Што е Исус?

Што е Исус?

  • Господ/Бог (Отецот)

    Гласови: 12 3,2%
  • Божји Син (синот)

    Гласови: 174 46,5%
  • Светиот Дух (гулабот)

    Гласови: 6 1,6%
  • Божји Пратеник

    Гласови: 82 21,9%
  • Нешто друго...

    Гласови: 100 26,7%

  • Вкупно гласачи
    374
Член од
9 јуни 2008
Мислења
69
Поени од реакции
1
Побратиме Halid ibn Velid, те молам одговорими:

Сонцето, Сончевата Светлина, Сончевата Топлина дали е едно Сонце или три сонца?

Јас мислам дека е Едно и дека Сончевата Светлина и Сончевата Топлина (иако неможат да се посматраат одделно од нивниот извор; Сонцето) не знаат однапред кога ќе има на Сонцето експлозија која тие во форма на Светлина (информација) и Топлина (енергија) ќе ја пренесат врз земјата и другите тела!

Шалом!

п.с. Во СОВРШЕНАТА ВИСТИНАТА има СОВРШЕН Ред! Најнапред е БОГ (Изворот на Вечната СВЕТЛИНА и ТОПЛИНА), па БОЖЈАТА Прамуда СВЕТЛИНА (БОЖЈОТО СЛОВО преку Кое БОГ сè создал што постои и ќе создаде што вечно ќе постои), па БОЖЈАТА Прасветла ТОПЛИНА (БОЖЈИОТ СВЕТОЛ ДУХ преку Кој БОГ сè оживеал и само преку Неговата Духовна Светлина може Вечно да живее)!
:pos2::pos2:
abre spirose,se raboti za Sonce,no svetlinata i toplinata se dve razlicni svojstva,Toplinata nikogas nemoze da bide svetlina,nitu pak svetlinata nekogas moze da bide toplina,se nadevam deka ti e jasno?
sto znaci deka svojstvava se razlicni,i se razboti za dve svojsta,nikogas ama bas nikogas svetlinava i toplinava ne mozat da bidat edno!!

spiors,eve jas sum i tatko,i sin i rabotnik,site ovie tri svojsvta se vo mene,TOA SUM JAASS,no jas kako jas,(i kako tatko i kako sin i kako rabotnik),ako si doshepnam za Spirosnekoja rabota,vo site tri situacii toa jas go znam,razumes ili ne?i kako tatko i kako sin i kako rabotnik,istoto go razmisluvam,istite svojstav gi poseduvam ista moc poseduvanm,i tn......
sega me razbiras li zosto prasav,zasto Isus i svetiot duh ne znaat isto kako Otecot,a vikate deka se edno?

Sovrsenata vistina ja spoznale samo onie koi ja pobarale i samo tie ja imaat
sovrsenata vistina e vo Islamot
 
P

ppan

Гостин
Ова сериозно го мислиш!?
Пријателју MIKI1,
Не само, че го мислја сериозно, убеден с'м че е така, иначе бих ли го написал? Аз не с'м нјакак'в религиозен фанатик, а и погледни годините ми в профила ми-бих ли писал глупости? Доста литература с'м изчел по този в'прос. Но това е една много, много сериозна тема, којато за с'жаление за по-голјамата част от хората по света е "тема табу". А и не може да се дискутира с два реда.
С'жалјавам, че не можем да се срештнем и да си говорим.
А за верността на написаното от мен можеш да се увериш като го препишеш и го дадеш за мнение на нјакој сериозен богослов!
Поздрави!!
 

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.397
Добро, тоа е твое/Ваше мислење.

И каква е релацијата меѓу дијалектичкиот материјализам и христијанската вера? Просто кажано, каква врска имаат Маркс и Христос Бог, кога е повеќе од познато дека Маркс со сите сили не убедуваше дека „..религијата е опиум за народот..„ а воедно, славниот Маркс е еден од најопасните антихристи од поново време?
 
