Што кога не сте прифатени од страна на родителите на партнерот?

Член од
28 мај 2008
Мислења
3.231
Поени од реакции
4.104
Тој а зинал, а скинал... :)
Проблем на тоа ’рзаците е што си мислат дека целиот останат свет е на пониско или исто интелектуално ниво како самите нив, а тие се’ знаат и најпаметни се.
Си мислел кутриот така ќе појди и ќе ги заеби... :pos:
--- надополнето: 29 април 2013 во 23:29 ---
Ќе пробам постов да не биде многу груб, и тоа од две причини - според претходните твои постови си ми ОК форумџија, а и генерално се согласувам со твојот став по оваа тема. Ама со акцент на „генерално„ затоа што брате постов, а посебно болдираниов дел се тотално промашени.

Прво и основно, за првите три-четири болда. Од каде заклучокот како човекот си ги воспитувал децата? Верувам дека ги воспитал добро, а можеби и ти со во право, ама не е поентата во тоа. Поентата е дека проблемот нема врска со воспитувањето туку со нешто друго -некои ќе ти речат судбина, некои ќе ти речат љубов. Не ме терај да го објаснувам ова зошто не сум правиот човек за тоа - не верувам слепо ни во едното ни во другото, а и не верувам дека постои логично објаснување. Само ќе те прашам и тебе и другите што те лајкнале за овој став - Сте биле ли во ситуација некогаш да делите пар во љубовна караница? Ама мислам баш караница, да мораш да го зашлапаш фино мажето за да ги одделиш. Ако сте, да споредиме искуства во друга прилика :D.
Не мислев дека ги воспитал лошо, скраја да е. Можеби не се изразив добро, или грубо.
И ние не можиме точно да „поставиме дијагноза“ кога не ги познаваме лично луѓето, туку си нагаѓаме.
Во судбини и слични срања не верувам. Секој си ја креира сопствената среќа и животен пат. Од Анчо ќерката одбрала дека сака да има таков тип на маж. За неа љубовта била замислена со таков човек... за жал.
И не верувам дека лошо ги воспитал ќерките Анчо (со нагласок на таа ќерка од случајов), туку во некои фази очигледно има потфрлено. Зошто иначе, на пример, ќеркава би одбрала да се мажи на 20 години за последниот човек во радиус од 50 километри. „Последниот“ се мисли на хиерархиската скала на општеството, гледано културно, социјално па и материјално (мада првите две ги сметам за најважни).
Можеби неговата ќерка е воспитана многу добро... културна, фина, знае да почитува. Ама кога станува збор за избор на брачен партнер, јас тука гледам проблем. Не ми штима девојче од таква добра фамилија, да заврши со последниот ропак од цел град. Да, „ропак“ се изразив, затоа што реално и тоа е. Ако го наречам типот од прикаскава „господин“, тоа е крајно несоодветно.

Член од
29 октомври 2011
Мислења
1.712
Поени од реакции
1.152
Vo celata prikaska e dobro sto tipot (seljakot) ja otvoril ustata odma,prviot pat koga se sretnal so roditelite na devojceto....a zamislete da se slucese toa posle svadbata ili nedaj Boze koga ke se rodese detence:facepalm:
A devojceto sigurno go procitala.....ama pusta ljubov:(

Член од
6 јули 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
7.711
Лангелина, бубњарка да не била невестата, а поклонот чинели?
Даскалица е :facepalm:
--- надополнето: 30 април 2013 во 04:10 ---
Имав еден школски од основно кој направи таква монументална глупост со потенцијалните баба и дедо....
Овој беше многу сличен на твојот школски. Имаше средно завршено, а жена му факултет, и нон-стоп брмчеше дека факултетот и бил лесен, кај нив имаше отидено 2-3 пати, ги изнавреѓал луѓето, онака им влегол и почнал да им вика дека се сељаци... А знаеш какви културни луѓе беа и не ни беа од село. А тој не ни знаевме од каде е. :facepalm: И простак што го нема никаде, едно добар ден не знаеше да каже.
Ако одеа они кај ќерката кога тој не е дома, првото што ќе го кажел било: Беа ли сељаците овде?:facepalm:

Член од
24 февруари 2012
Мислења
1.012
Поени од реакции
2.154
Овој беше многу сличен на твојот школски. Имаше средно завршено, а жена му факултет, и нон-стоп брмчеше дека факултетот и бил лесен, кај нив имаше отидено 2-3 пати, ги изнавреѓал луѓето, онака им влегол и почнал да им вика дека се сељаци... А знаеш какви културни луѓе беа и не ни беа од село. А тој не ни знаевме од каде е. :facepalm: И простак што го нема никаде, едно добар ден не знаеше да каже.
Ако одеа они кај ќерката кога тој не е дома, првото што ќе го кажел било: Беа ли сељаците овде?:facepalm:
Никогаш ама никогаш нема да дозволам некој да ги навредува моите родители макар последен бил на свет.Волим тебе али првин себе....Во овој случај овде кој е поголем сељак?
По која основа ме интересира дека родителите биле сељаци?

