TpH_Bo_OkO
Трноризец
- Член од
- 18 мај 2005
- Мислења
- 11.537
- Поени од реакции
- 879
Дуле, мијаците не се Албанци :wink:
Знам.TpH_Bo_OkO напиша:Дуле, мијаците не се Албанци :wink:
Мене ми се чини, или пак не ги сакате Бугарите многу? :uvo:Garfield напиша:Dzulistane, pak kenkas, a?/
Ti rekov, Skenderbeg, Shaka Zulu, Mzilikazi, Stalin, Mao ce Tung, Gandhi, Naser, Queen Elisabeth, The Sitting Bull, Qwetzalcoatl, site se bugari, aman, prestani, znaeme!
Bugarite se dojdeni t.e padnati od Mars koga se zbori za Istorija.
Ah, bre Dzulistane, Dzulistane od Tatarstan, do koga, a?
P.S. Sega doznav i deka Montezuma i Vinetu bile rodum od Stara Zagora i Veliko Trnovo! A Old Shatterhand e bugar od Pazardzik.
АУУУ кога го читам овој Гарфилд се тресам од смеење цел ден :bilokojzbor: :bilokojzbor: :bilokojzbor: :pos2: :pos2:Garfield напиша:Ne be neame nie nisto protiv niv, samo onie ne sakaat da priznaat deka se dojeni od kazakhstanstkite i Kirgiskite stepi. Chuvashi konjoljubni pcista koi forniciraat so magarinja i sestri, inaku ne e vistina deka ne gi sakame.
Osobeno za tri cherveni. togas mnogu im gi sakame grdite im zenki.
Ти благодарам за саjта на Тресонче. Се пак за знамето - надписот "НИКА" (победа) не е ли на грцки? (од грцката божица на победата НИКЕ)?TpH_Bo_OkO напиша:Дуле, да ти кажам нешто за Мијаците...
Знамето на Мијаците е најстарото сочувано знаме на Македонците, како такво во иста форма постои неколку стотици години, а знамето е сочинето од следниве елементи:
- централно е поставено сонце, симболот на Македонците уште од античко време;
- во сонцето е впишан крст ; околу крстот на празните полиња пишува ИС - ХР / НИ - КА, односно "ИСус ХРистос / НИКА(Победа);
- на аглите на знамето има три животински симболи со црвена или бела внатрешност. Горе лево има змеј, горе десно има исправен македонски лав, долу лево - двоглав орел без крилја со впишани И-С-Х-С на стомакот околу едноставен крст, а на долниот десен агол е претставена полумесечина со мала ѕвезда над неа. Бајракот е порабен со истите црвено-жолти сончеви зраци, какви што се наоѓаат околу централниот крст.
Пак ќе напоменам дека дури во 1977 г. во Кутлеш (Вергина) се открива сонцето од филиповата гробница како македонски национален симбол, но Македонците го користат сонцето како национален белег многу порано а не од 91ва како што му лаете на цел божји свет...
Еве и нешто за мијачијата:
http://www.tresonce.com.mk/Makedonski/index.htm
http://my.opera.com/macedoniainpicsandmovies/blog/show.dml/585046
Официјално, тој(Кастриот) е роден во Албанија (денешна) и е муслиман, па некако како единсвено се наметнува дека е Албанец. Она што е чудно е тоа што тој иако муслиман, својот единсвен син го крстил, и го нарекол Иван (по татко му). Иван неговите деца ги нарекол Павле и Методија. Друго чудо со овој признаен и потврден од МАНУ Албанец е тоа што во времето на свети војни, тој како муслиман војувал - против муслимани? И последно, погребан е во црвката Свети Никола и на неговиот споменик пишува „овде почива кралот на Епир и Македонија”. Е како сега Албанец? Муслиман погребан во црква? Ах МАНУ кучко стара....
Постирај ја.дуле узунов напиша:Па за родословието на Кастриот... гледав една генеалогическа таблица. Именьата на наследниците беха други (католически). Например еден внук се зовел Фердинанд.
http://www.sardimpex.com/FILES/CASTRIOTA%20E%20BRANAI.htmTpH_Bo_OkO напиша:Постирај ја.