Што кога пријателството ќе потфрли?

  • Креатор на темата city
  • Време на започнување
Член од
30 мај 2008
Мислења
830
Поени од реакции
27
ako se raboti za so stvarno dobar prijatel togas treba stvarno tolerancija i nikogas ne bi mu zameril zosto mnogu raboti ne zavisat se od nas kako edinki tuka e failijata ma i drugi splet okolnosti mozebi i samiot prijatel nema da saka taka da izleze no i toj ke da e nemoken
"Prijatelstvoto" ke potfrli ako ne e vistinsko prijatelstvo.Ne postojat okolnosti ni bilo kakvi drugi pricini koi mozat edno prijatelstvo da go napravat potfrleno.Ako nekoj misli poinaku,znaci smislata na prijatelstvoto se gubi.Togas stanuva zbor za poznanstvo koe nemalo nikakvo odredeno znacenie,a najmalku bilo prijatelstvo.Toj koj ke potfrli vo ova prijatelstvo,dlaboko neka se zamisli ,dali bilo sto vredi poveke od zadovolstvoto da se bide prijatel.Mozebi postojat izgovori,no tie ne se vistinski.Da se stavi tocka na edno prijatelstvo ne lezi vo nikakvi okolnosti,tuku vo nas samite.
 

AtoM-AnT

Dexter
Член од
3 септември 2008
Мислења
4.530
Поени од реакции
583
Велат дека кучето е најголемиот пријател на човекот ама тоа е само 50% вистинито,човекот така мисли а што мисли кучето не знае никој?

Своевремено се трудев да го спасам другарството,пријателството и потоа пак истата приказна се повторуваше така да во последно време многу не се замарам дали да го спасам или прекинам,тој што згрешил нека му ја мисли а не тој што е исправен!
Мој совет,продолжете понатаму и не се враќајте назад,една Македонска поговорка вели вака: Ако се вратиш по онаа овца што се изгубила а го оставиш стадото нечувано волкот може да ти го изеде целото стадо... :raz:
 

kostovska

Рокенролистика :))))))
Член од
22 јануари 2009
Мислења
368
Поени од реакции
11
мислам дека на дваесет и нешто години нема толку често крај на некои пријателство,и избегнување со таа личност.Сепак мислам дека на овие години можда тој крај на пријателството се нарекува еден вид оддалечување кон таа особа али колку и да згрешила според мене мислам дека е вредна за коа ќе биде сретната да и се каже едно здраво.Би кажала здраво само поради можда убавите моменти заедно,поради годините заедно.......колку и да ме повреди некоја другарка ќе има од мене здраво,а сеа дали тоа ќе биде кажано иронично или со полузатворена уста тоа е сосема друга работа. Не ми се случило да прекинам другарски однос со некоја,али сепак само сеа се ставам во такви ситуација како би изреагирала....мислам дека како што напишав.......
 
Член од
31 јануари 2005
Мислења
145
Поени од реакции
22
A sto ako so nekogo ste se druzele cel zivot i se poznavate 100%, i odednas parite doagjaat na scena , Vie sakate da pomognete no ne ste vo situacija posto ste vo stransto,a drugarot ne e 100% transaprenten so vas i uslugata vi e bara preku e-mail , no ne ste vo moznost da mu pomognete poradi X prichini i okolnsti . . . I eden den dobivate e-mail kade vi spomnuva SE sto toj/taa napravil/a za vas i ve vregja so najgrdni zborovi, prosto ne vi se veruva deka porakata e od taa lichnost. . . Dali bi probale da go spasite toa ''drugarstvo'' posto imate skoro godina dena do vasata idna sredba i kako bi se ponasale , SE e Izmashano i zbuneti ste 100% .

Vashe mislenje i sekoj sovet bi bil dobrodojden :)
 
Член од
26 јануари 2009
Мислења
1.137
Поени од реакции
163
Ke sednam ke razgovaram so nego, ke go prasam da mi ja kaze pricinata za takvoto negovo odnesuvanje, da mi kaze da ne e nesto lut. Ako e do mene problemot ke gledam se popravam ama ako e nekoja glupa pricina i e vlezen u nekoj film bas me briga i ja ke mu go svrtam grbot.
 
М

Мрак

Гостин
Кога ќе ни се случи нешто вакво,најдобро е да пробаме да ги вратиме нештата во нормала,да биде како порано а при тоа да внимаваме како нашиот пријател реагира на тоа.Ако не пали,ниесе обидуваме а пријателот не реагира,ќе бидеме на некој начин неутрали и ќе почекаме времето да покаже.Ако за одреден временси период ништо не се менува,ни нагоре ни надолу,односто стоиме во место најдобро ќе биде да го ставиме ова пријателство кое не не прави повеќе ни среќни,ниту не исполнува-на страна(но не да го завршиме)и да се фокусираме на другите пријатели.Ако по подолго време работите сеуште не се менуваат постепено ги губиме контактите со поранешниот пријател и тоа е тоа:toe:Нема што да се трудме за нешто веќе изгубено кое не ни зависи од нас,другиот пријател се оддалечил...
Причини има безброј:различен стил на живот,вкусови,а и префрлување во ново друштво.Колку што е глупо пријатели да се оддалечат поради различноста меѓу нив,толку е и болно пријателот да те остави и заборави поради некое сосема ново друштво.Но затоа викам,не веднаш да се раскине ријателството,можеби твојот пријател е премногу возбуден и заслепен од тоа ново друштво па те забаталил,можеби ќе се врати на старото.Треба да се почека одреден период и пота да се донесе најдобрата одлука бидејќи кризи во пријателствата се нормална работа:smir:
 
B

Blacks

Гостин
Вистинското пријателство никогаш не потфрлува. Единствениот проблем е тоа што е ретко... дури и пред истребување ...
 
Член од
2 јуни 2007
Мислења
5.704
Поени од реакции
3.266
Има различни начини на потфрлување... Како би се однесувале спрема оној кој гледал како ве шутираат на земја, и не мрднал со мал прст да помогне, а на маса за тебе и во оган и во вода би идел?
 
Член од
3 јануари 2009
Мислења
190
Поени од реакции
1
Да се наоѓате во ситуација ваква:

Се дружите со одредена личност долго време ама она баш другарство.

И оп се случува пријателот ви потрфрла, гледате како ви врти грб, му барате услуга-од услугата ништо.... и слично.

Што ќе значи тоа? Крај на другарството? Или пак обид да се разрешат проблемите?
Крај на другарството.Сега види,зависи што ќе направи за да биде крај на нашето пријателство.Ако е нешто,што тешко се простува,тогаш наједноставно ќе му свртам грб.Можеби ќе продолжиме да се дружиме,но тоа другарување и тоа пријателство нема да биде такво какво што било порано.
 
А

Аниии

Гостин
Имав такво другарство пробав многу пати да го решам проблемот, но залудно пошо личноста беше премногу горда за да си ги признае грешките па ја морав да се извинувам пошо сум искрена... И сега тоа другарство не постои и нема ни да постои:smir:
 
Член од
23 јуни 2008
Мислења
9.265
Поени од реакции
5.045
Ретко се лутам ...ама кога се лутам - нема простување ...А се лутам за едноставни работи ако ме заебе некој/а ... за нешто ептен ... не ни размислувам 2пати :tv:
 
Член од
23 јули 2009
Мислења
217
Поени од реакции
8
Ако пријателството е вистинско неможе да потфрли, едноставно нема крај на таквото пријателство...... туку се се решава со муабет и со совети за тоа каде се греши и како да се надминат проблемите.
 

Kajgana Shop

На врв Bottom