- Член од
- 9 јуни 2008
- Мислења
- 69
- Поени од реакции
- 1
:pos2::pos2:Побратиме Halid ibn Velid, те молам одговорими:
Сонцето, Сончевата Светлина, Сончевата Топлина дали е едно Сонце или три сонца?
Јас мислам дека е Едно и дека Сончевата Светлина и Сончевата Топлина (иако неможат да се посматраат одделно од нивниот извор; Сонцето) не знаат однапред кога ќе има на Сонцето експлозија која тие во форма на Светлина (информација) и Топлина (енергија) ќе ја пренесат врз земјата и другите тела!
Шалом!
п.с. Во СОВРШЕНАТА ВИСТИНАТА има СОВРШЕН Ред! Најнапред е БОГ (Изворот на Вечната СВЕТЛИНА и ТОПЛИНА), па БОЖЈАТА Прамуда СВЕТЛИНА (БОЖЈОТО СЛОВО преку Кое БОГ сè создал што постои и ќе создаде што вечно ќе постои), па БОЖЈАТА Прасветла ТОПЛИНА (БОЖЈИОТ СВЕТОЛ ДУХ преку Кој БОГ сè оживеал и само преку Неговата Духовна Светлина може Вечно да живее)!
abre spirose,se raboti za Sonce,no svetlinata i toplinata se dve razlicni svojstva,Toplinata nikogas nemoze da bide svetlina,nitu pak svetlinata nekogas moze da bide toplina,se nadevam deka ti e jasno?
sto znaci deka svojstvava se razlicni,i se razboti za dve svojsta,nikogas ama bas nikogas svetlinava i toplinava ne mozat da bidat edno!!
spiors,eve jas sum i tatko,i sin i rabotnik,site ovie tri svojsvta se vo mene,TOA SUM JAASS,no jas kako jas,(i kako tatko i kako sin i kako rabotnik),ako si doshepnam za Spirosnekoja rabota,vo site tri situacii toa jas go znam,razumes ili ne?i kako tatko i kako sin i kako rabotnik,istoto go razmisluvam,istite svojstav gi poseduvam ista moc poseduvanm,i tn......
sega me razbiras li zosto prasav,zasto Isus i svetiot duh ne znaat isto kako Otecot,a vikate deka se edno?
Sovrsenata vistina ja spoznale samo onie koi ja pobarale i samo tie ja imaat
sovrsenata vistina e vo Islamot