Што е Исус?

Што е Исус?

• Господ/Бог (Отецот)

Гласови: 14 3,6%
  • Божји Син (синот)

Гласови: 184 47,1%
  • Светиот Дух (гулабот)

Гласови: 6 1,5%
  • Божји Пратеник

Гласови: 82 21,0%
  • Нешто друго...

Гласови: 105 26,9%

• Вкупно гласачи
    391

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
Што је баби мило то јој се снило.

Све тоа е слика за Исус исто колку што и написите на Биљана Секуловска се одраз на реалноста и вистината.
Јас не фантазирам или шпекулирам. Јас само констатирам факти:

И, конечно, моите омилени:

Само констатирам. Ова се субкултури - некои се курташак, но повеќето се и тоа како искрени и АПСОЛУТНО ТОЧНИ за верниците кои им се клањаат.

Па сеа ти види.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.155
Поени од реакции
83.913
Само констатирам. Ова се субкултури - некои се курташак, но повеќето се и тоа како искрени и АПСОЛУТНО ТОЧНИ за верниците кои им се клањаат.

Па сеа ти види.
Нема гајле, тебе ко шо ти се свиѓа така ќе биде.
Само немој да заборааш до секоја желба што ја имаш, да го стаиш изразот: факт е.
Тоа е нешо ко аутосугестија и НЛП, ако го збориш - ќе ти се оствари.
Светот е жељотека.

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
После 20,30, 50 или 250 г., сликата Христова ќе биде во Неговата Црква, како и до сега, а верните ќе бидат мисловно и молитвено насочени кон Него.
Која црква, бре, греото!?

Има далеку повеќе од 38000 различни цркви со различни импресии и експресии на Исус. Секоја од нив ги лаже своите верници дека Исус изгледа и „делува“ токму онака како тие тврдат.

Иди прашај го коеранецот колку му се поклопува неговиот концепт за Исус со на оној од Хаити или Нигер.

Еден бил - жими такво.
--- надополнето: Sep 20, 2011 1:16 PM ---
Нема гајле, тебе ко шо ти се свиѓа така ќе биде.
Само немој да заборааш до секоја желба што ја имаш, да го стаиш изразот: факт е.
Тоа е нешо ко аутосугестија и НЛП, ако го збориш - ќе ти се оствари.
Светот е жељотека.
Ја ти постирам факти за перцепцијата на Исус ширум светот. Ти се правиш глуп. Ниту нешто аргументираш, ниту нешто конкретно опонираш. Само како некоја баба мрчиш неаргументирано.

Дали можеш да ми претставиш како очекуваш да се обедини перцепцијата на Исус низ сите овие илјадници различни верзии на христијанството.

Или пак ќе си мрчнеш нешто, само колку да ти е последен постот? А , лафчино?

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.155
Поени од реакции
83.913

Има далеку повеќе од 38000 различни цркви со различни импресии и експресии на Исус. Секоја од нив ги лаже своите верници дека Исус изгледа и „делува“ токму онака како тие тврдат.

Иди прашај го коеранецот колку му се поклопува неговиот концепт за Исус со на оној од Хаити или Нигер.

Еден бил - жими такво.
--- надополнето: Sep 20, 2011 1:16 PM ---

Ја ти постирам факти за перцепцијата на Исус ширум светот. Ти се правиш глуп. Ниту нешто аргументираш, ниту нешто конкретно опонираш. Само како некоја баба мрчиш неаргументирано.

Дали можеш да ми претставиш како очекуваш да се обедини перцепцијата на Исус низ сите овие илјадници различни верзии на христијанството.

Или пак ќе си мрчнеш нешто, само колку да ти е последен постот? А , лафчино?
Ај не сери. Си напраил некој негде некои слики, и ти сеа со "фактот" дека тоа било перцепцијата за Исус на верниците. Жити све?
Какви црни факти бре?
Да не е перцепцијата за Мухамед, на верниците, онаа со бомба место турбан?

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
Ај не сери. Си напраил некој негде некои слики, и ти сеа со "фактот" дека тоа било перцепцијата за Исус на верниците. Жити све?
Какви црни факти бре?
Да не е перцепцијата за Мухамед, на верниците, онаа со бомба место турбан?
ОК, ја нема да серам, ама ти мораш да престанеш да јадеш гомна!

Тоа се слики од ИСУС од црквите во КОРЕА, ЕРИТРЕЈА, ХАИТИ и слични ХРИСТИЈАНСКИ земји кои ИСУС свој СИ ГО ГЛЕДААТ КАКО НИВНИ ЧОЕК.

Мислев дека си поинформиран за хриустијанството. Ти си мислел дека сите го замислуваат како белец.

Историски, Исус најверојатно бил арап-црн, ако не и етиопија-црн.

Ама ти не збориш тука - ти само јадеш гомна, нели.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.155
Поени од реакции
83.913
ОК, ја нема да серам, ама ти мораш да престанеш да јадеш гомна!.
Тоа де, сакав да бидеме на ниво кое можете да го разберете и на кое комуницирате на форумов. Чисто ради по опуштена комуникација, да ти буде лагодније.

Тоа се слики од ИСУС од црквите во КОРЕА, ЕРИТРЕЈА, ХАИТИ и слични ХРИСТИЈАНСКИ земји кои ИСУС свој СИ ГО ГЛЕДААТ КАКО НИВНИ ЧОЕК.
Јас не фантазирам или шпекулирам. Јас само констатирам факти:

И, конечно, моите омилени:

Ја според сликиве шо ги глеам, имам впечаток дека или се брукаш или се заебаваш.

