Што кога на вашиот партнер некои работи му се побитни од вас?

**The Beauty**

and the beast
Член од
4 февруари 2007
Мислења
552
Поени од реакции
10
Не сакам машки што се фрикови по фудбал, али кога би дошло до тоа, прво грешката би ја побарала во себе. Ќе мислам дека јас не сум доволно добра и интересна, чим фудбалот му е поважен. Али после ќе сватам дека се е ок со мене, и или ќе почнам и јас да гледам фудбал или ќе ставам крај. Т.е. или ќе го сакам толку што ќе почнат да ми се свиѓаат работи што на него му се опсесија, или ќе ми биде сеедно за него и ќе ми сметаат сите тие работи:smir::pipi:
 

Точкест

I'm Awesome
Член од
25 јануари 2007
Мислења
7.641
Поени од реакции
457
А што кога на девојките им се побитни некои работи од дечковците? Зашто па сега ваква дискриминација, нели може да се смени насловот и да бидеме сите вклучени во дискусијата??
Ај ќе почнам од женската страна(не дека некогаш сум бил женско или сум имал дечко ама ќе пробам да кажам)....вака сега ок смета гледањето фудбал само машко друштво и девојката се чувствува повредена/навредена зашто не е викната, така? Епа дали вие девојки би сакале да седите со мажи пиво чипс и цигари цели 90 минути ако има продужетци значи пола саат повеќе и слушање на муабетите за трансфери од еден тим у друг...и колективно чешање на тестисите нормално:pos:....како прво зошто не треба да доаѓате, затоа што како што си имате и вие женски муабети, за шминка/дефлорација/ПМС кои се глупи за машките уши така и фудбалските муабети ќе бидат глупави за вас....
Нели во тие два саати вие можете да се соберете другарки и да зборите за вашите работи? Така ќе бидат и волците сити и овците на број:wink:
 

sagaqua

Successful and Creative
Член од
23 декември 2005
Мислења
2.218
Поени од реакции
31
За тривијални нешта да ми пропадне врска ? :icon_neut
Уште тоа не ме стрефило:nesvest:

Сосема друго прашање е запоставување на партнерот.

Ма уво не ми чуе кога игра Јуууувееееее нека се мршти до бескрај ако сака :pos2: или ќе седне да гледа со мене тие 90 и неколку минути или нека се занимава со негови тривијални нешта:pipi:
 

Тикви4ка

Нарцис со сина крв
Член од
1 март 2007
Мислења
3.134
Поени од реакции
273
Ok nekogas fudbalot da ima prednost.. ili drugarite... Ali vo nikoj slucaj ne smeat tie raboti da mu stanat povazni od mene... dodeka e so mene jas treba da sum mu najbitna... Sepak treba so nesto a me zasluzi.. a ne da me dobie na tacna... dokolku si ima pobitni stvari od mene togas KRAAAJJJJ ima i drugi na koi ke im bidam na prvo mesto.. ni prv ni posleden​
 

CuCeNcE

perfectly imperfect
Член од
19 јуни 2006
Мислења
1.878
Поени од реакции
7
Кога идам со некој сакам да ми посветува внимание. Ок е и нормално да има свои интереси и еднаш, два пати да не искочиме поради тоа. За се постои договор така да можеме да се договориме да искочи со другарите на пиво за да гледаат фудбал или незнам кај да иде...Но сега ако тоа се повторува почесто и ако стварно приметам дека почнува да ме занемарува и ме тера да се почувствувам неважна во неговиот живот ќе правам муабет со него и ќе му кажам се што ми смета. Ако му значам ќе се поправи, а ако не тогаш бај бај...сигурно ќе се најде некој што ќе ми посветува доволно внимание.
 

SWEDEN

38ca ama nikoj ne verue
Член од
16 февруари 2007
Мислења
2.531
Поени од реакции
34
Ako e takov i ne ve drzi ko voda na dlan ...prevarete go sto go vrtite toa e znak deka ne Ve saka dovolno
 

dusicka

UBAVA KAKO CVET
Член од
5 март 2006
Мислења
301
Поени од реакции
0
pa sega ne moze sekogas da sum mu na prvo mesto ama da sum megu prvite bitno hhhh
 

Дивајн

блаблабла
Член од
3 април 2005
Мислења
15.749
Поени од реакции
1.855
Прво, нешто слично како Скул, не ни фаќам дечко кој е опседнат крајно по нешто од примерите или слично на тоа. Од старт губам интерес во такви некои "забегани" типови.
Е сега кога нормален дечко, наместо да излезе на кафе со мене ми каже дека сака да гледа фудбал, или ќе го оставам да гледа или ќе му се придружам. Да не набројувам понатаму, за сите работи би изреагирала така.
Затоа од него би очекувала и тој да седне со мене да гледа или прави нешто што баш и не му е по ќеиф.
Нема што да се запоставуваме кога можеме да си ги прифаќаме заедничките интереси и заедно да ги правиме.
Ултиматумите се последното и најподло нешто што би ми текнало да го направам ... нема никогаш да уценувам некого да биде со мене.
Лесно е да се започнуваат караници, да се поставуваат услови, па и да се стави крај, но тешко е да одржаваш една врска со сите позитивни и негативни работи кои може да ти ги донесе.:pipi:
 
