Што кога сакаш и знаеш дека не те сакаат?

Член од
26 јануари 2007
Мислења
2.202
Поени од реакции
1.943
Tи се случило тоа?Поради голема претпазливост да не се впуштиш во нешто,само за да ја елиминираш опасноста да бидеш повредена?
И не само нејзе,општо прашање до сите.Ви се има случено такво нешто?

п.с ако е потребно,некој нека отвори тема по прашањево.
тоа всушност е страв од заљубување..има таква тема.

SCORPIO__20

Your sex is on fire
Член од
1 февруари 2007
Мислења
4.380
Поени од реакции
71
Каква невозвратена љубов?!
Воопшто не дозволувам симпатија кон суштество кое не ми возвраќа никакви чувства да прерасне во љубов. Си играте со тешки зборови!

Но ќе ви кажам што боли многу повеќе.
Кога вашата е вечна, а љубовта од другата страна исчезнува.

Зар постои вечна љубов ???:pipi:

Z

ZeroStyle

Гостин
Мал сум...ама ми се случило! Може не баш љубов зашто ко што кажав мал сум ама затресканост,привлечност. Одамна беше...И ден денес да ја видам застанувам...не знам зошто ко да ме мава некој жими се еј...и се совземам и продужувам да идам...и да не ме видела се дешава ова...секад...
И јас не сум возвратил некаква љубов,знам како е...ама тежок е животот...

Goddess of Chaos

Nixe Nox
Член од
16 август 2005
Мислења
6.250
Поени од реакции
229
како може да бидеш свесна дека некои чувства кои сеуште не се појавиле кај тебе-не ти се возвратени? мислам..нема логика...пред да почувствуваш нешто подлабоко ти се информираш најпрво дали ќе ти бидат возвратени или не...
како и да е...љубовта не прашува дали може да дојде или не...или доаѓа или не доаѓа, но никогаш не прашува.зборот ми е, не е толку лесно да се контролираат чувствата(да не кажам невозможно).
:toe:

Буквално речено, точно, не прашува.
Но секогаш дава знаци, секогаш.
Секогаш ти тропа на прозорецот, се смее и зборува, па се зависи од твојата свест :smir:.
А штом дава знаци, следејќи ги, а и врз основа на искуство, можам да заклучам дали следи заљубување.

Сега да го објаснам болдираното.
Кај мене се појавиле ПРВИТЕ ЗНАЦИ, и јас не се препуштам веднаш 'се дешафа нешо ама кој ќе му ја мисли, ај кај ќе ме носи чувствово нека ме носи, у курац тралалалаа!', бидејќи сакам љубовта која ќе ја подарам да ми сфатена, почувствувана со задоволство од другата страна, возвратена.
Значи да, на некој начин, од знаците на другиот, се информирам дали и двајцата имам/е простор и желба да го развиеме чувството.

Зар постои вечна љубов ???:pipi:
Да. :pipi:

Член од
7 ноември 2007
Мислења
994
Поени од реакции
9
Da sum imal i jas takva nezgodna situacija beshe pred 3 godini napraviv se shto moze da se napravi ama ipak ne mozev da ja dobijam.

p.s.A vo toa se mislam Bukvalno se ama ......

Член од
25 септември 2007
Мислења
154
Поени од реакции
1
Продолжувам понатаму,ќе ме боли срце некое време ама ќе преболи,знам дека ќе се најде некој и мене што ќе ме сака..п.с.Па никој не е незаменлив нели?

Fabullous_178

Psychonautics:.
Член од
21 февруари 2007
Мислења
2.987
Поени од реакции
190
Продолжувам понатаму,ќе ме боли срце некое време ама ќе преболи,знам дека ќе се најде некој и мене што ќе ме сака..п.с.Па никој не е незаменлив нели?
Баш така.Никој не е незаменлив.Сепак,иако јас ке продолжам понатаму,и ке се потрудам веке никогаш да не се приближувам до личноста и да не ја замарам,сепак во мене болката ке остане уште некое време,се додека не најдам некоја друга која ке ја замени.
А сепак,дури и тогаш,љубовта останува,само не боли,туку спомените предизвикуваат срека.

Buterfly

*Just Fabulous*
Член од
4 јули 2006
Мислења
4.616
Поени од реакции
114
Болно е тоа чувство, тоа разочарување али мора да се помириме со животот дека што е наше ќе си дојде, можеби сепак тој човек не бил за нас, се се случува со причина.

V

Viktoranius

Гостин
Ништо тука веќе ништо нема што да се прави. Ке си се понервираш уште 1-2 недели и ке си продолжиш по патот.

Член од
4 април 2006
Мислења
9.179
Поени од реакции
3.073
Ќе ми дојт да си каснам од газов .....ама све поминало и тоа ќе помине
jbg live's a bitch

Orkad

The Master
Член од
5 октомври 2007
Мислења
1.010
Поени од реакции
10
епа доколку тоа се деси би се чувствувал како најголем дебил, ама јбг то е то......животот продолжува

ThugProphet

I'ma die a hustla!
Член од
14 јули 2007
Мислења
468
Поени од реакции
8
Е па... Што знам, ми се има случено, ама не сум придал толкаво големо значење, ваљда затоа што не сум ја сакал типката, туку сум ја посакувал. Има голема разлика, ама тогаш не ја гледав, па си реков "ај заеби, не е само таа. Има и други.."

Член од
12 ноември 2005
Мислења
396
Поени од реакции
8
Nisto, sekogas ima "NESTO" ZAD AGOLOT ;P, da si lupam glava u dzid... NO WAY....

Член од
8 февруари 2007
Мислења
1.968
Поени од реакции
43
Болно е тоа чувство, тоа разочарување али мора да се помириме со животот дека што е наше ќе си дојде, можеби сепак тој човек не бил за нас, се се случува со причина.
И јас верувам дека се се случува со некоја причина. Иако е многу тешко да се помириш со фактот дека не ти е возвратено тоа чувство. Сепак животот продолжува и како и да е на еден или друг начин ќе сфатиш дека тој не е личност за тебе.:smir:

Buterfly

*Just Fabulous*
Член од
4 јули 2006
Мислења
4.616
Поени од реакции
114
И јас верувам дека се се случува со некоја причина. Иако е многу тешко да се помириш со фактот дека не ти е возвратено тоа чувство. Сепак животот продолжува и како и да е на еден или друг начин ќе сфатиш дека тој не е личност за тебе.:smir:
Така да не треба да се губи ни момент време да мислиме што како и зошто, да живееме во минатото и да се надеваме дека некогаш ќе бидеме заедно, катастрофа. Животот е премногу краток за да патиме по нешто кое можеби и ни треба да е наше. Нормално мака ќе ти биде али тоа да биде 1-2 дена максимум има и други риби во морето зар не?:helou:

Kajgana Shop

На врв Bottom