Е сеа рака на срце изглеа дека некои од сликите мене не ми се пуштаат.

Ја ги глеам сликите под број: 2,3,10 i 11. Кај другите ми пише:

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
Ја според сликиве шо ги глеам, имам впечаток дека или се брукаш или се заебаваш.

Е сеа рака на срце изглеа дека некои од сликите мене не ми се пуштаат.

Ја ги глеам сликите под број: 2,3,10 i 11. Кај другите ми пише:
Ох кутриот тој, баш спорните слики не му се пуштале... колку тажно...

Нема проблем:

Korean Jesus>

Африканецот Исус:

Haiti:

Арапот Исус:

Индијанецот Исус:

И уште некои варијанти:

Иначе, ако не ти се гледа, за другпут да си знаеш, пошто не си бил вичен демек со ова интернетов, кликни си на сликичето што го немаш, за да му ја видиш адреса. Ископирај ја таа во адрес-барот и така, многу лесно, ќе можеш да дојдеш до страната.

Ете ти и мала лекција по интернет.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.155
Поени од реакции
83.913
OK (Хаити не ја глеам пак). Да ги мешаш претставите за Исус на овие слики со оние атеистичкине заебанции е бесмислено.

Вечно благодарен, за поуката...

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Е ми, „..една. света, соборна и Апостолска Црква...„, како во симболот од верата, разбираш.
--- надополнето: Sep 20, 2011 4:14 PM ---
Да, имав ги разни, а Христос е секогаш само Еден. Колку Христоси-толку и Цркви Христови.
--- надополнето: Sep 20, 2011 4:17 PM ---
Ска пробљем, на кореанецот че му се јаам на сатељитска мобиљка.

А то шо поедини народи, доколку навистина се одредиле за Христа Бога и Го сликаат како „обоен„ то не е проблем: Христос дојде и за мене, бледоликиот, и за кореанецот, жутоликиот и за африканецот, црномањастиот.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.204
Поени од реакции
12.201
Историски, Исус најверојатно бил арап-црн, ако не и етиопија-црн.
Историски, човекот бил евреин, со крвна линија која доаѓа дури од Давид(евреин)... и изгледа како и денес што изгледа еден евреин.
Ништо поеќе ништо помалку...

Член од
4 мај 2009
Мислења
2.476
Поени од реакции
5.545
Историски, човекот бил евреин, со крвна линија која доаѓа дури од Давид(евреин)... и изгледа како и денес што изгледа еден евреин.
Ништо поеќе ништо помалку...
Точно. Бил Евреин, со големо Е. А денеска еден Евреин може да изгледа многу различно -- има Евреи со руса коса и светла кожа, црвенокоси со дамки на лицето, или со темен тен и коса.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.204
Поени од реакции
12.201
Точно. Бил Евреин, со големо Е.
И сите што веруваат дека тој го спасил светот или ЌЕ дојде да го спаси, автоматски својата судбина ја ставаат во раце на еден историски евреин или една еврејска доктрина стара 3000-4000 години со свои тајни учења ( и тој евреин едно ги учел блиските, а друго другите).
Дали евреин или еврејска доктрина може да ги избрише гревовите на норвежаните?

Член од
4 мај 2009
Мислења
2.476
Поени од реакции
5.545
И сите што веруваат дека тој го спасил светот или ЌЕ дојде да го спаси, автоматски својата судбина ја ставаат во раце на еден историски евреин или една еврејска доктрина стара 3000-4000 години со свои тајни учења ( и тој евреин едно ги учел блиските, а друго другите).
Дали евреин или еврејска доктрина може да ги избрише гревовите на норвежаните?
Да не губиме време со бесцелни дебати. Знам која е твојата позиција. Во ред. Христијаните веруваат во Евреинот и твоите ставови за гревови и спасение им се ирелевантни.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.204
Поени од реакции
12.201
Да не губиме време со бесцелни дебати. Знам која е твојата позиција. Во ред. Христијаните веруваат во Евреинот и твоите ставови за гревови и спасение им се ирелевантни.
Позицијата моја лесно се менува со добивање повеќе знаење. Претходното го напишав, по чиста логика на нештата... Онолку колку што е познато на еден обичен верник ( човек кој што следи адети поточно) и колку му е дозволено да знае, ако ме мене прашуваш.

П.С. И кажав многупати по форумов, не сум овде за христијаните, и секако ми е небитно какви се за нив моите ставови.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.155
Поени од реакции
83.913
И сите што веруваат дека тој го спасил светот или ЌЕ дојде да го спаси, автоматски својата судбина ја ставаат во раце на
...Божјиот Син кој умре на крстот за нашите гревови. (и воскресна третиот ден)
--- надополнето: Sep 21, 2011 1:36 PM ---
П.С. И кажав многупати по форумов, не сум овде за христијаните, и секако ми е небитно какви се за нив моите ставови.
Секако дека си тука и за Христијаните, да кажеш од време на време дека они ништо не знаеле а ти ете знаеш све и секако (како секој добар антихристијанин, бил атеист или Муслиман или Телемит, сеедно) да потсетиш на инквизицијата и све што праела лошо у Среден Век .

Kajgana Shop

На врв Bottom