P

ppan

Гостин
Добро, тоа е твое/Ваше мислење.

И каква е релацијата меѓу дијалектичкиот материјализам и христијанската вера? Просто кажано, каква врска имаат Маркс и Христос Бог, кога е повеќе од познато дека Маркс со сите сили не убедуваше дека „..религијата е опиум за народот..„ а воедно, славниот Маркс е еден од најопасните антихристи од поново време?
По начало диалектическијат материализ'м е философско направление, изучавашто закономерностите и с'штностна на битието и отношение на човека к'м света. Тој е един вид трансформиране на идеалистичната диалектика на Хегел. Философскијат материализ'м на Фојербах с'што е основа на диамата.
Но тук темата е с'всем друга. Именно тази тема е табу-то за което писах преди. Тази тема се казва "дегенерација".
Човешкијат род, както всичко материално има начало, развитие(т.е. диалектика), в'зход и отмиране. Отмирането се д'лжи на дгеративни процеси, наст'пвашти в нјакој етноси или групи от хора, които постепенно обхваштат целија човешки род и тој изчезва.
Такива дегенерирали и с'ответно изчезнали обштества са Атлантите, Древнијат Рим, Древна Г'рција, Маите...
Такава група хора са и евреите, при които дегенерацијата се д'лжи на затвореното им обштество, не допускашто друг етнос при себе си.
При тјах от хилјадолетија се е појавил този сложен комплекс от социални болести.По тази причина от хилјадолетија те са гонени и изтребвани от другите обштества.
И тук вече стигаме до Библијата. Тја се с'стои от две части-Стар и Нов Завет. В 50 книги на Сарија завет са описани митарствата и прегрешенијата на евреите(т.е с'штествуването на едно дегенерирало обштество) и за това те смјатат само него за свештенна книга.
В 27 книги на Новија завет са описани човешките добродетели и п'тја за достигане до тјах(т.е. борбата с дегенерацијата, в с'штност борбата срешту евреите). За христијаните и двете книги са свештенни. За това и евреите са антихристи както ти писа(Маркс е евреин).Заштото са дегерирала нација, заразјавашта другите. Христијаните(т.е. неевреите) се борјат срешту тази зараза -т.е. срешту евреите.
За с'жаление евреите са пл'знали в целија свјат и смесените бракове с тјах усложнават нештата с гена на другите нации.
Това е само една прашинка от цјалата философија за дегенерацијата. И ако тја те интересува трјабва да започнеш от книгите на Григориј Климов.У нас в Б'лгарија са издадени само две. Но останалите получих по Интернет на руски език. И ги изчетох.
 

Musab

konekting pipl
Член од
26 јуни 2007
Мислења
244
Поени од реакции
20
Ако татко ми е човек, а јас сум син на татко ми, тогаш, што сум јас по „биологоја„? Па човек сум, разбира се! Ако Бог Отецот раѓа друго битие, во случајов Својот Син (како што татко ми мене ме роди...), тогаш, роденото од Отецот, што е? Па нели и роденото (Синот Божји) е по автоматизам-Бог, што друго би можел да биде? Ако човекот раѓа човек, тогаш Бог раѓа друг Бог, што друго би можел да роди Он?

И како може, по некоја твоја чудна логика, Синот Божји да не биде Бог? Тогаш, што е Он?

„...И му рече Господ на мојот Господ: „Седни од мојата десна страна додека не ги положам непријателите Твои во подножјето на нозете Твои...„, рече Христос (како и Давид). Нели е од оваа Христова реченица, очигледно дека Сам Исус споменува ДВА а не еден Бог?

Мики ,многу некако одиш по логиката ,а и грешиш еве зошто: пред да ти давам пример сакам да укажувам дека на вакви теми немам многу воља да дискутирам од прост разлог нема фајде ,нема да најдеме заедничко ништо ,значи без потребно е да се дискутира за вакви работи ,затоа ти си убеден во твоето верување ,а мене ми преостанува да те потсетам дека грешиш но ако наставуваш по свое јас твоето верување ке го почитувам и почитувам.

