Епа затоа ти јадеш пластичен зеленчукДа ти кажам јас колку плаќам кирија има мозокот да ти експлодира. 1800 евра за двособен стан.
Епа затоа ти јадеш пластичен зеленчукДа ти кажам јас колку плаќам кирија има мозокот да ти експлодира. 1800 евра за двособен стан.
Abe Vladimir, daleku e od lesno, ama pa za kogo da rintam I da se boram ako ne za decata? Od koga gi stvaras celiot zivot I bitie ti se zasnova za niv, e a dali site se podgotveni na maka toa neznam, jasno e deka ovde nema akanje I archenje pari po kafani do sabajle, toa e eden od najgolemite problemi na makedonecot imigrant, koj nemoze moze nazad da se vrati koga saka, ama kako sto gledam retko koj se vrakja, I pokraj makata I teskiot zivot pak ostanuva da se bori, zoshto m ?Баш би сакал родителите на овие наши успешни членови, оние што газеле по трњето и го јаделе стапот, да пишат овдека колку прекрасно им поминал имигрантскиот живот.
Уф, тоа е стварно скапо. Колку од љубопитност, колку блиску/далеку си од центарот на Лондон? Ова го прашувам колку за споредба, колку е стандардната цена на кирија таму во зависност од населбата.Да ти кажам јас колку плаќам кирија има мозокот да ти експлодира. 1800 евра за двособен стан.
Зона 3 сум, Wandsworth, околу 15мин со воз ми е до центар. Кириите варираат во зависност од населбата нормално, мојава населба е некој просек.Уф, тоа е стварно скапо. Колку од љубопитност, колку блиску/далеку си од центарот на Лондон? Ова го прашувам колку за споредба, колку е стандардната цена на кирија таму во зависност од населбата.
Отприлика слично со Сиднеј доаѓа, без некоја маргинална разлика кога станува збор за предградијата блиску до центарот. ФалаЗона 3 сум, Wandsworth, околу 15мин со воз ми е до центар. Кириите варираат во зависност од населбата нормално, мојава населба е некој просек.
Ако речеме дека во Челси просечна кирија е 2к фунти, тука е 1.3к, во Кројдон е 1к итн...
Ај ај, не се жали преку мостот ти е челси тебе...Зона 3 сум, Wandsworth, околу 15мин со воз ми е до центар. Кириите варираат во зависност од населбата нормално, мојава населба е некој просек.
Ако речеме дека во Челси просечна кирија е 2к фунти, тука е 1.3к, во Кројдон е 1к итн...
Со тоа што во Сиднеј би имал поубав/понов стан и океан а во Лондон би имал историја, пабови, фудбал и подобар ноќен живот одма до тебе...Отприлика слично со Сиднеј доаѓа, без некоја маргинална разлика кога станува збор за предградијата блиску до центарот. Фала
Пссст, не кажувај гласно, Wandsworth ти е јавна тајна.Релативно ниски кирии, најмал council tax, а преку река на Челси е.Ај ај, не се жали преку мостот ти е челси тебе...
Све си има своја убавина, на моменти све би дал да сум на топло покрај море, ама после нарачувам уште еден пајнт и одма ми поминува.Со тоа што во Сиднеј би имал поубав/понов стан и океан а во Лондон би имал историја, пабови, фудбал и подобар ноќен живот одма до тебе...
Не ја заборавај и климата. Лондон на телевизија нема сонце колку што има на обичен ден во СиднејСо тоа што во Сиднеј би имал поубав/понов стан и океан а во Лондон би имал историја, пабови, фудбал и подобар ноќен живот одма до тебе...
Како кртови сме тука. Вчера пукаше сонце цел ден и гледаш бледи луѓе испоизлезени по паркови.Не ја заборавај и климата. Лондон на телевизија нема сонце колку што има на обичен ден во Сиднеј
Лондон има „специфична“ клима. 30 степени у лондон ти е ко 50 во сиднеј. Град граден за тмурна зимска клима ама сепак дефинитвно најдобар голем град за живеење на планетава. Од забава, пари, евтини летови буквално се има. Едино пластичните домати го кинат валчо некој шлепер нагоре како не пратиНе ја заборавај и климата. Лондон на телевизија нема сонце колку што има на обичен ден во Сиднеј