како може да бидеш свесна дека некои чувства кои сеуште не се појавиле кај тебе-не ти се возвратени? мислам..нема логика...пред да почувствуваш нешто подлабоко ти се информираш најпрво дали ќе ти бидат возвратени или не...
како и да е...љубовта не прашува дали може да дојде или не...или доаѓа или не доаѓа, но никогаш не прашува.зборот ми е, не е толку лесно да се контролираат чувствата(да не кажам невозможно).
Буквално речено, точно, не прашува.
Но секогаш дава знаци, секогаш.
Секогаш ти тропа на прозорецот, се смее и зборува, па се зависи од твојата свест :smir:.
А штом дава знаци, следејќи ги, а и врз основа на искуство, можам да заклучам дали следи заљубување.
Сега да го објаснам болдираното.
Кај мене се појавиле ПРВИТЕ ЗНАЦИ, и јас не се препуштам веднаш 'се дешафа нешо ама кој ќе му ја мисли, ај кај ќе ме носи чувствово нека ме носи, у курац тралалалаа!', бидејќи сакам љубовта која ќе ја подарам да ми сфатена, почувствувана со задоволство од другата страна, возвратена.
Значи да, на некој начин, од знаците на другиот, се информирам дали и двајцата имам/е простор и желба да го развиеме чувството.
Зар постои вечна љубов ???
Да.