Што е поважно: учењето или дружењето?

Скулгрл

Queen of the superficial::..
Член од
17 јануари 2006
Мислења
5.059
Поени од реакции
69
Учењето е приоритет,барем за мене отсекогаш било така.

Сум знаела да пропуштам викенд со другари од клас,бидејќи сум учела за тест.

Нормално,се дружам со поблиските личности од класот,и секогаш имам хармонија помеѓу учењето и дружењето.

:smir:Понекогаш и учењето може да биде проследено со дружење-кога се собираме кај некој да вежбаме задачи,да правиме проект и слично.
 
Член од
7 март 2005
Мислења
131
Поени од реакции
2
Koga stanuva zbor za srednoskolci definitivno na druzenjeto bi mu dal prioritet, samo ne smee i da se zapostavi ucenjeto. Taka mislam poso ako ne se snajdes u sredno za ocena bez mnogu ucenje togas otkazi se od skolo :)
 
Член од
28 јануари 2007
Мислења
9.850
Поени од реакции
1.559
Taka e sredno 60-70 % druzenje pstanatoto ucenje, najubav zivot e toa :)
 

ZIKS

Ај за убо да е.
Член од
26 јануари 2007
Мислења
3.582
Поени од реакции
39
И двете ми се некако еднакви, бидејќи интересно е дружењето, но и мора да се учи. :)
 

ПрИтИ_гРл

Unforgivable ♥
Член од
6 јуни 2006
Мислења
2.554
Поени од реакции
21
ако зборуваме стрикно за средношколските денови....средношколецот треба да се посвети исто колку и на учењето толку и на дружењето...не треба да се прави баланс помегу тие две работи бидејки имаме ли поважна работа од учење? не..затоа двете да бидат на една иста мерка...
дружењето-да и тоа е важно посебно во тие години....не за џабе се вели дека средношколските години остануваат засекогаш запаметени!
 

Синдикат

Мајгада?!
Член од
22 август 2005
Мислења
3.110
Поени од реакции
180
Оти кој рече дека учењето е важно??

Некој гадно ве има заебано ако мислите дека учењето е важно, единствено нешто шо е важно е ЗНАЕЊЕТО.

А единствено нешто шо можиш да научиш од денојте поминати во средно е да бидиш подобар чоек, да научиш да социјализираш со луѓето, со еден збор чоек да се напрајш. То фнуци со книга не се постигнува туку со дружење. Зато не си играјте боливач, не пропуштајте ниту една прилика за добро дружење.
Учење во средно ти је убедливо најфакат ствар, зато снајди се на секаков начин и избегни непотребни страња да учиш. Посвети си се на една работа шо тинтересира најмногу, нема да зажалиш ти гарантирам со очите.
 

ahil

м-р
Член од
11 јули 2005
Мислења
630
Поени од реакции
618
Jas da vi kazam najiskreno mislam deka druzenjeto e mnogu pobitno od ucenjeto.Sekako deka treba da uceme,ama ne da go zapotime onaa od knigite oti tava se cisti gluposti.Avtorite dobivat pari po avtorski tabak (a toa se 16 stranici) taka da oni gledat da napisat sto poveke a ne sto pokvalitetno. I ke vi kazam eden primer:
Ucam ekonomsko a pred nekoe vreme otvoriv dukan i toa sto go ucam nema veza so onaa vo prakasa,taka da od skolo ne mozes da prezivees. A imam super biznis ne poradi dobra reklama,tuku poradi toa sto imam sirok krug na prijateli,zosto tie se najbitni vo zivotot
 
N

NeMiRnA

Гостин
Koga ke se spoi ubavoto so korisnoto meracki e:).Odis u skolo za da ucis,a da sedis sam ko mule nekoe nemozes,pa ke moras da se druzis...edno so drugo si ide:)
 

ahil

м-р
Член од
11 јули 2005
Мислења
630
Поени од реакции
618
ubava misla.Znaete SITE NESTA VO SVETOT SE POVRZANI, pa skoloto e eden golem svrznik so site drugi raboti sto mozat da ti se slucat
 
D

dkonevski

Гостин
не ми се допаѓаат луѓето кои седат во клупа, од клупа дома на биро и цело време учал. ЛУѓеееееее, дружењето е дефинитивно многу битна работа. Знаете што е најубаво? Да ги разграничиш двете работи, да имаш време и за учење и за дружење...
 

duffy_f

денес те сакам повеќе од вчера
Член од
29 јануари 2007
Мислења
353
Поени од реакции
13
Не знам зошто воопшто мораш да бираш што е подобро меѓу овие две работи затоа што мислам дека и двете се доволно битни за човек.Учењето ке ти отвори пошироки хоризонти во што би спагало и дружењето а од друга страна и дружењето ке ти помогне да успееш во многу работи.Па мислам дека и двете работи имаат иста цел.
 
Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.698
Поени од реакции
13.346
sosema se soglasuvam
Treba da imas nekakov balans pomegju niv.
 
Член од
23 март 2007
Мислења
2.370
Поени од реакции
62
Pa navikata za ucenje se steknuva vo osnovno i sredno obrazovanie...No toa ne znaci da se nasocite samo vo toj pravec bez da se druzite.....Toa e najubav period od nasiot zivot, vo koj bezgrizno gazime i se druzime...........A seto toa ke go balansirate, se razbira samo so dobra organizacija na vremeto!:back:
 

Billa Bong

I love Basketball
Член од
14 август 2006
Мислења
6.590
Поени од реакции
11
Дружење нормално уште прашувате кој сака да учи бе одговорот е НИКОЈ:vozbud:
 

Shorty

Вансериски
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.277
Поени од реакции
1.496
Abe ne treba da se uci za ocenka, treba za znaenje da se uci. Jas imam 4-3-5 vo sredno ama gi svacam site predmeti za koga ce dojde drzavna matura(ako ja ima) da znaem se, zosto ocenkite ne se bitni za zapisuvanje na fakultet. Inaku mislim deka imam balans megju ucenje i druzenje
 

Kajgana Shop

На врв Bottom