кое не сакам да ми го прават"...
Не гласав затоа што нема таква опција :)

Kajgana Shop

На врв Bottom