Што е со билбордите во Скопје?

Член од
14 август 2006
Мислења
45.454
Поени од реакции
84.867

...Го гледав типот на ТВ пред некој ден во интервју пред истиот билборд и ми остави впечаток на тежок џанак!...

Си добил погрешен впечаток. Ботев го познавам лично, не зема хероин.

Macedonia>>Europe

Faster Than Light
Член од
6 јуни 2007
Мислења
2.582
Поени од реакции
836
Со оглед на тоа дека авторот на изложбата ми е роднина, овој пост ме навредува. Ги молам администраторите да го банираат членот The_Dzo.
Не му обрнувај внимание. Dzo е тежок бугарофил или бугар, а они по автоматизам мора да им го поддржуваат на грците.

Член од
6 февруари 2008
Мислења
29
Поени од реакции
0
Botev e super decko,
daleku od toa da e dzanak. Odlicen umetnik e, vreden
satiricen, sovremen vo izrazot i neverojatno luciden.

inteligentno go iskoristi momentot, bravo!
Ne zaboravajte deka toa e pred se umetnicko viduvanje.
Jasno e deka e blizok do segasnata vlast, pa sto!
toa e privatna rabota.

Член од
1 јуни 2007
Мислења
404
Поени од реакции
2
Уметност си е уметност....и ги почитувам уметниците....
Ама....моеше бе малце поубав момент да одбере...и тој и тие шо го подржале.....

Член од
6 февруари 2008
Мислења
29
Поени од реакции
0
vo drug moment ke bese banalno, ova e praviot moment.
a negovata familijarna odiseja cuena i videna vo grcka!

Член од
8 мај 2005
Мислења
542
Поени од реакции
76
Кога ќе почнеме да пропагираме и практикуваме свој, Македонски Фашизам тогаш ќе се постигне нешто, до тогаш грчкиот фашизам ќе не е*е како што сакаат.
Трјабва да Ви е јасно едно нешто. Г'рција може да е каквото-ште, но тја не е била фашистка д'ржава. Е, имали са квизлингово правителство при Хитлер, under the Nazis, и си избиха евреите и т.н., но strickly speaking Г'рција е била на страната на the Allies, и те - Англија, Америка, са гледали на неја като на окупирана от Хитлер страна.

Напротив, трјабва да си изјасните вече вашата историја (и да се гордеете с неја). Доста с комунистическата пропаганда. Точно Вардарска Македонија беше фашистка, part of the Axis - част от оската Берлин-Рим-Токио. Хитлер уби стотици хилјади, х 100 000, г'рци. И стотици хилјади (милион?) с'рби. А колко македонци? - 0? 10? 100? И за Америка и Англија Македонија не беше окупирана страна. Winston Churchill пише в мемоарите си как бил пратил авиони да бомбардират Скопие. Битолја и т.н. Зарем се бомбардира окупирана страна? Зарем the Allies са бомбардирали Париж? Или Атина или Белград? Не, разбира се. Зашто? Заштото македонците е трјабвало to be punished! Заштото македонците не са играли по свирката на англо-американците. Б'ДЕТЕ ГОРДИ С ВАШАТА ИСТОРИја! Б'ДЕТE ГОРДИ С ВАШИТЕ ДЕДИ И ТАТКОВЦИ, които са имали ум и разум в тези опасни години. Които са запазили живота си, и не дали х 100 000 жертви срешту Хитлер в името на англо-американскија, анти-европејски империализ'м и милитариз'м, опакован (за будали) с думите 'world peace', 'democracy', 'equality' и т.п.

И говорејки за англо-американските бомбардировки над Скопие - погодена е и старата екзархијска ц'рква "Света Богородица". Ето какво пише Утрински весник за това:

"Црквата е запалена во 1944 година од бомбите на сојузниците кои прелетувале од Бари за Романија. Останале само фасадните ѕидови кои биле урнати кон крајот на педесеттите, за тука да се изгради Младински дом ..."

Ето как англо-американците са сеели 'демокрација' и 'братство' на Балканите - с бомби (а после - и с напалм над костурчани). После пристингали и други дошлјаци - титовистите, и те с'што допринесли за презервацијата на културното наследство на Македонија като урнали окончателно "Света Богородица".

Т'ј че, господине, трјабва да почнете да работите за запазването на Македонија, на културното ј наследство. Само с приказки за "пропагираме и практикуваме свој, Македонски Фашизам", и с бил-бордове не става. Доста фалшиво братство и дружба. Кога ште ги истерате косовските албанци и цигани дето са в Македонија обратно на родината им? Кога ште вратите имотите на македонските бежанци, които сега живејат в Б'лгарија, Америка и т.н.?

Edit:
Пишувај на македонски јазик. Последна опомена пред бан.
- Acid.

Член од
1 јуни 2007
Мислења
404
Поени од реакции
2
vo drug moment ke bese banalno, ova e praviot moment.
a negovata familijarna odiseja cuena i videna vo grcka!
Вистински момент?!?!?!
За што???
За да се заебе целокупната подршка која ја добиваме?

За малку ќе успееше обидот.....

Борбата во моментов не е да се натера Грција да не става вето, туку да се задржи меѓународната подршка која деновиве во изобилство ја добиваме.....
И пред една недела кажав....на нас најмногу ни одговара Грција да не го прифати последниот предлог за името...и на таа основа да ни бапне вето..... тоа ќе резултира со многу симпатии за нас и ОГРОООМНА осуда за Грција....

Член од
30 јануари 2005
Мислења
7.397
Поени од реакции
1.308
Вистински момент?!?!?!
За што???
За да се заебе целокупната подршка која ја добиваме?

За малку ќе успееше обидот.....

Борбата во моментов не е да се натера Грција да не става вето, туку да се задржи меѓународната подршка која деновиве во изобилство ја добиваме.....
И пред една недела кажав....на нас најмногу ни одговара Грција да не го прифати последниот предлог за името...и на таа основа да ни бапне вето..... тоа ќе резултира со многу симпатии за нас и ОГРОООМНА осуда за Грција....
Снајпер ај стаи си ја пушката под брада и повлечи го орозот, чисто да видиме што ќе се случи.

Поддршката наша или нападите кои константно ги добиваме воопшто не зависат од плакат каде пишува Грција е педерска земја.
За да ти ја доближам ситуацијата што тоа значи ќе ти дадам пример. Јас дома тебе те нарекувам педерче, и мислам дека си кретен и пичка. И ти мене немаш право да ми дојдеш во мојот дом и од мојата дневна соба да ја тргнеш сликата со твоето лице пречкртано на средина и прободено со нож. Истата ситуација можеш да ја замислиш и во обратната ситуација со сменети ликови.

Дома, правиш што сакаш ти како граѓанин, а владините потези се оние кои влечат последици. Уметничка изложба во никој случај не е официјална државна политика. Затоа олабави и имај малку гордост и храброст да направиш она што ти сакаш.

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Utre na izlozba sme :)

TMPO

Obraz
Член од
31 октомври 2007
Мислења
1.728
Поени од реакции
26
Sekoja cest Garfield baniraj me od sekoja tema, zaradi sto ne se soglasuvam so vas.
Vaka ne pravevte na bugarite i na albancite...:tapp:

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
прашајте дали може да правите таму слики, па да ни ги попставите овде на интернет да видиме :)

I da ne moze kje naprajme :)

Edna cela reportaza i video baska!

Kajgana Shop

На врв Bottom