Што е најлудото нешто што сте го направиле во животот?

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Од бачилата во Маврово, со санки надоле со 4ца другари од клас, по стазата за скијање. Еден тип/чичко кога сфати што ќе правиме, уште горе само се прекрсти и рече „Господ нека е со вас“.

Недела дена после таа случка (на еден ден знам не носеа од школо) загинаа децата, што се удрија во столбот од жичарата, исто така се пуштале, само тие на душек.

Член од
6 февруари 2014
Мислења
1.016
Поени од реакции
874
Застанав кај Кондово да стопирам со една другарка. Стоперки до Тетово. Квечерина, пес немаше. Арно шо сме живи.здрави..можел некој да ни го граби и да ни го продава да го играмо на некоја шипка..
I ve kaci nekoj:)[DOUBLEPOST=1393870189][/DOUBLEPOST]Nokjno vreme drustvo sobrani,ne imase 7 dushi so velosipedi a ni tekna ajde cela vecer da se vozime nekade:) i taka si se vozime,izlegovme od skopjevo i se vozime po nekoja ulicka sto vodi prema edno selo a temno prst pred oko ne se gleda:) i edno vreme ni svetna u glava aj kje se trkame:) i taka vozime ludo a jas kako sekogas prv napred edno 20 metri pred site i doagjame do edna krivina .......samo se slusha syrashen tresok i minuta vreme shtama:) pravime sudar so nekoi deca od seloto koi vozele kontra nas. Ni nie a ni tie sveto:) stanuva eden gleda trkalo mu fali,na drug pedala skrsena,tret ispokinat:) hahaha nemase eden zdrav:) kako od velosipedite taka i od nas:)

Последно уредено:
Член од
19 декември 2013
Мислења
236
Поени од реакции
152
Си бегаме од удолу со компанија, беше некаде по полноќ.Бегавме од сосем друга уличка зашо требаше да испраќаме другарка.И поминуваме покрај огромна улица, али како шо кажав беше касно и немаше коли воопшто.И ние будали легнавме на улица и чекавме кола да помини, ааах со кој памет бе.И долго немаше коли, а ние си се замуабетивме и не слушнавме како се доближува.Возеше брзо, и наеднаш закочи неколку чекори пред нас.Свеста ми ја зеде, дома неколку чаши блага вода пиев.И излегува чоеков од кола, коа почна да ни пцуе ау ау.Ние ништо, станавме и заминавме.:pos:

Друго, се договоривме со другарки да одиме до смолево со велосипеди.не е толку страшно, али сите од друштво сме троми невидени,така да ептен опасно беше, барем за нас.И се си беше океј, дури не почна да ми се навраќа точкатот наназад на угорницата,а баш тој дел беше ептен она угорница.Јас снемав кондиција и коа сетив шо ми се дешава, христино ќе си умреш сеа.И поччнав да врескам и една другарка рипна од точакот да ме спаси, и ме задржа некако.И после со туркање се качвавме нагоре. :icon_lol:

Член од
6 февруари 2014
Мислења
1.016
Поени од реакции
874
Си бегаме од удолу со компанија, беше некаде по полноќ.Бегавме од сосем друга уличка зашо требаше да испраќаме другарка.И поминуваме покрај огромна улица, али како шо кажав беше касно и немаше коли воопшто.И ние будали легнавме на улица и чекавме кола да помини, ааах со кој памет бе.И долго немаше коли, а ние си се замуабетивме и не слушнавме како се доближува.Возеше брзо, и наеднаш закочи неколку чекори пред нас.Свеста ми ја зеде, дома неколку чаши блага вода пиев.И излегува чоеков од кола, коа почна да ни пцуе ау ау.Ние ништо, станавме и заминавме.:pos:

Друго, се договоривме со другарки да одиме до смолево со велосипеди.не е толку страшно, али сите од друштво сме троми невидени,така да ептен опасно беше, барем за нас.И се си беше океј, дури не почна да ми се навраќа точкатот наназад на угорницата,а баш тој дел беше ептен она угорница.Јас снемав кондиција и коа сетив шо ми се дешава, христино ќе си умреш сеа.И поччнав да врескам и една другарка рипна од точакот да ме спаси, и ме задржа некако.И после со туркање се качвавме нагоре. :icon_lol:
Jas koga vikam sportuvajte za da imate kondicija,vie ne slusate:) zatoa ke vozite tocak rikverc vo udolnica:)

Член од
14 август 2006
Мислења
45.490
Поени од реакции
84.968
Хех, скоро иста случка имав негде пред 20 години. Бевме 4-5 души, пијани и друго.
Идевме испод стоковна Мост у никое време и немаше сообраќај. Едниот правеше салта по булеварот и беше крвав у лицето. Изглеа го заболе и си седна по страна на улица, така раскрварен. Ја праев неврзан муабет со друг другар, а еден тогаш реши да се самоубива, па легна на сред булеварот испод стоковна Мост. И така муабетиме од страна, овој лежи и чека да помине нешто да го згази, а другиов крвав си седи по страна и си плетка околу пертлите на кондурите.
Прво што помина беше џандарско комбе. Го гледаат овој од страна крвав седи, а друг лежи на сред улица, док ние два-тројца си праиме муабет од страна ко да сме се сретнале пазарен ден. Кој знае што си помислија. Не собраа сите ни рекоа дека сме имале среќа пошто ако дошол некој друг може ќе не затепал, у што не верував. Ни дадоа бурек да јадеме и не истоварија негде подалеку.