Исто така ако одиме по логиката како што ти даваш сигурен сум дека не ке можеш да ми одговориш на прашањето ,затоа што една нелогичност како тројство отвора уште милион нелогичности пази вака:

Користам твоја метода на дискусија-логиката

Веруваш дека Исус е Божји син ,спрема Библијата родоследот на Исус оди вака Исус е син на Јосиф и наназад до Адам
Лука 3

23 А Тој - Исус имаше околу триесет години, кога почна да проповеда и беше - како што мислеа - син Јосифов, Илиев,
24 Мататов, Левиин, Мелхиев, Јанаев, Јосифов,
25 Мататиев, Амосов, Наумов, Еслимов, Нангеев,
26 Матов, Мататиев, Семеинов, Јосифов, Јудин,
27 Јоананов, Рисаев, Зоровавелов, Салатилов, Нириев,
28 Мелхиев, Адиев, Косамов, Елмодамов, Иров,
29 Јосиев, Елиезеров, Јоримов, Мататов, Левиин,
30 Симеонов, Јудин, Јосифов, Јонанов, Елијакимов,
31 Мелаев, Маинанов, Мататиев, Натанов, Давидов,
32 Јесеев, Овидов, Воозов, Салмонов, Насанов,
33 Аминададов, Арамов, Есромов, Фаресов, Јудин,
34 Јаковов, Исаков, Авраамов Тарин, Нахоров,
35 Серухов, Рагавов, Фалеков, Еверов, Салин,
36 Каинанов, Арфаксадов, Симов, Ноев, Ламехов,
37 Матусалов, Енохов, Јаредов, Малелеилов, Каинанов,
38 Еносов, Ситов, Адамов, Божји.

Према ова Адам е директен Божји син,а исто така кажувате дека Исус е Божји син ако користиме логиката и математиката тогаш Адам и Исус се брака од ист татко.
А пошто Исус е самиот Бог спрема тоа

Адам е Божји брат
А Ева е Божја снаа

ова е чиста Алгебра нема што ,затоа Мики пази и не давај многу примери со логиката
 
Член од
15 октомври 2008
Мислења
85
Поени од реакции
6
Само во Исуса Христа, БОЖЈАТА (ЕЛОАХОВАТА, АЛАХОВАТА) ВОЛЈА е 100% Чиста!

Сите вистински пејгамбери упатувале на Неа во Него и сведочеле за Него, единсвениот кој е во состојба да го победи непријателот БОЖЈИ, бидејќи ПРАЧИСТИОТ БОГ е 100% во Него!

Сите ќе се поклонат на Прачистиот БОГ (ЕЛОАХ, АЛАХ) Кој не сака друго место за живеење на земјата (не во граден храм, камен, слика, склуптура, ...) освен во срцата на оние кои и веруваат СОВРШЕНАТА ВИСТИНА!

АЛАХ уЕГБЕР!!!
Bozjata volja e sekogas e sekade 100 % cista.

Aludiras na Isusovata predanost sprema Bog koja sto e neosporna ,sporno e tvoeto tolkuvanje na Isusovota ljubov i predanost sprema Bog.

Jas samo mozam da kazam deka nie nikogas ne mozeme da bideme tolku posveteni kolku sto bil on,ostaniva samo da se stremime kon taa posvetenost.

Сите знаци БОГ (ЕЛОАХ, АЛАХ) ги направил и прави преку Своето Вечно СЛОВО - Кое е СОВРШЕНА МУДРОСТ и најдрагоценото БОЖЈЕ нешто во безкрајниот универзум - а Кое БОГ за спасение на сите го отелотвори во Исус!

Уникатен и неспоредлив е!
Unikaten i nesporedliv e isto taka i Adem a.s. spored tvojot reper negovoto sozdavanje e ushte pogolemo cudo od Isusovoto,no sepak na nego ne mu prepisuvate bozestvo.



