Што е Исус?

Што е Исус?

• Господ/Бог (Отецот)

Гласови: 14 3,6%
  • Божји Син (синот)

Гласови: 184 47,1%
  • Светиот Дух (гулабот)

Гласови: 6 1,5%
  • Божји Пратеник

Гласови: 82 21,0%
  • Нешто друго...

Гласови: 105 26,9%

• Вкупно гласачи
    391
Член од
19 ноември 2009
Мислења
499
Поени од реакции
84
Твое право да веруваш во се што е „потврдено“ научно. Јас лично сакам да истражувам .

Член од
5 септември 2007
Мислења
3.848
Поени од реакции
960
Јас точно напишав од многу книги кои сум ги прочитала, значи не ја цитирав Библијата која според мене е добро исчистена од страна на црквата и тргнати сите делови за кои се мислело дека „ке штетат на човекот“. Вистинската Библија претпоставувам дека ја има негде во архивите на Ватикан. Се трудам да живеам како што сакал да ни покаже Исус, а верувам во Еден единствен Бог од кого сите души на овој свет настанале.
А од каде знаеш што покажал Исус? Од каде црпиш информации за Неговото учење?

Член од
19 ноември 2009
Мислења
499
Поени од реакции
84
Ти се фаќаш за секој збор, тоа не е добро. Не ја негирам Библијата, не негирам ниедна религија но истата не ја сваќам како догма. Имам право да се сомневам, зошто низ историјата знаеме дека под знакот на крстот и полимесечината убиени се илјадници луѓе. И да се трудам да живеам исправно како што сакал да ни покаже Исус, да не осудувам, да не клеветам, не се осветувам и да прифатам се што животот ми носи. За се има причина.

Член од
5 септември 2007
Мислења
3.848
Поени од реакции
960
Јас само прашав од каде црпиш информации за учењето на Исус, бидејќи нормално е да црпиш информации од некаде за Него, доколку сакаш да го следиш. Ти велиш дека не ја негираш Библијата, ама не негираш ни било која религија. Дали тоа значи дека го следиш и библискиот Исус и Исламскиот Исус (Иса)?

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
Еден интересен опис на мотивот на Господ во Новиот завет:

„Господ слезе на земјата преправен во човек, за да се убие себе си, со цел да не' спаси од себе самиот?“ - незнаен јунакИнтересна перспектива, а? ;)

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Еден интересен опис на мотивот на Господ во Новиот завет:

„Господ слезе на земјата преправен во човек, за да се убие себе си, со цел да не' спаси од себе самиот?“ - незнаен јунакИнтересна перспектива, а? ;)
Ќр видиш ти сега ко ќе ти дојде Мики....

Blackout

An emotional retard
Член од
14 мај 2009
Мислења
1.690
Поени од реакции
451

[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=+1]The International Society of Unified Science, Inc.[/SIZE][/FONT]

marcus

струмички модератор
Член од
5 јули 2006
Мислења
5.378
Поени од реакции
131
или спамирање па биршење..

Член од
19 ноември 2009
Мислења
499
Поени од реакции
84
Исус слегол на Земјата за да ни каже дека е син Божји и да ни покаже дека сите ние сме како него-деца Божји. Бог не напрвил по негова лика-не направил од себе, ние сме дел од него. Ако Исус слегол на Земјата само за да умре за нас, тогаш неговата цел никој од нас не ја разбра. Зошто е тогаш неговото учење и заповедите кој ни ги оставил?

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Исус слегол на Земјата за да ни каже дека е син Божји и да ни покаже дека сите ние сме како него-деца Божји. Бог не напрвил по негова лика-не направил од себе, ние сме дел од него. Ако Исус слегол на Земјата само за да умре за нас, тогаш неговата цел никој од нас не ја разбра. Зошто е тогаш неговото учење и заповедите кој ни ги оставил?
А од каде слегол?
Има ли некое место во орбитата околу земјата од каде слегол? или е тоа подалеку негде низ сончевиот систем?

Член од
19 ноември 2009
Мислења
499
Поени од реакции
84
Од Таму слегол каде што и нашите души после телесната смрт и ке заминат. Ти немаше да бидеш еден обичен човек ако знаеше „од каде слегол“ Исус.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Од Таму слегол каде што и нашите души после телесната смрт и ке заминат. Ти немаше да бидеш еден обичен човек ако знаеше „од каде слегол“ Исус.
Еми знаеш дека слегол однекаде знаеш дека таму душите ќе одат а не знаеш каде е тоа?
Во вселената? таму е камен ладно и мрачно и пусто? негде на друга планета?? во орбита ??
Шо толку тајно каде е ?

Kajgana Shop

На врв Bottom