Член од
30 јануари 2005
Мислења
7.397
Поени од реакции
1.308
Мене не ми е јасно зошто девојки се нервираат кога дечко им ќе им рече идам на фудбал или ќе глеам фудбал. Фино кажете, океј идам ја на кафе со друштво.
Е сеа, не ми е па јасно како момци се нервираат кога ќе речат сакам да гледам фудбал, девојка им ќе го каже тоа од погоре, а они се мрштат. Па што сакаш, роб, или девојка?
Или за девојките, сакате плишано мече, или дечко?
 
Член од
8 октомври 2007
Мислења
125
Поени од реакции
0
Често пати кога дечко ми заглавува на интернет ме вади од такт. Се што е умерено е добро но кога се преминуваат границите на нормала....е тогаш сум многу лута иако понекогаш не искажувам!
 

Drama Queen

Sky Catcher
Член од
2 септември 2007
Мислења
1.739
Поени од реакции
64
Mu davam na znaenje deka mi preci negovata nezainteresiranost,ako go smeni toa ok ako ne ne bi sakala da odam so nekoj sto ne mi obrnuva dovolno vnimanie i ne mi pokazuva kolku mu znacam....
 

Fortune

шодаенешчо
Член од
9 мај 2005
Мислења
12.493
Поени од реакции
183
Сметам дека нечии навики, желби и занимации не можеш да бараш да бидат сменети или исфрлени поради тебе и целото внимание да се насочи само кон тебе.
Ако сака да гледа фудбал со другарите, слободно.
Ако сака во петок да оди со другарите на пиво, слободно.
За тоа време ќе си најдам занимација и јас, без разлика дали ќе излезам или ќе правам нешто друго.

Разбирањето е една од најважните работи за една врска. Ако го немаме тоа, секогаш ќе доаѓаме до конфликт кога ќе се спомнат нашите потреби.
Сфаќам дека секогаш ни е малку времето кое го поминуваме со човек кој го сакаме, но тоа не значи дека треба истиот тој да ги запостави сите работи кои ги сакал пред да те засака тебе:)
 

Tetka biberce

Wild Child
Член од
18 октомври 2007
Мислења
78
Поени од реакции
0
Па добро сигурно дечкото си имал претходно живот пред да ме запознае мене,нели :) Не можам јас одма се да му пореметам.Сите навики и кафиња со другарите и сл. Ама и он треба да си се освести дека има девојка и дека треба да и обрне внимание.
Не ми пречи да гледа фудбал кога му се гледа,некогаш знам и со него да седнам да гледам,нити па ми пречи да си излага со другарите.Ама сето тоа се толерира се додека не почне да се претерува.Е ако се претера ондак напуштам терен :wink:
 

jkd

one name one country united macedonia
Член од
13 септември 2007
Мислења
1.261
Поени од реакции
27
dokolku ima znaci ljubov ima i razbiranje pa taka da koga sum so nekoja devojka sekako deka ke gledam a se usoglasam so nea pa i ne ide po sekoja cena da gledam pa i fudbal ili sl.ili da sedam pred teletex i da buljam ko lud vaka izlezi proluftiraj se razonodise, e sea koga ke odlucam da gledam fudbal togas i "gospod ne mi moze nisto"
 

Narkos

...::enter my mind::...
Член од
12 април 2007
Мислења
677
Поени од реакции
5
ама и вие премногу барате, без навреда
машкото не може да се посвети на врската 24/7, му треба слободно време...како ќе го искористи, тоа е негово, дали фудбал, коцкање и сл.
МОРА ДА ПОСТОИ РАЗБИРАЊЕ
друго, многу е глупаво кога женско ќе постави таков ултиматум, како ви звучи или фудбал или ја?
јас, лично сум имал такви проблеми, не заради фудбал, туку поради друштвото, ултиматум ми постави, и не го прифатив и мислев дека беше готово ама ја продолживме врската нормално
така да, женските кога ќе постават таков ултиматум, знаат дека не се во право да му ги менуваат навиките и интересите на машкото и без разлика на одговорот, срцето нема да им дозволи да ја прекинат врската(за заљубени или новопечени :) )
тоа е моето мислење, ако има друг поинакво, нека каже
 

Kajgana Shop

На врв Bottom