2

~2A

Гостин
Бев мал. Можеби 6-7 години, но бев со поголеми батки, околу 5-6 години поголеми од мене, а во маалото беа главни. :D
Одиме накај флиперницата за да изиграме по 10-20 денари на Мустафа, попат начекавме пред една врата гајба со краставици и гајба со домати, се помислија (јас мал, не мислев) неколку секунди, ја фатија рака за рака и шпринт дома да те нема!
-Јас бидејќи мал, а од дома ми зборуваа дека кој краде, на таван спија и вошки има.. не заспав цела ноќ и плачев, бидејќи грижата на совеста беше голема. :icon_mrgr:

Бавча

идол на младите
Член од
25 декември 2007
Мислења
11.925
Поени од реакции
11.729
Градинка, копиљ 4-5 години.
Се обесив на закачалка од шкаф (оние белите огромните) кој цел се сруши врз мене, ама среќа дека бев мал и среќник, влегов во самата дупка каде се оставаат јакни. Чувството иако пред сто години сеуште го паметам и беше како да си во ковчег, значи немаше мрдање. Само слушав гласови на воспитувачките како го изгубиле малиот. На крај ме откопаа :icon_mrgr: жив здрав потресен и со една џумка на челото. Дома се знае, следеше комунистички ќотек.
Денес барем знам како ќе ми биде ако случајно ме закопаат жив.

fkpromaja

In the Heaven.
Член од
28 јули 2012
Мислења
449
Поени од реакции
256
Скијање у Аустрија, познат СПУСТ центар Кицбил. Тогаш мал незнаев што е скија ќе сум се пуштал по спуст стаза на која секој светски куп има по 5-6 повредени. Идам идам, доаѓа теренски скок ја убрзан 500ка, свите дигнаја руке, готово, летнав у вис и напраев 1 салто сигурно, кога се приземјив, ја најдов кацигата на три дела доле, мене со санка до доле ме превезоа (а очекуев со аустриски хелихоптер хехе)...Само стапчињата преживеаја тогаш, сигурно.

Џ

Џонтра Волта

Гостин
Скијање у Аустрија, познат СПУСТ центар Кицбил. Тогаш мал незнаев што е скија ќе сум се пуштал по спуст стаза на која секој светски куп има по 5-6 повредени. Идам идам, доаѓа теренски скок ја убрзан 500ка, свите дигнаја руке, готово, летнав у вис и напраев 1 салто сигурно, кога се приземјив, ја најдов кацигата на три дела доле, мене со санка до доле ме превезоа (а очекуев со аустриски хелихоптер хехе)...Само стапчињата преживеаја тогаш, сигурно.
Епа ако преживеале само стапчињата тогаш, тоа значи дека ти ни пишуваш од небото, побогу човече. :eek: btw, поздрави ми Елвиса. :D:D:D:D

fkpromaja

In the Heaven.
Член од
28 јули 2012
Мислења
449
Поени од реакции
256
Беше у контекст на опремата затоа шо погоре зборев дека само кацигата :р

Член од
9 јануари 2014
Мислења
50
Поени од реакции
63
Еее мнгоу работи не ми текнуваат ама памтам дека како мал сум идел во Тинекс да купувам со монопол пари и сум имал регистраска таблица на точакот :D

Have an ice day

Get Free
Член од
26 јануари 2014
Мислења
544
Поени од реакции
1.021
брат ми го фрлив во најдебелиот трендафил во дворот за да видам како изглеа голем еж :гик:

Член од
21 октомври 2013
Мислења
150
Поени од реакции
320
I ve kaci nekoj:)[DOUBLEPOST=1393870189][/DOUBLEPOST]Nokjno vreme drustvo sobrani,ne imase 7 dushi so velosipedi a ni tekna ajde cela vecer da se vozime nekade:) i taka si se vozime,izlegovme od skopjevo i se vozime po nekoja ulicka sto vodi prema edno selo a temno prst pred oko ne se gleda:) i edno vreme ni svetna u glava aj kje se trkame:) i taka vozime ludo a jas kako sekogas prv napred edno 20 metri pred site i doagjame do edna krivina .......samo se slusha syrashen tresok i minuta vreme shtama:) pravime sudar so nekoi deca od seloto koi vozele kontra nas. Ni nie a ni tie sveto:) stanuva eden gleda trkalo mu fali,na drug pedala skrsena,tret ispokinat:) hahaha nemase eden zdrav:) kako od velosipedite taka i od nas:)

Не качи македонец, апсурд. И до Желино кутевме пошо не знаевме дек е наш додека не видовме малечко крстче позади ретровизорот. Тука се опуштивме. Жени немаат муда за ваква работа обично и веруем дека сме исклучоци.:cool:

Kajgana Shop

На врв Bottom