Токму така, побратиме!

Спсението е само од БОГА (ЕЛОАХ, АЛАХ) преку Неговото Вечно и Уникатно СЛОВО, Кое е поголемо од секој Ангел, Пророк, Книга, ... а БОГ (ЕЛОАХ, АЛАХ) баш за спасение на сите Го отелотвори во Исус Христос!

На БОГА (ЕЛОАХ, АЛАХ) не Му треба придружник, бидејќи Неговото СЛОВО е Негова Десница Рака, преку Која им заповедува на Ангелите и Тој ја победува и совладува секоја препрека и мака!

Елхамдулилах + ХалелуЈАХ! :)




Да упати секого со збор и дело кој е заслепен за СОВРШЕНАТА ВИСТИНА Чиста во Исуса Христа!

АМИН
Za Bog ne postojat prepreki i maki!!!

Vaseto iskriveno poimanje za Bog ponekogas vi pravi da donesuvate da ne recam smesni zaklucoci kako boldiranoto so crven font.
 

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.397
Мики ,многу некако одиш по логиката ,а и грешиш еве зошто: пред да ти давам пример сакам да укажувам дека на вакви теми немам многу воља да дискутирам од прост разлог нема фајде ,нема да најдеме заедничко ништо ,значи без потребно е да се дискутира за вакви работи ,затоа ти си убеден во твоето верување ,а мене ми преостанува да те потсетам дека грешиш но ако наставуваш по свое јас твоето верување ке го почитувам и почитувам.

Исто така ако одиме по логиката како што ти даваш сигурен сум дека не ке можеш да ми одговориш на прашањето ,затоа што една нелогичност како тројство отвора уште милион нелогичности пази вака:

Користам твоја метода на дискусија-логиката

Веруваш дека Исус е Божји син ,спрема Библијата родоследот на Исус оди вака Исус е син на Јосиф и наназад до Адам
Лука 3

23 А Тој - Исус имаше околу триесет години, кога почна да проповеда и беше - како што мислеа - син Јосифов, Илиев,
24 Мататов, Левиин, Мелхиев, Јанаев, Јосифов,
25 Мататиев, Амосов, Наумов, Еслимов, Нангеев,
26 Матов, Мататиев, Семеинов, Јосифов, Јудин,
27 Јоананов, Рисаев, Зоровавелов, Салатилов, Нириев,
28 Мелхиев, Адиев, Косамов, Елмодамов, Иров,
29 Јосиев, Елиезеров, Јоримов, Мататов, Левиин,
30 Симеонов, Јудин, Јосифов, Јонанов, Елијакимов,
31 Мелаев, Маинанов, Мататиев, Натанов, Давидов,
32 Јесеев, Овидов, Воозов, Салмонов, Насанов,
33 Аминададов, Арамов, Есромов, Фаресов, Јудин,
34 Јаковов, Исаков, Авраамов Тарин, Нахоров,
35 Серухов, Рагавов, Фалеков, Еверов, Салин,
36 Каинанов, Арфаксадов, Симов, Ноев, Ламехов,
37 Матусалов, Енохов, Јаредов, Малелеилов, Каинанов,
38 Еносов, Ситов, Адамов, Божји.

Према ова Адам е директен Божји син,а исто така кажувате дека Исус е Божји син ако користиме логиката и математиката тогаш Адам и Исус се брака од ист татко.
А пошто Исус е самиот Бог спрема тоа

Адам е Божји брат
А Ева е Божја снаа

ова е чиста Алгебра нема што ,затоа Мики пази и не давај многу примери со логиката

Мусаб, немаш поим колку се согласувам со тебе за болтуваното.
 
Член од
15 октомври 2008
Мислења
85
Поени од реакции
6
сакам да укажувам дека на вакви теми немам многу воља да дискутирам од прост разлог нема фајде ,
Мусаб, немаш поим колку се согласувам со тебе за болтуваното.
Ima ima fajde i toa mnogu ,nego ne se pravite i dvaicata pametni pa donesuvate konecni odluki demek site nek se varat vo svojot kotel na krajaot taka i ke bide no vo megjuvreme mora da ja barame vistinata i da posocuvame ,pa komu kolku ke mu dozvoli sopstvenata pravednost tolku i ke vidi.

