- Член од
- 19 ноември 2009
- Мислења
- 499
- Поени од реакции
- 84
Твое право да веруваш во се што е „потврдено“ научно. Јас лично сакам да истражувам .
Тогаш истражувај..http://www.newmediaministries.org/Bible/Bibliographic_S.htmlТвое право да веруваш во се што е „потврдено“ научно. Јас лично сакам да истражувам .
А од каде знаеш што покажал Исус? Од каде црпиш информации за Неговото учење?Јас точно напишав од многу книги кои сум ги прочитала, значи не ја цитирав Библијата која според мене е добро исчистена од страна на црквата и тргнати сите делови за кои се мислело дека „ке штетат на човекот“. Вистинската Библија претпоставувам дека ја има негде во архивите на Ватикан. Се трудам да живеам како што сакал да ни покаже Исус, а верувам во Еден единствен Бог од кого сите души на овој свет настанале.
Ќр видиш ти сега ко ќе ти дојде Мики....Еден интересен опис на мотивот на Господ во Новиот завет:
„Господ слезе на земјата преправен во човек, за да се убие себе си, со цел да не' спаси од себе самиот?“ - незнаен јунакИнтересна перспектива, а?
...or... The International Society of Unbelievable Stories
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=+1]The International Society of Unified Science, Inc.[/SIZE][/FONT]
А од каде слегол?Исус слегол на Земјата за да ни каже дека е син Божји и да ни покаже дека сите ние сме како него-деца Божји. Бог не напрвил по негова лика-не направил од себе, ние сме дел од него. Ако Исус слегол на Земјата само за да умре за нас, тогаш неговата цел никој од нас не ја разбра. Зошто е тогаш неговото учење и заповедите кој ни ги оставил?
Ќр видиш ти сега ко ќе ти дојде Мики....
Еми знаеш дека слегол однекаде знаеш дека таму душите ќе одат а не знаеш каде е тоа?Од Таму слегол каде што и нашите души после телесната смрт и ке заминат. Ти немаше да бидеш еден обичен човек ако знаеше „од каде слегол“ Исус.