Што ви недостига од детството?

pain_killer

Invictus
Член од
27 јули 2007
Мислења
4.537
Поени од реакции
2.229
Ми фалат и деновите кога крадевме јагоди, сливи, јаболка...
Леле брату таквите моменти ми биле најубави, 10тина деца качени на дрво и јадеме цреши и само некој ќе викне:,,Пази проаѓаат људи" , и сите ко индијанци ќе порипаме доле:pos:
И ми фалат зградите од кал што ги правевме, тогаш дома ми се смееја кога доаѓав цел умачкан во кал, а сега ако дојдам во кал знаат дека сум бил пијан:pos2:

Член од
13 декември 2008
Мислења
449
Поени од реакции
16
Старото маало,жмурка,граница,брканица,шуто дупе и сл. леле ме убива носталгија :nesvest:

Facka

Ми се може па се курчам..
Член од
11 март 2009
Мислења
65
Поени од реакции
1
Mi fali vremeto koga kradevme kajsii od kaj komsikata i koga ne prskase so voda, so crevo :kesa: nie ne deka sega ne krademe .. ama togas bese...:tapp::baeh::baeh::baeh: и ми фали кога мававме мачки и кога ги фаќафме за опаш и ги фрлавме у скривница маму ги јебем..! И кога палевме калавешница и кога се запали целиот терен од около со сува трава и кога почнаа да се дерат комшиите по нас. А најмногу ми фали комшо ми тако назван ТАРЗАН кој ни фрлаше кеса вода од терасата и кога неможеше да спие од нас.. абе мн работи ми фалат.. и за ништо не жалам.. :)

Член од
28 мај 2008
Мислења
3.231
Поени од реакции
4.103
све ми фали од детството...

Ј

јовица11

Гостин
Ранливоста, деновте кога единствена обврска ми беше школото, жмурката и другарите од основно:(

М

Мрак

Гостин
Абе па јас не сум old за да зборувам баш,во тинејџерски ппериод см ама сепак нели пред овие години тоа за мене е детство нели?Епа од тогаш ми недостасува она:трчаш трчаш трчаш низ школо.Зошто?Играте брканица бе.Или се криеш наоколу преплашено.Зошто?Играш жмурка...
Ми фали она:ти се плашиш од толкаво(ги шириме рацете)куче?И овој вика не.И ти плескаш и ако не трепне значи уствари не се плаши и одиш ти со надеж дека ќе најдеш некоја друга жртва.Ако трепне пак,трчаш како будала низ училна и покажуваш со рацете:од толкаво куче се плаши бе!!!:pos2:
И она:еј кажи фанта.И ти ќе кажеш и овој мајка ти е во канта.Па ти му викаш:е ај бе ти кажи кока кола.И овој кажува и ти:мајка ти е гола!Што има еден виц вика:циганче му вика на некое дете:Еј еј кажи пепси.И овој кажува а циганчево му вика:со мајка ти правевме секси.
И ми недостасува она броење под клупа на прсти:8+7=????Ајде прстиња,помогнете ми.:)
аУУ ми фали една глупост што ја правевме.На една улица широка околу 3 метри имаше жива ограда од двете страни и во неа онака дупки,а ние како деца се пикавме внатре навечер и чекавме некој да помине да го извадиме од памет.И така некој поминува и ние од двете страни:рааа!!!И бегај што подалеку.Така еднаш едни поминуваа и тоа да ти било бремена жена и ние скокаме пред неа и Раааа!!!И почнавме да бегаме,ама јас се скочанив кога видов дека е бремена.И почна да се дере таа другарка и на мене и почнав тогаш да трчам.До ден денес имам грижа на совеста,замислете нешто на детето заради нашето Раааа!!! да му било...ама тоа е...
Хахаа и ми фали времето кога си играв со песоок!!!До мојата куќа се градеше една друга и имаше многу песок.И ќе седнев ќе ги пикав нозете во него,ќе ги затрупував со песок...тие што ја градеа секој ден ме гледаа таму.
Ми фалат и тортите од кал!Многу сакав да ги правам.Ќе земам на земја ќе направам некоја форма и над тоа цветови,треба демек ја украсувам.И ќе дојдат моите од работа(баба ми ме чуваше)и јас:сакате парче торта?И што можат на дете да му речат?Викаа сакаме и јас ќе земам лист(од дрво)некој поголем и со стапче ќе одделам дел од тортата со кал и ќе им го дадам демек.А и правев сендвичи.Лебче ми беа листови од дрво,знам дека за компири оние ливчињана од едни цвеќиња што личат на сончоглед,па за маргарин така кал нешто,за сол песок и така...

Член од
20 мај 2007
Мислења
1.139
Поени од реакции
153
Тоа што многу чувства за мене беа непознати поими, без безгрижен, весел и зелен едноставно=)... Бев имун на многу нешта на кои сега сум најранлив.

^Exotic^

Wanderstruck
Член од
25 ноември 2007
Мислења
5.969
Поени од реакции
1.060
Играње надвор, крадење овошје, фудбал, криенка, безгрижноста...
Букванлно се.Ми се плаче сега по тие денови.

Крусер

Тотем Пума
Член од
4 јули 2008
Мислења
3.556
Поени од реакции
1.612
Бестрашноста и способноста да зборам со секого за сешто.

I

InF3cTeD

Гостин
крадењето зелени кајсии,карањето со комшиите во доцните часеви,криенка со топка....и едноставно СЕ ми фали

Tоni

ILLYRIAN
Член од
26 февруари 2009
Мислења
13.639
Поени од реакции
10.237
bezgrizhnosta i slobodata

Kajgana Shop

На врв Bottom