Zaprasajte se dali site golemi lugje svoeto znaenje go cuvaat samo za sebe.

Mozebi poveke znaete od mene no zaklucokot vi e znak za sebicnost i infantilnost.
 

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.397
Ima ima fajde i toa mnogu ,nego ne se pravite i dvaicata pametni pa donesuvate konecni odluki demek site nek se varat vo svojot kotel na krajaot taka i ke bide no vo megjuvreme mora da ja barame vistinata i da posocuvame ,pa komu kolku ke mu dozvoli sopstvenata pravednost tolku i ke vidi.

Zaprasajte se Dali site golemi lugje svoeto znaenje go cuvaat samo za sebe.

Mozebi poveke znaete od mene no Zaklucokot vi e znak za sebicnost i nesposobnost.

„...Јас Сум Вистината, Животот и Патот...„, вели Христос. Моето трагање кон Вистината веќе е запрено, така да нема потреба да го арчам времето во барање на некои други вистини.

Ти, што велиш?
 

marcus

струмички модератор
Член од
5 јули 2006
Мислења
5.378
Поени од реакции
131
Zaprasajte se Dali site golemi lugje svoeto znaenje go cuvaat samo za sebe.

Mozebi poveke znaete od mene no Zaklucokot vi e znak za sebicnost i nesposobnost.
Како го чуваме за себе кога секојдневно се обидуваме да објасниме овде на форумот..зошто тогаш се отвараат темите од Христијаните за фалење сигурно не се..
 
Член од
15 октомври 2008
Мислења
85
Поени од реакции
6
„...Јас Сум Вистината, Животот и Патот...„, вели Христос. Моето трагање кон Вистината веќе е запрено, така да нема потреба да го арчам времето во барање на некои други вистини.

Ти, што велиш?
Jas I ti vo poimanjeto za vistinata ke se razideme ,nego jas ti replicirav za tvojata soglasnost so Musab za negoviot zaklucok deka nema potreba od diskusija.

Како го чуваме за себе кога секојдневно се обидуваме да објасниме овде на форумот..зошто тогаш се отвараат темите од Христијаните за фалење сигурно не се..

Replikata se odnesuvase za Musab i MIki1.
 

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.397
Jas I ti vo poimanjeto za vistinata ke se razideme ,nego jas ti replicirav za tvojata soglasnost so Musab za negoviot zaklucok deka nema potreba od diskusija.

.
Па јас и сега сум согласен со Мусаб: веќе сум заморен од објаснувања, особено оние кои треба да ги повторуввам по милионитти пат.
 

spiros

Шалом Алеихем!
Член од
7 септември 2008
Мислења
3.225
Поени од реакции
976
...
abre spirose,se raboti za Sonce,no svetlinata i toplinata se dve razlicni svojstva,Toplinata nikogas nemoze da bide svetlina,nitu pak svetlinata nekogas moze da bide toplina,se nadevam deka ti e jasno?
sto znaci deka svojstvava se razlicni,i se razboti za dve svojsta,nikogas ama bas nikogas svetlinava i toplinava ne mozat da bidat edno!!
...
Sovrsenata vistina ja spoznale samo onie koi ja pobarale i samo tie ja imaat
sovrsenata vistina e vo Islamot
СОВРШЕНИОТ ИСЛАМ е во ИСУС, бидејќи лично во Него живее СОВРШЕНИОТ БОГ (Отецот на Животот), а во тебе - Халиде - засигурно не (!) бидејќи кога би било тоа и кај тебе случај и ти би верувал и знаел дека СОВРШЕНАТА ВИСТИНА е лично во ИСУС !