Ако одеа они кај ќерката кога тој не е дома, првото што ќе го кажел било: Беа ли сељаците овде?
И што одговара на ова таа?
Молчи ? Од пуста љубов?

Член од
8 јануари 2012
Мислења
14.028
Поени од реакции
36.813
Добро е што ги отворил картите уште првиот ден и со тоа ја спасил нивната ќерка од никаков брак.
Инаку за ваквиве неам коментар..

п.с поеќе не се заедно тие, така?

Член од
6 јули 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
7.711
Никогаш ама никогаш нема да дозволам некој да ги навредува моите родители макар последен бил на свет.Волим тебе али првин себе....Во овој случај овде кој е поголем сељак?
По која основа ме интересира дека родителите биле сељаци?

И што одговара на ова таа?
Молчи ? Од пуста љубов?
Типот е жив дефект. Криво дрво и жарта му е крива.
Луѓето беа културни и добри, а сум приметила дека баш на ваквите им влегува в куќи некој будала.

L

Luki Junior

Гостин
Типот е жив дефект. Криво дрво и жарта му е крива.
Луѓето беа културни и добри, а сум приметила дека баш на ваквите им влегува в куќи некој будала.
Ного од човеците не можат да си ги воспитат и научат сопствените деца да можат да преценат карактер. :(

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
Добро е што ги отворил картите уште првиот ден и со тоа ја спасил нивната ќерка од никаков брак.
Инаку за ваквиве неам коментар..

п.с поеќе не се заедно тие, така?
Не се заедно, случкава е пред 10тина и повеќе години.

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
Ме радува што родителите реагирале и ја спасиле ќеркава од ужас.
Гледај сега, типот не е толку лош да ја злоупотребува, туку само е екстремно глуп.
Мислам не верувам дека мислел тој да извлечи директна корист од бракот, ниту пак да ја искористи девојка му и ожени само за таа намена, ама во моментот тоа му било некоја сатисфакција дека има богата девојка и го тропнал на маса.
После неа тој и немаше некаква врска, барем колку што знам јас.
И да мислам дека се спаси девојката од него од причина што за него требаше да се грижи како за некое бебенце.
Заради таа негова глупавост и непромисленост се здоби и со траен инвалидитет кога правел нешто што не би му текнало нити на дебилите од Jackass.

Член од
24 февруари 2012
Мислења
1.012
Поени од реакции
2.154
Ного од човеците не можат да си ги воспитат и научат сопствените деца да можат да преценат карактер. :(
Мислиш уште на почетокот на врската да се процени карактерот?Дури и во брак може да се случи да не си го проценил добро партнерот каков е...Можеби подоцна ке си го покаже своето вистинско лице. А со години си го делел брачниот кревет...

L

Luki Junior

Гостин
Значи некој со години притаено ќе планира некаква лоша работа, ќе си го подготвува терено за да може неговио гаден карактер да излезе до израз после некое време и да триумфира над другио брачен партнер и евентуално неговата фамилија?

Член од
24 февруари 2012
Мислења
1.012
Поени од реакции
2.154
Luki Junior

Да,сосема точно го опиша тоа што го имав на ум...
Поради тоа што некој знаел вешто да се крие другиот брачен другар мора да плака за неговите грешки и испади...Иако можеби секогаш не е доцна повекето жени кога веке во бракот имаат деца а уште полошо не се вработени и немаат финансиски средства да се издржуваат приморани се да го трпаат цел живот немајки каде да одат.

L

Luki Junior

Гостин
Не ми го врти маабето накај машките са лоши, женските са арни и од безизлез трпат... Говорам за такви заспиени терористички ќелии и за машки и за женски, шо се будат по потреба, по некаков инцидент, или по некаков план. :)

Член од
6 јули 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
7.711
Многу е важно од какво семејство доаѓаш и во какво влегуваш. Секој си мисли дека сите семејства се како неговите дома, а не е така.
Во моето семејство било незамисливо да дојде туѓ човек и моите да се скарат пред него и човекот да не знае на која страна да се сврти.
А јас имав врска во која тоа го доживеав на првата средба со родителите на дечкото ми и долго време ми требаше да сфатам дека тие така функционираат, дека неговите не се како моите родители.
Или да ме испердаши несудената ми свекрва дека сум ги изела киселите јаболка, (а има останато уште 5-6 кг јаболки, ама не се кисели), а нејзе баш киселите и требале да прави пита!! :facepalm::facepalm:
Во моето семејство тоа е незамисливо!
Ексик питата, , ако му се арни јаболката на зетот, сите нека ги изеде!

Kajgana Shop

На врв Bottom