Што знаеме за Ѓoрѓија Кастриот од Кроја?

Член од
14 јули 2007
Мислења
939
Поени од реакции
21
Me interesira dali imeto Vioslava e srpsko zensko ime?
Не секогаш името може да се земе како одредница за припадност, инаку личи на словенско име.

Член од
19 јули 2006
Мислења
3.157
Поени од реакции
129
Me interesira dali imeto Vioslava e srpsko zensko ime?
Ќе се надоврзам на АнгПу, секој кој зборел словенски дијалект во Македонија во тие времиња (14, 15, 16 век) можел да го носи тоа име (и го носеле).

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Vojslava ili Voislava , a ne Vioslava.

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
ne e ni taka, ni taka... imeto e Vojsava
Албанската верзија е Vojsava, исто ко што имате своја верзија на Ѓорѓи - Gjergj .

Како и да земеш Војслава или Војсава името не потекнува од Албанскиот јазик.

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Воисава, Воислава, Војсава, Војслава, не е Дрита, Блерта, Гзиме, Лирија, Шпенда, Шпреса итн.

Чудникаво, нели.

Член од
30 ноември 2007
Мислења
408
Поени од реакции
30
Албанската верзија е Vojsava, исто ко што имате своја верзија на Ѓорѓи - Gjergj .

Како и да земеш Војслава или Војсава името не потекнува од Албанскиот јазик.
Воисава, Воислава, Војсава, Војслава, не е Дрита, Блерта, Гзиме, Лирија, Шпенда, Шпреса итн.

Чудникаво, нели.
Imas albanci so ime Aleksandar...phaaa. ne znaci deka ne e albanec.
Imeto Vojsava e katolicko ime... kao na primer sega imame mnogu albanci so muslimanski iminja, a togas imalo mnogu albanci so katolicki iminja.

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Imas albanci so ime Aleksandar...phaaa. ne znaci deka ne e albanec.
Imeto Vojsava e katolicko ime... kao na primer sega imame mnogu albanci so muslimanski iminja, a togas imalo mnogu albanci so katolicki iminja.

Katolicko? Aj vrz osnova na sto go tvrdis ova?

Aleksandar e katolicko ili pravoslavno? :helou:

Polska,Hrvatska,Ceska,Slovenia se katolicki zemji a sepak slovenski... hmmm

od edna vo druga dupka zaglavuvash ....

¯

¯\_(ツ)_/¯

Гостин
Ц ц ц ц,патетика жива сте озбилно!

Ај вака,Скендербе да речеме дека не била албанец,ајде по ваше нека е македонец бил,ама зошто,ОД ШО МАКА војувал за албанците,можеби се срамел што е македонец,ама сепак што врска имате вие тука,вие сте словени нели?Србите ви се браќа нели?

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
ОД ШО МАКА војувал за албанците
Кој ти рекол дека војувал за албанци?

Цитирај ми еден единствен негов современик што напишал дека е албанец и дека војувал за албанија...Само еден.

Јас ќе ти цитирам минимум 10 што ќе ти кажат дека бил REX MACEDONIAE et EPIRVS

Повели.

foxy roxy

~!@#$%^&*()_+
Член од
22 јуни 2006
Мислења
471
Поени од реакции
7
Кој ти рекол дека војувал за албанци?

Цитирај ми еден единствен негов современик што напишал дека е албанец и дека војувал за албанија...Само еден.

Јас ќе ти цитирам минимум 10 што ќе ти кажат дека бил REX MACEDONIAE et EPIRVS

Повели.
Абе ова со "современициве" е чиста глупост можи некој ке излези утре и ке напиши дека Наполеон бил Албанец и шоо прајме тогаш.

¯

¯\_(ツ)_/¯

Гостин
Сакав да пишам:’’што не ми враќате,или чекате Трнот со некоја негова реченица да ве извади’’.:)
Трн за то дека си патриот имаш респект,ама бе човек не биди нем.
Само ова ке кажам,не може ти да знаеш нешто,не може ти да си во право а милиони да грешат.Да беше така сеа пред името ке ти стоеше Професор доктор блабла бла бла.Трн_во_око.:)
Ама ако,со тебе еднаш провав со факти,џабе ми беше ти ке ми дајш линк од некој македонски сајт,дека Скендербег е ваш.
Пробаа друг пат на ова тема,пред неколку месеци постираше типот куп работи дека скендерчо е албо,ама “модераторот“ мисир,го избриша со образлужување дека било на англиски,за жал тогаш беше 3-4 сабајле,и јас бев баниран на една недела,да не бев на тоа време баниран,сигурно ке кркав бан за секогаш од то што ке му го пишав на мисир.
Ама то е.
Скендербег е албанец ти си....не знам баш што си ама се чуствуваш македонец,ми ја свате поентата,ти да,другите не :).

edit:Ова сеа ми текна,викаш еден само спомнува дека е албанец а минимум 10 дека скендер е крал на македонците,епа ако ојме според то,шо к*р барате Аце Велики да е ваш,коа милјарда го прават грк а само еден милион го прават македонец,играј CIVILISATION IV и таму грк,секаде грк,ама не,што ви чини вам тоа се зема за право.
Знам дека не требаше да го спомнам аце оти темава е за скендерчо ама чисто за пример.

Мартин$

Модератор
Член од
2 март 2007
Мислења
5.234
Поени од реакции
148
Леле бе полој, ти барат еден доказ, еден, ај дај му и мене ме интересираТ каков бил

Kajgana Shop

На врв Bottom