Има само Еден ЕДИНСТВЕН *СОВРШЕН ИЗВОР на *СОВРШЕНАТА СВЕТЛИНА и *СОВРШЕНАТА ТОПЛИНА (кои се нераздвојно повржани и единсвени) без Кого неможе нити нешто да постои, нити нешто да живее!
*СОВРШЕНИОТ ИЗВОР е поголем и од *СОВРШЕНАТА СВЕТЛИНА и од *СОВРШЕНАТА ТОПЛИНА но без СВЕТЛИНАТА и ТОПЛИНАТА не би бил СОВРШЕН ИЗВОР!!!

...

spiors,eve jas sum i tatko,i sin i rabotnik,site ovie tri svojsvta se vo mene,TOA SUM JAASS,no jas kako jas,(i kako tatko i kako sin i kako rabotnik),ako si doshepnam za Spirosnekoja rabota,vo site tri situacii toa jas go znam,razumes ili ne?i kako tatko i kako sin i kako rabotnik,istoto go razmisluvam,istite svojstav gi poseduvam ista moc poseduvanm,i tn......
sega me razbiras li zosto prasav,zasto Isus i svetiot duh ne znaat isto kako Otecot,a vikate deka se edno?

...
Кога би бил навистина син, тогаш би знаел дека во тебе (во твојот ген) е и таткоти присатен и никогаш не би можел да го сознаеш моментот кога татковиот ти ген ќе предизвика нешто (болест, напад, ...) во тебе!

За разлика од тебе и твојот татко, ИСУС и ВЕЧНИОТ ОТЕЦ во Него е една многу, многу повисока и неспоредлива - Небесна - лига, во која (нити ти, нити таткоти) не ќе можете да заиграте, ако не се преродите одново!

Селам!

Bozjata volja e sekogas e sekade 100 % cista..
Така е побратиме, но не сите ангели, пејгамбери и луѓе ја зачувале 100% чиста, освен ЕДНИОТ во Исуса Христа!



Aludiras na Isusovata predanost sprema Bog koja sto e neosporna ,sporno e tvoeto tolkuvanje na Isusovota ljubov i predanost sprema Bog.

Jas samo mozam da kazam deka nie nikogas ne mozeme da bideme tolku posveteni kolku sto bil on,ostaniva samo da se stremime kon taa posvetenost.
Само во Исус е БОЖЈАТА ВОЛЈА 100% СОВРШЕНО ЧИСТА, а ние сите - целата творевина, вклучувајќи ги и ангелите и пејгамберите - смееме да се учиме од Него и од Неговата СОВРШЕНА ВЕРА!



Unikaten i nesporedliv e isto taka i Adem a.s. spored tvojot reper negovoto sozdavanje e ushte pogolemo cudo od Isusovoto,no sepak na nego ne mu prepisuvate bozestvo.
Додека во Адам беше Чистата *БОЖЈА *Мудрост и *Дух, сите (дури и Ангелите) мораа да му се поклонат, но откако отпадна и погреши, неговото значење изгуби Спасителна значајност!

Затоа *БОГ, Својата Прасвета *Мудрост и *Дух - наместо земја (како кај Адам) или семе од маж (како кај сите останати што се од мајка родени) - ја отелотвори во Исус, под верното срце на Дева Марија !

Пред Него (Живиот Исус) мораат сите да се поклонат - поради *БОЖЈАТА ПРАЧИСТА *МУДРОСТ и *ДУХ во Него - ако сакаат да се спасат!

Сите и ќе го сторат тоа кои не се прелажани од лажгото и неговите слуги кои ги водат изгубените души во пропаст, терајќи ги дури во Името БОЖЈЕ да веруваат повеќе на Ангел што ја негира Радосната Вест, на Пророк кој го прави истото, водат свети војни, да крадат за божјата вера, , да лажат за истата, да се полонуваат кон камен, ... и тоа сè во Името БОЖЈЕ а против Неговата СОВРШЕНА ВОЛЈА Која е во Исус и е повисока од сè само од БОГА не!





Za Bog ne postojat prepreki i maki!!!
Vaseto iskriveno poimanje za Bog ponekogas vi pravi da donesuvate da ne recam smesni zaklucoci kako boldiranoto so crven font.
На СОВРШЕНИОТ БОГ не му е сеисто кога луѓето поради непознавањето, непризнавањето и непочитувањето на Неговата 100% Чиста и СОВРШЕНА ВОЛЈА се мачат и затоа ТОЈ ја отелотвори неа во Исуса Христа за сите да се спасат!


Од мене толку побратиме, другото го препуштам на СОВРШЕНИОТ БОГ!

Фален и Славен да е Единствениот СОВРШЕН БОГ, Творецот на безкрајниот универзум, Кој во ИСУС ја отелотвори Својата СОВШЕНА ВОЛЈА, СОВРШЕНА МУДРОСТ, СОВРШЕНО СЛОВО, БОГ Кој живееше и живее лично во Неговото Прачисто Срце!

ХалелуЈАХ + Елахмдулилах! :)
 
Член од
9 јуни 2008
Мислења
69
Поени од реакции
1
СОВРШЕНИОТ ИСЛАМ е во ИСУС, бидејќи лично во Него живее СОВРШЕНИОТ БОГ (Отецот на Животот), а во тебе - Халиде - засигурно не (!) бидејќи кога би било тоа и кај тебе случај и ти би верувал и знаел дека СОВРШЕНАТА ВИСТИНА е лично во ИСУС !
ooo,spirose,Совршениот Ислам е во оние кои својата слободна волја ја покориле под волјата на Аллах,во мене е Исламот на Мухаммед.а.с.,Муса,Иса,.Ибрахим,Исмаил,Нух,...(мир и спас врз сите нив)
сите овие тежнееле исправно да го пренесат зборот Аллахов до луѓето,мене,навистина ми е жал што ти и твоите соверници,сте изманипулирани од патникот за Дамаск..,,кој целовреме беше волк во јагнешка кожа!

Има само Еден ЕДИНСТВЕН *СОВРШЕН ИЗВОР на *СОВРШЕНАТА СВЕТЛИНА и *СОВРШЕНАТА ТОПЛИНА (кои се нераздвојно повржани и единсвени) без Кого неможе нити нешто да постои, нити нешто да живее!
*СОВРШЕНИОТ ИЗВОР е поголем и од *СОВРШЕНАТА СВЕТЛИНА и од *СОВРШЕНАТА ТОПЛИНА но без СВЕТЛИНАТА и ТОПЛИНАТА не би бил СОВРШЕН ИЗВОР!!!
Совршениот извор ја створил топлината и светлината,и се,и разликата измеѓу нив е премногу голема,Совршениот извор опстојва сам по себе,а креациите негови не можат сами по себе да опстојуваат,
светлината и топлината се креации на Изворот,се надевам дека ти е јасно?



Кога би бил навистина син, тогаш би знаел дека во тебе (во твојот ген) е и таткоти присатен и никогаш не би можел да го сознаеш моментот кога татковиот ти ген ќе предизвика нешто (болест, напад, ...) во тебе!
изгледа не знаеш да разбираш?
јас сум татко(на ќерками),син на (таткоми) и работник(во фирма),ако јас како јас си дошепнам нешто за тебе,во сите овие три ситауации,јас истото го размислувам,исто делувам,исто....СЕЕЕЕЕ,капираш ли?
е она што мене ме тангиераше,беше тоа,зошто Исус и Духот не го знаат она што "Таткоим" го знае?
зошто ли "генот на Таткоим" не им кажал за Судниот ден?
знаеш ли зошто?
ЗОШТО НЕ СЕ ЕДНО,него,едно,друго и трето

We alejkum
[/QUOTE]
 

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.397
А колку пати тебе и на Омер, треба да Ви се (пре)повтори една едноставна работа за да Ви стане појасна?
 

Kajgana Shop

На врв Bottom